Conecteaza-te cu noi

StiriEst

PERICOL! Peste 3.700 de bebeluşi, neimunizaţi împotriva hepatitei B sau meningitei; vaccinul Hexavalent lipseşte de aproape două luni

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Peste 3.700 de bebeluşi din judeţul Vaslui nu au fost imunizaţi în ultimele aproximativ două luni împotriva unor boli precum hepatita de tip B sau meningita din cauza lipsei vaccinului hexavalent, autorităţile sanitare primind ultimele doze în luna iunie.
Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent ar putea fi reluata in mai putin de doua saptamani, a anuntat Ministerul Sanatatii. Contractul pentru achizitia a 255.000 de doze de vaccin prin procedura de urgenta, pentru nevoi speciale, a fost semnat.
Potrivit DSP, imunizarea se adreseaza copiilor cu varste de 2, 4 si 11 luni, precum si celor care nu au fost vaccinati din lipsa vaccinului. Autoritatile sanitare sustin ca vaccinul, achizitionat in sistem de urgenta, va fi distribuit in perioada imediat urmatoare Directiilor de Sanatate Publica.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.