Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Percheziţii ale procurorilor DIICOT în Vaslui în cazul unei grupări care expedia în Italia stupefiante pentru sportivi

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Un număr de 12 percheziţii au fost efectuate în Capitală, dar şi în judeţele Dâmboviţa, Vaslui, Arad, Satu-Mare şi Ilfov pentru destructurarea unei grupări care expedia ilegal în Italia stupefiante destinate sportivilor. Percheziţiile au fost realizate de procurori DIICOT şi poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate în baza unei cereri a autorităţilor italiene.
Poliţia Română şi DIICOT – Structura Centrală au efectuat, joi, 12 percheziţii în Capitală şi în cinci judeţe, pentru destructurarea unui grup specializat în import, trafic şi deţinere de substanţe stupefiante ori psihotrope, care erau exportate ilegal din România către Italia.
Potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea că, în perioada iunie 2015 – aprilie 2016, un grup format din cetăţeni români şi şapte persoane de cetăţenie italiană au traficat medicamente cu acţiune de dopaj şi stupefiante active de diferite tipuri şi forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România şi comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor şi persoanelor care frecventează sălile de sport.
Românii implicaţi în reţea gestionau site-uri de internet şi comercializau online medicamentele şi substanţele ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali, arată procurorii.
La locuinţa unuia dintre membrii grupării, din localitatea Bragadiru, a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanţe, mai precizează anchetatorii.
Totodată, în judeţul Arad au fost efectuate două percheziţii, la adrese frecventate de un membru al grupului, pe numele căruia există mandat european de arestare, fiind, de asemenea, găsite substanţe anabolizante.
Alte cinci percheziţii au fost făcute, joi, în judeţul Vaslui, în urma lor fiind identificaţi doi membri ai reţelei, pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare.
DIICOT arată că autorităţile judiciare din Italia au emis faţă de cinci membri ai grupului infracţional mandate europene de arestare, care urmează să fie puse în aplicare de autorităţile competente.
În cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc şase percheziţii şi pe teritoriul Italiei, sincronizate şi coordonate de către procurorii din cadrul Parchetului din Trento, potrivit anchetaorilor.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.