Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Jale in administratie! Criza acuta de personal! Putinii angajati sunt incadrati pe pile in functie de afisele pe care le lipesc

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

De cativa ani este jale in administratia locala vasluiana! Angajatii primariilor din judet, dar si cei de la alte institutii publice se plang ca nu se mai pot descurca cu lefurile pe care le au. Din aceasta cauza, in sectorul bugetar s-au inregistrat sute de demisii in ultimii ani. „Am fost la munca in Germania si acum doi ani, si anul trecut, in lunile septembrie, octombrie si noiembrie, lucrand la un abator, unde castigam 1.200 de euro pe luna. N-am avut incotro, mai ales ca am de platit rate la banca, iar sotia mea se confrunta, de mai multa vreme, cu mari probleme de sanatate. Eu, la primarie, nu castig mai mult de 800 de lei pe luna“, ne-a spus un functionar de curand intors de peste hotare. Cazul nu este deloc singular. In ultimii doi ani, din primariile rurale vasluiene au plecat aproximativ 350 de salariati. In ultimii ani, aproximativ 300 de salariati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui au renuntat la locurile de munca. Sistemul educational are, la randul sau, de suferit in urma plecarii angajatilor. Zeci de cadre didactice au solicitat concedii fara plata pentru a putea merge sa munceasca in strainatate. Astfel de situatii se intalnesc si in alte institutii publice din judet. Efectele exodului le-au resimtit, cel putin in judetul Vaslui, si angajatii din spitale, unii fiind chiar medici. Multi au fost nevoiti sa-si ia concedii fara plata si sa plece la munca in strainatate pentru a-si putea plati ratele la banci sau, pur si simplu, pentru a asigura traiul familiilor. Asa se face ca, in prezent, toate cele trei spitale din judet traverseaza o criza de personal fara precedent, unele sectii fiind nevoite sa functioneze cu un singur medic.
Exista in judet si o institutie care functioneaza cu 5 angajati. Directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National (DJCPN) Vaslui, Corina Ursache, a atras atentia, joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, cu privire la lipsa personalului din institutia pe care o conduce. Ea a precizat ca, la aceasta data, institutia de cultura functioneaza cu cinci salariati, in conditiile in care volumul de munca este destul de mare. „Problema personalului este una foarte serioasa. Avem o fluctuatie de personal care afecteaza activitatea institutiei. Se intampla sa angajam persoane, iar dupa cativa ani, timp in care s-au acomodat cat de cat cu problematica specifica, sa plece. Conditiile pentru concursuri sunt destul de stricte, ar trebui facut ceva pentru acest lucru”, a declarat directorul DJCPN Vaslui. Corina Ursache a subliniat ca, dintre cei cinci angajati ai institutei, doar ea are studii de specialitate, fiind de profesie arheolog. Responsabilitatea principala a Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Vaslui este protejarea patrimoniului cultural national imobil, mobil si imaterial.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.