Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prefectul este cu ochii pe ancheta de la Murgeni! Bogdan vrea raspunsuri concrete in timp scurt. O mana criminala a incediat ferma, zeci de animale au murit carbonizate

Publicat

in

Prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan, s-a sesizat încă din seara zilei de vineri, 11 noiembrie, când a fost înștiințat de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, cu privire la evenimentul petrecut la sfârșitul săptămânii trecute pe raza orașului Murgeni, unde un incendiu produs la o fermă s-a soldat cu pagube însemnate. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a luat legătura cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, fiind informat că în prezent polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale Vaslui și din cadrul Poliției orașului Murgeni efectuează investigații specifice pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incendiul, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere. De asemenea, a fost audiată persoana vătămată și mai mulți martori. Urmează să fie dispusă și efectuarea unei expertize tehnice de către un expert autorizat pentru stabilirea cu exactitate a cauzei incendiului. Prefectul Isabel Bogdan va urmări cu atenție și îndeaproape acest caz, așteptând finalizarea anchetei de către polițiști.

Vă reamintim că un incendiu violent a izbucnit la un adăpost de animale din județul Vaslui. Peste 50 de tone de furaje au fost mistuite de flacări si zeci de animale au fost carbonizate.
Două autospeciale de intervenție din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea focului.
Alarma la 112 s-a dat în dispeceratul ISU. O persoană a anunțat producerea unui incendiu la o clădire cu destinația de adăpost de animale, situată într-o zonă izolată din apropierea localității Murgeni. Imediat, au fost alertate forțelor de intervenție ale inspectoratului şi Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă, apelantul fiind totodată îndrumat să ia măsurile necesare pentru eliberarea animalelor din interiorul adăpostului, în limita posibilităților. La locul intervenţiei s-au deplasat autospeciala de lucru cu apă şi spumă de la Punctul de lucru Murgeni, multifuncționala de la Detaşamentul Bârlad- pentru asigurarea rezervei de apă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. În momentul sosirii pompierilor militari la fața locului, incendiul se manifesta cu violență, generalizat la nivelul întregului acoperiş al adăpostului de animale pe o suprafată de circa 400 m.p.
Propagarea rapidă a flăcărilor la întregul acoperiş a fost favorizată de: existența unei cantități însemnate de materialelor uşor combustibile în podul clădirii (unde erau depozitate furajele pentru hrănirea animalelor), planşeul din lemn, observarea tardivă a incendiului şi curenții de aer formați, având în vedere că adăpostul de animale se afla într-o zonă izolată şi greu accesibilă autospecialelor de intervenție. Pentru a se putea ajunge în apropierea obiectivului, situat în vârful unui deal, a fost necesară tractarea autospecialei cu un utilaj agricol (tractor), pe o porține de drum de pământ de circa 400 metri.
În urma incendiului, au ars: 400 m.p. de acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă ondulată şi circa 50 tone de furaje, ovăr şi lucernă. Din nefericire, o mare parte din animalele aflate în adăpost au fost găsite carbonizate: 40 de bovine, 5 suine şi 20 păsări, reuşindu-se salvarea a altor 23 de bovine, 2 cabaline şi 300 de păsări.
Cauza care a condus la generarea acestui incendiu de proporţii este în curs de stabilire.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.