Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Gasca lui Buzatu a pus stapanire pe Vaslui! „Voi fi ambasadorul primarului Vasluiului, vreau ca banii confiscati de la corupti sa fie folositi pentru oras”

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Pentru candidatul PNL Vaslui de pe pozitia a doua in buletinele de vot la Camera Deputatilor, avocata Oana Iovu, rolul parlamentarului este de a face legatura intre cetateni si primarii comunitatilor, de a le transmite edililor problemele locuitorilor, “intr-un mod civilizat si cu argumente”. Oana Iovu spune ca a luat decizia de a candida, dupa ce Partidul National Liberal a decis sa promoveze persoane fara probleme penale. “Sunt avocat de profesie, iar decizia de a candida am luat-o in momentul in care PNL a decis ca in noul Parlament sa nu mai intre politicieni cu probleme penale, persoane capabile sa munceasca pentru cetateni, nu pentru grupurile mafiote. Parlamentarii trebuie sa fie intr-o stransa legatura cu primarii, iar mandatul meu de deputat il voi dedica acestui scop. Voi fi ambasadorul primarului Vasluiului, iar faptul ca acesta este de la PSD nu ma deranjeaza, ci din contra ma motiveaza. Un primar nu poate aduce locuri de munca de unul singur si nici investitori in oras. Noi, parlamentarii, trebuie sa-l informam si sa-l sprijinim, dar ii voi aduce la cunostiinta si nemultumirile electoratului liberal fata de problemele orasului, intr-un mod civilizat si cu argumente. Schimbarea trebuie intai sa vina de la politicieni. Sistemul nu e de vina. Eu cred ca voi gasi calea dialogului cu primarul Vasile Paval, insa mai stiu ca seful sau de partid, Dumitru Buzatu, se va enerva rau. Nu vede cu ochi buni, ca politicienii orasului, indiferent de culoarea politica, sa-si dea mana”, explica candidatul liberal.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Gasca lui Buzatu a pus stapanire pe oras, sustine Oana Iovu

“La Vaslui, oricat ar vrea primarul, totul se opreste ca la un semn. Tentaculele “gastii” baronului suprem, sufoca si vlavuiesc sistemul. Uitati-va la facturile de apa. De ce sunt umflate? Fiindca operatorul de apa si canal din judet, sub influenta clanului nociv, in loc sa lucreze la proiecte prin care sa absoarba banii europeni, ridica doar salarii uriase de pe spinarea pensionarilor care platesc facturi umflate, ascunse siret sub indecsi de corectie. Salvarea orasului vine de la deschiderea noastra catre Vest. Nu trebuie sa mergem noi in Europa, ci s-o aducem aici, la Vaslui. Cum? Prin schimbare, adica prin eliminarea gastii nocive si intrarea in normalitate a tuturor institutiilir judetene. Atunci o sa se intoarca tinerii acasa”, crede avocata Iovu.

“Banii confiscati de la corupti sa fie folositi de oras“

“Ca parlamentar, voi avea o propunere legislativa inedita. Vreau ca din banii confiscati de instante de la corupti sa se construiasca obiective de interes major pentru oras. Voi propune ca, atunci cand se va aproba bugetul de stat in Parlament, sumele de bani venite din confiscari sa fie evidentiate separat, iar direct, prin votul parlamentarilor, sa se voteze o lista cu investitii punctuale pentru fiecare judet in parte. De exemplu, vreau ca la Vaslui sa se construiasca o fabrica, pe care s-o administreze Consiliul Local, in care persoanele care cu greu isi gasesc un loc de munca si nici nu mai au varsta pentru a pleca intr-o aventura in strainatate sa fie angajate. Stiu ca unii zic ca este doar o promisiune in vant sau o nebunie a unei persoane care nu se pricepe la administratie, dar, credeti-ma, ca daca exista cadru legal, atunci se poate face! Cred intr-o Romania fara coruptie, cu politicieni curati, in care munca cinstita sa fie platita corespunzator. Cred intr-o Romanie a tuturor romanilor, in care tinerii plecati la munca in strainatate sa se intoarca acasa”, mai afirma Oana Iovu.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.