Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum puteti afla online unde veti vota pe 11 decembrie

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Mai este putin timp pana la alegerile parlamentare, insa nu toata lumea stie la ce sectie de votare trebuie sa se prezinte in data de 11 decembrie. Exista insa o modalitate online prin care puteti afla aceasta informatie.
Romanii cu drept de vot urmeaza sa se prezinte la urne pe 11 decembrie pentru a-si alege reprezentantii in Senat si in Camera Deputatilor.
Daca un alegator nu stie unde ar trebui sa voteze, cea mai simpla metoda de a afla care este sectia de votare la care e arondat este sa acceseze RegistrulElectoral.ro si sa introduca datele personale cerute.
Mai exact, in formularul online este nevoie de CNP, numele de familie si un cod aleatoriu de verificare generat automat de sistem. Apoi, dupa apasarea butonului „Cauta”, sistemul va afisa mesajul „Sunteti inscris/a pe listele permanente ale sectiei de votare nr. …”. Concret, se indica numarul sectiei de votare, adresa acesteia, dar si dotarile disponibile, precum rampa de acces sau urna mobila. De asemenea, exista si o harta unde sectia respectiva este marcata.
In cazul in care alegatorul constata ca nu este inscris in Registrul electoral sau ca este inscris cu date eronate, poate sesiza birourile judetene sau filialele Autoritatii Electorale Permanente.
Sistemul afiseaza numai sectia de votare la care este arondata strada sau localitatea unde persoana are domiciliul ori resedinta. Totusi, alegatorii trebuie sa stie ca, daca in ziua votarii se afla in alta localitate din cadrul aceluiasi judet in care-si au domiciliul/resedinta, acestia pot vota la orice sectie de votare din cadrul acelui judet, asa cum prevede Legea nr. 208/2015. In acest caz, cetatenii sunt inscrisi pe listele electorale suplimentare.
Registrul electoral reprezinta o baza de date centralizata in care sunt inregistrate si actualizate datele de identificare ale tuturor cetatenilor romani cu drept de vot (inclusiv cei care vor implini 18 ani pana la data de 11 decembrie, precum si cei care au domiciliul sau resedinta in strainatate) si a informatiilor privind arondarea acestora pe sectii de votare.
Adriana ADAM

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.