Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Alerta de pesta porcina la granita cu Republica Moldova

Publicat

in

Autoritatile vasluiene au intrat in alerta, dupa ce in Republica Moldova, exista suspiciuni de pesta porcina.
Au dispus masura interzicerii vanzarii de porci in targuri si au intensificat controalele in trafic si la frontiera.
In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, vamesii au intensificat controalele in mijloacele de transport dar si in bagaje, pentru a depista si confisca produsele de origine animala.

Si inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui au dispus controale amanuntite.

“Proprietarii celor 47 de fonduri de vanatoare din judet au fost informati cu privire la depistarea unor suspiciuni de boala la porcii mistreti, care sunt rezervorul principal de transmitere a pestei porcine africane. Daca paznicii de vanatoare depisteaza cadavre de mistreti au obligatia ca, impreuna cu medicii veterinari concesionari, sa preleveze probe pentru a fi facute analize de laborator specifice. Mai bine sa fie o alarma falsa decat sa ne trezim cu un focar de boala la noi in judet”, a declarat reprezentantul DSVSA Vaslui.

Tot ei vor demara si o campanie de informare a medicilor veterinari dar si a crescatorilor de animale din judet.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.