Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Peste o mie de copii au avut nevoie de ingrijiri medicale in ultimele zile. Este un val de imbolnaviri in randul copiilor care merg in colectivitati

Publicat

in

Vremea rece a adus şi un val de viroze. Aproape 1.500 de vasluieni s-au prezentat săptămâna trecută la medic cu infecţii respiratorii acute. Este o creştere de aproape 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din fericire, până acum nu a fost confirmat niciun caz de gripă. Totuşi, Ministerul Sănătăţii recomandă românilor să se vaccineze. Anul trecut peste o sută de români au murit din cauza unor complicaţii date de gripă.
Virozele respiratorii, mai ales cele netratate, pot aduce complicații. Pentru a preveni îmbolnăvirea, trebuie să se respecte regulile minime de igienă.
Numărul virozelor respiratorii şi al pneumoniilor înregistrate oficial în judeţul Vaslui aproape s-a dublat mai ales în ultima săptămână, pe fondul răcirii accentuate a vremii, majoritatea cazurilor, din cele peste 1.400 raportate oficial, fiind la copii, care frecventează colectivităţi.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.