Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Penalul deputat UNPR Sergiu Vizitiu! Este acuzat că ar fi falsificat o adresă către BEC pentru a schimba reprezentantul partidului în BEJ

Publicat

in

Deputatul UNPR Sergiu Vizitiu este acuzat de către preşedintele PMP Vaslui, Corneliu Bichineţ, că ar fi falsificat o adresă transmisă către Biroul Electoral Central pentru a schimba reprezentantul partidului în BEJ Vaslui. Parlamentarul neagă acuzaţiile, susţinând că înlocuirea a fost făcută legal.

Pe data de 17 noiembrie, printr-o adresă semnată de deputatul UNPR, Sergiu Vizitu, UNPR a adresat Biroului Electoral Central, o cerere de înlocuire a reprezentantului PMP, cu un membru UNPR. Potrivit conduceri PMP Vaslui, adresa este una fără număr de înregistrare si are o ştampilă care nu mai este valabilă, deoarece UNPR a fuzionat prin absorbţie cu PMP.

„Cererea nu a fost adresată Biroului Electoral judeţean, care este îndreptăţit, potrivit legii, să soluţioneze înlocuirea respectivă. Totodată, legea spune că înlocuirea unui membru din BEJ se face doar la cererea celui care l-a propus, iar în acest caz propunerea s-a făcut de către PMP Bucureşti. Teoretic UNPR nu ar trebui să să deţină ştampilă, pentru că, în urma fuziunii, ştampilele UNPR din teritoriu au fost strânse. Culmea este că BEC, fără să ţină cont de aceste lucruri, a acceptat înlocuirea respectivă.Ca atare, în BEJ, reprezentantul UNPR, un UNPR care funcţionează în paralel în judeţul Vaslui, are un alt reprezentant decât cel propus iniţial de PMP”, a declarat Costică Pencu, cel care a fost desemnat iniţial reprezentant al PMP în BEJ Vaslui.

Preşedintele interimar al PMP Vaslui, Corneliu Bichineţ a precizat că deputatul Sergiu Vizitiu nu a fost niciodată preşedinte al UNPR Vaslui, aşa cum el pretinde în adresa către Biroul Electoral Central. Bichineţ a spus, totodată, că a preluat sediul în care a funcţionat cabinetul parlamentar al deputatului UNPR, plătind toate datoriile.

„Îl informez pe domnul Sergiu Vizitiu, că eu am plătit toate datoriile la sediul unde scria cabinet parlamentar. Am plătit tot, Internet, curent, chirie. Să stea liniştit în privinţa aceasta. Nimeni nu-l va întreba nimic, nimeni nu-i va cere niciun ban. Eu am plătit tot, pentru că, potrivit protocolului de fuziune, noi, cei de la PMP am făcut contract pe acel sediu. Toţi colegii din teritoriu trebuie să ştie că funcţionează un singur partid, rezultat prin fuziune – PMP, iar UNPR a fost radiat din registrul partidelor politice”, a sublinat Corneliu Bichineţ. Deputatul Sergiu Vizitiu nu a putut fin contactat.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.