Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Daniel Olteanu (PNL)꞉ Vasluiul are nevoie de parlamentari responsabili, care să fie capabili să repare, dar și să construiască județul

Publicat

on

Start optimist în campania electorală pentru alegerile parlamentare! Daniel Olteanu, bȃrlădeanul care ocupă primul loc pe lista PNL Vaslui pentru Camera Deputaților, este încrezător cǎ vasluienii vor alege, în acest an, drumul corect pentru județ, care începe cu oameni responsabili, implicați și competenți.

ʺSunt multe lucruri care trebuie şi pot fi reparate ȋn judeţul nostru, ʺroșuʺ de 25 de ani și din ce în ce mai sărac. Dar, sunt tot mai puţini cei care se implică, ȋşi asumă responsabilitatea acestor lucruri, și pe lȃngă a repara, sunt capabili să construiască. Sper ca, pe 11 decembrie, toți vasluienii care vor merge la vot să știe pe cine dar, mai ales, de ce îl trimit la București, în Parlamentul Romȃniei. Sǎ înțeleagă că timpul promisiunilor a trecut și că votul lor valorează mai mult decȃt ceea ce li se oferă la schimb, adică tot sărăcieʺ, consideră Daniel Olteanu, fostul prefect al județului Vaslui.

Investiții și dezvoltare, în loc de sărăcie

Liberalul este convins că, la alegerile din luna decembrie, vasluienii își vor arăta susținerea, în număr cȃt mai mare, pentru Guvernul condus de Dacian Cioloș, care a inclus județul Vaslui într-un program special de finanțări, menit să contribuie la dezvoltarea și modernizarea acestei zone.

ʺEste o premieră pentru Romȃnia ca un partid politic să se despartă, cu fermitate, înainte de alegeri, de tot ceea ce înseamnă minciună, corupție, abuz sau suspiciune pentru oricare dintre acestea. Cred că e cel mai mare semn de respect față de electoratul din toată țara, care își dorește la conducere oameni profesioniști, dar mai ales, corecți. Domnul prim-ministru Dacian Cioloș este, din acest punct de vedere, un exemplu, și, mai mult decît atȃt, e primul și singurul premier care ne-a întins o mȃnǎ de ajutor, despre care cred că s-a vorbit prea puțin. Acest Guvern a făcut o prioritate din sărăcia noastră și ne acordă o șansă de peste 100 milioane de euro, să scăpăm de noroi, de drumuri pietruite, și de toate lipsurile care ne țin pe loc – pe ultimul loc în țară și în Uniunea Europeană. Pe lȃngă acești bani, ni se oferă punctaje suplimentare la proiectele prin care putem accesa fonduri europene. Acest program special de finanțări, destinat județului Vaslui, la care am contribuit și eu ca prefect, nu este o promisiune, așa cum ne-am obișnuit de atȃția ani, din partea guvernanților pentru care am existat numai pe hȃrtie și în statistici, ci o realitate, care funcționează. Este un sprijin concret, de care trebuie să profităm la maximum, pentru că la Vaslui avem nevoie de investiții și de dezvoltare ca de aer!ʺ, a spus Daniel Olteanu, locul întȃi la Camera Deputaților pe listele PNL Vaslui.

La Bȃrlad, schimbare pȃnă la capǎt

Primarul municipiului Bȃrlad, avocatul Dumitru Boroș, crede că a venit momentul unei schimbării totale pentru județul Vaslui. Acesta și-a declarat susținerea fără rezerve față de candidații PNL Vaslui care se află, în acest an, pe listele pentru Senat și Camera Deputaților.

ʺAu intrat în cursa pentru alegerile parlamentare oameni noi și determinați, care au planuri concrete pentru zona noastră. Am încredere în ei, îi susțin fără rezerve, și contez pe ajutorul pe care ni-l vor oferi din Parlament. Bȃrlădenii trebuie să fie deciși să ducă pȃnă la capăt votul pentru schimbare, pe care l-au dat la alegerile locale. Mă aștept ca această schimbare, care a început din zona de sud a județului, acolo unde, în iunie, liberalii au primit un vot masiv și au cȃștigat un număr mare de primării, să se extindă în tot Vasluiul. Mizez pe o mobilizare foarte bună a activului de partid, pentru ca rezultatul din decembrie să fie cel scontatʺ, a declarat primarul Bȃrladului.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie, Partidul Naţional Liberal (PNL) ocupă a doua poziție pe buletinul de vot.

Sorin SAIZU

StiriEst

Cum a ajuns sa arda de viu un copil de trei ani. A fost lasat dormind langa soba

Publicat

on

De catre

Un copil in varsta de 3 ani din judetul Vaslui se zbate intre viata si moarte, dupa ce o scanteie din soba i-a aprins hainele, in timp ce dormea. Medicii de la Ambulanta si de la SMURD l-au gasit pe baiat constient, dar cu arsuri pe 75 la suta din suprafata corpului. A fost stabilizat si transferat la Iasi. Baiatul dormea singur, in casa, in timp ce parintii sai se ocupau de treburile gospodariei. La un moment dat, alertata de tipetele copilului,  mama a fugit intr-un suflet si l-a gasit pe pat, cuprins de flacari. Se pare ca o scanteie din soba a sarit pe hainele copilului si asa s-a ajuns la un pas de tragedie. Ingrozita, femeia a stins focul si a sunat la 112. Un echipaj de la Ambulanta Barlad a ajuns in zona si l-a gasit pe copil constient, insa in stare grava. Prezenta arsuri de gradele 2 si 3 pe aproape tot corpul, asa ca a fost solicitat ajutorul echipajului de Terapie Intensia Mobila de la SMURD Vaslui. Zeci de minute, medicii l-au ingrijit si stabilizat, iar dupa evaluare, au decis sa il transporte la unitatea spitaliceasca cea mai apropiata, la Barlad. “Ambulanta si SMURD Vaslui au intervenit la Manzati, in comuna Ibanesti, pentru un baiat de 3 ani, care prezenta arsuri. Mai exact, copilul dormea pe pat, era singur in camera, nesupravegheat, o scanteie a sarit din soba si i-a aprins hainele. Am gasit copilul  constient, coerent, dar prezenta o arsura pe o suparafata foarte mare, aprox 75 la suta, de gradele II si III. Era in soc hipovolemic, cu tulburari de respiratie. A suferit arsuri ale cailor respiratorii”, a declarat Dan Ungureanu, SAJ Vaslui. 

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Copil in stare grava dupa ce hainele de pe el au luat foc

Publicat

on

De catre

Ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă, se deplasează spre localitatea Băcani pentru a prelua de pe o ambulanță aparținând SAJ Vaslui, un copil în vârstă de 3 ani. Potrivit medicilor, copilul a suferit arsuri pe o suprafață de aproximativ 60 la suta din suprafața corpului. Copilul este într-o stare gravă și urmează sa fie intubat.

Copilul a fost evaluat de echipajul TIM. Are arsuri de gradele 1 si 2 pe 70 la suta di suprafața corpului. Va fi transportat la spitalul de urgenta bârlad, unde va fi stabilizat. Dacă medicii de aici vor decide ca minorul rezista peste noapte, va fi transferat maine dimineata cu elicopterul la bucurești. Dacă nu, pacientul va ajunge în capitală la spitalul gr alexandrescu in cursul nopții, cu echipajul TIM.

Citeste in continuare

StiriEst

O sectie a Spitalului de Urgenta Vaslui, inchisa dupa depistarea unor infectii nosocomiale

Publicat

on

De catre

Conducerea DSP Vaslui a dispus măsuri imediate la Spitalul de Urgență după ce la Secția de Ortopedie a fost descoperită o infecţie nosocomială. “Au fost raportate o serie de infectii nosocomiale. In urma verificarilor au fost recomandate o serie de masuri, conform protocolului in astfel de cazuri. Numarul de infectii se raporteaza la sfarsitul lunii. Am dispus de asemenea, izolarea pacientilor”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui. 

Potrivit sursei citate, DSP a mai dispus ca spitalul să-şi facă dezinfecţii şi personalul medical – doctori, asistente medicale – de pe secţiile amintite să fie testat.

Reprezentanţii DSP au făcut pentru toate unităţile sanitare din judeţ recomandări de ordin general; precum intensificarea curăţeniei, o mai atentă sterilizare a instrumentarului, o mai mare atenţie la circuitul personalului medical, pacienţilor, aparţinătorilor şi nu în ultimul rînd a atras atenţia asupra modului de colectare a deşeurilor, în general, şi a celor medicale, în special.  Potrivit conducerii Spitalului de Urgenta Vaslui, reprezentantii celei mai mari unitati sanitare din judet, au decis inchiderea sectiei pentru dezinfectie. 

Pacientii externati sau mutati in alte sectii

Dupa ce Spitalul de Urgenta a declarat la DSP existenta celor trei cazuri de pacienti cu clostridium, bolnavii au fost in mare parte externati sau mutati la Sectia de Boli Infectioase. “Am anuntat DSP Vaslui cu privire la situatia de la Sectia de Ortopedie. O parte din bolnavi au fost externati, iar doi pacienti au fost transferati la Sectia de Boli Infectioase. Am luat decizia sa inchidem sectia pentru rezolvarea problemei, ne-am mobilizat imediat, am chemat personal din concediu, astfel incat lcururile sa reintre in normal. Pentru pacientii care se vor interna in aceasta perioada la Ortopedie am relocat doua saloane de la alta sectie”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui

Clostridium difficile este prezent în mod obişnuit în flora bacteriană a colonului la mai mult de 50% dintre copiii sub un an, procentul scăzînd la aproximativ 3-5% la persoanele adulte. Acest bacil se găseşte şi în mediul ambiant (sol, apă, fîn) şi în intestinal animalelor domestice: bovine, cabaline, măgari, cîini, pisici, dar şi la răzătoare. Sporii acestui bacil sînt foarte rezistenţi în mediul extern şi pot trăi în mediul înconjurător de la cîteva luni, pînă la cîţiva ani. Infecţia nosocomială, sau infecţia intraspitalicească, este acea infecţie care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubaţie în momentul în care pacientul s-a internat în spital şi se supraadaugă bolii pentru care s-a internat. Infecţiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficienţe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale. Acest tip de infecţie se produce într-un spital, fie între pacienţi de boli diferite care ajung în contact unii cu alţii, fie de la bolnavi sau purtători proveniţi din rîndul personalului de îngrijire. De obicei această infecţie este post-operatorie.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Lectie de omenie! O femeie amarata imparte un covrig cu un caine-FOTO

Publicat

on

De catre

Un om si un caine!

Nu hainele, nu masina sau casa te definesc ca om. Faptele fac diferenta. Mai rar vezi astfel de scene, în Vaslui. Femeia din imagini este una necajita, dar atat de frumoasa la suflet, pentru ca si-a împărțit covrigul cu un caine, pentru dovada sincera de bunatate! Ea a luat doar o înghițitură!

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Ajuta un copil sa zambeasca de Craciun -FOTO

Publicat

on

De catre

În judetul Vaslui, acolo unde sărăcia bântuie la tot pasul, cațiva oameni inimoși  își dedică timpul liber viaţa carităţii şi ajutorării semenilor. Sunt iubiți și respectați pentru simplul fapt ca salvează şi hrănesc sufletele abandonate sau sărace.

Campania „Magia Crăciunului”, -Ajut un copil sa zâmbească de Crăciun, a ajuns la cea de-a 3 ediție. Cinci oameni cu suflet mare, Radu Andreea, Plăcintă Alina, si alti 2 spiridusi anonimi in frunte cu inițiatorul proiectului Alexandru Bucur, ii invita pe toti cei care pot si vor sã se alãture campaniei, sã facã un dar de sarbatori pentru copiii sarmani si pentru cei care ne-ar putea fi pãrinti sau bunici. “Apropierea sãrbãtorilor  ne copleseste de fiecare datã cu emotie si ne reaprinde dorinta de a fi mai aproape de semenii nostri care sunt greu încãrcati de suferintã, neajunsuri si sãrãcie.

Un dar adevãrat si usor de oferit e acela care vine din suflet, pe care îl oferi cu bucurie, si care prin faptul cã l-ai oferit îti aduce împlinire si multumire. Cadoul de Crăciun va contine jucarii, produse traditionale specifice si necesare pe masa unei familii, alimente neperisabile care vor face ca masa sãrbãtorilor de iarna sã fie mai bogatã pentru cei care poate multi ani nu s-au mai putut bucura de aceste sãrbãtori pline de emotie si sperantã. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numerele de telefon: 0724711342 – Alexandru Bucur sau 0754870585-Radu Andreea Copiii si bãtrânii vã multumesc anticipat pentru darurile voastre”, a declarat Alexandru Bucur.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est