Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Coroană de flori din partea premierului Dacian Cioloş, ȋn memoria Steluţei Novac, victimă a cutremurului din Italia

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Prefectul Judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, s-a deplasat miercuri, 31 august 2016, la Zorleni, unde a depus o coroană de flori din partea prim-ministrului Dacian Cioloş la locuinţa Steluţei Novac, vasluianca ȋn vȃrstă de 47 de ani, care şi-a pierdut viaţa ȋn urma cutremurului devastator, produs săptămȃna trecută ȋn Italia.
Prefectul Daniel Olteanu a prezentat, ȋn numele Guvernului Romȃniei şi al premierului Dacian Cioloş, sincere condoleanţe membrilor familiei îndurerate. De asemenea, prefectul le-a transmis rudelor Steluţei Novac că le este alături ȋn aceste momente dureroase, pe care speră să le poată depăşi cu sprijinul tuturor celor care s-au dovedit solidari.
Steluţa Novac muncea de opt ani de zile în localitatea italiană Amatrice, care a fost distrusă complet ȋn urma seismului de 6,2 grade pe scara Richter, care a lovit centrul Italiei la data de 24 august 2016. Trupul femeii a fost găsit fără viaţă sub dărȃmăturile casei sale.
Steluţa Novac se numără printre cei 11 romȃni care şi-au pierdut viaţa la cutremur. Alţi 6 romȃni au fost răniţi şi se află internaţi pentru ȋngrijiri medicale, ȋn spitalele din Italia. La această oră, potrivit datelor oficiale, niciun romȃn nu mai este dat dispărut printre ruine.
Ministerul Afacerilor Externe a suportat integral costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite, din Fondul special de urgență, aflat la dispoziția Ministerului.
Familia Steluţei Novac vor primi un ajutor guvernamental ȋn valoare de 1000 de euro pentru cheltuielile de înmormântare.
Funeraliile vor avea loc joi, 1 septembrie 2016, la Zorleni.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.