Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sute de pelerini din toate colţurile ţării au început să vină la Iaşi. S-a stabilit programul religios pentru urmatoarele sapte zile

Publicat

in

Credincioşii care ajung la Catedrala Mitropolitană cu ocazia zilei de 14 octombrie pentru a se închina moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva se pot ruga şi la Sfântul Cuvios Neofit Zăvorâtul. Moaştele Sfântului Neofit vor fi aduse în capital Moldovei mieruci, de la o mănăstire din Cipru.
Pentru hramul Sfintei Parascheva pregătirile sunt pe ultima sută de metri la Iaşi. A fost montat şi catafacul pe care urmează să fie așezată racla cu moaște. Sute de pelerini din toate colţurile ţării au ajuns deja la Iaşi pentru marea sărbătoare. În curtea Catedralei Metropolitane, stau zilnic la coadă credincioşii, iar numărul lor creşte de la o oră la alta. În ciuda vremii, îmbrăcaţi cu haine groase, oamenii stau la rând câteva ore pentru a ajunge la racla cu sfintele moaşte. La pensiunile şi hotelurile din Iaşi nu mai sunt locuri libere pentru următoarea săptămână. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat că programul religios dedicat sărbătorii Sfintei Parascheva începe de luni, 10 octombrie, şi se încheie duminică, 16 octombrie. Credincioşii care ajung în capitala Moldovei se vor putea ruga şi la moaştele Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul, aduse de la un lăcaş de cult din Cipru.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.