Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un sat din judetul Vaslui este izolat din cauza inundatiilor. Apa a rupt un podet si a inundat drumul si 30 de gospodarii. Echipele ISU au ramas blocate pe traseu

Publicat

in

Un drum judeţean este blocat de ape şi zeci de gospodării din localitatea vasluiană Doagele au fost inundate. Râul Bârlad a revărsat din cauza creşterii rapide a debitului depăşinudu-se cota de inundaţii

Localitatea Doagele din judeţul Vaslui a rămas practic izolată din cauza unui drum judeţean acoperit cu apă. Este vorba despre drumul judeţean 241C, care face legătura între drumul naţional 2F Vaslui – Bacău. Un râu a revărsat peste un podeţ, nivelul apei depăşind 50 de centimetri.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale ISU, dar, drumul era acoperit de ape şi nu se putea ajunge în localitatea Doagele. Pompierii dar şi prefectul şi subprefectul judeţului au rămas blocaţi pe drum. După câteva zeci de minute ehipele de la ISU au reușit sa se apropie de zona afectată și au
acționat pentru evacuarea apei din cele 30 de gospidării inundate. ”La intervenţie au fost trimise şase autospeciale, cu cinci motopompe, două de mare capacitate, care intervin în primul rând pentru deblocarea drumului. Nu există case inundate şi nici persoane evacuate din locuinţe, apa intrând în curţile gospodăriilor”, a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Judeţul Vaslui se află, duminică, sub cod portocaliu de inundaţii, avertizare hidrologică valabilă în intervalul orar 12.00 – 24.00 pe râul Bârlad, pe sectorul cuprins între staţiile hidrologice Băceşti şi Vaslui, din cauza propagării viiturilor formare anterior în amonte.

În acest context, la nivelul ISU Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Astfel, a fost operaţionalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenţie specifice şi au fost pre-alarmate turele libere ale inspectoratului.

”Evoluţia fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluţia situaţiei din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice”, susţin reprezentanţii ISU Vaslui.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.