Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primii fulgi, prima bataie de joc marca TRANSMIR. Niciun utilaj de deszapezire la orizont Zapada viscolita „circula“ nestingherita pe Drumul National Iasi -Vaslui

Publicat

in

Fulgii de zapada sunt viscoliti pe Drumul National Vaslui si Iasi. In urma cu câteva minute, doar zapada „circula“ nestingherita pe sosea, niciun utilaj de deszapezire nu putea fi vazut la datorie. Cea mai critica situatie este in zona manastirii “Movila lui Burcel” , acolo unde un strat de polei a acoperit drumul, iar zapada de pe camp este viscolita spre sosea. Situatia este asemanatoare pana la granita cu judetul Iasi. In judetul vecin, lucrurile se schimba radical. Utilajele de deszapezire circula non stop, iar soferii sustin ca nu exista probleme.
Licitatia pentru deszapezirea drumurilor nationale din intreg judetul Vaslui, a fost castigata de SC Transmir, societate care in urmatorii patru ani ar trebui sa efectueze lucrarile de deszapezire. Patronul Transmir, Emil Savin, este cunoscut ca principal sponsor al PSD si de fiecare data face treaba de mantuiala, fie ca vorbim de asfaltarea drumurilor ori de curatarea acestora de polei si zapada. Peste 29 de milioane de lei fara TVA este valoarea estimata a contractului de deszapezire, bani care intra in buzunarul patronul Emil Savin. In tot acest timp, mii de oameni care pleaca la drum isi pun viata in pericol.

Regele asfaltului din zona Moldovei, Emil Savin, patronul SC Transmir SRL Zorleni, este acuzat de DNA ca a fraudat fondurile europene alocate pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor din judet. Frauda este una uriasa in valoare de peste 1.000.000 de lei, fiind instituite sechestre pe bunurile Transmir.
Potrivit procurorilor DNA, In luna aprilie 2010 si In luna august 2010, inculpatul Placinta Adrian, In calitate de director tehnic al SC Transmir SRL, a intocmit cu prilejul derularii proiectului cu finantare europeana „Reabilitare si modernizare drum judetean”, Incheiat Intre Transmir si Consiliul Judetean Vaslui, documente continand mentiuni false cu privire la valoarea de achizitie a materialelor folosite In cadrul proiectului. In urma cercetarilor, procurorii au stabilic ca in perioada 22.03.2010 – 16.04.2010, Adrian Placinta a determinat un angajat din cadrul S.C. Transmir S.R.L. sa intocmeasca mai multe documente in care erau consemnate date false. ”Documentele respective au fost depuse de catre inculpatul Placinta Adrian la Consiliul Judetean Vaslui, iar functionarii implicati in proiect le-au folosit ulterior, fara vinovatie, ca anexe la cererile de rambursare, acesta obtinand pe nedrept suma totala de 1.047.073,49 lei, reprezentand fonduri europene”, au precizat procurorii DNA.

Abonat la banii statului si cu relatii in lumea politica, Emil Savin, patronul Transmir, a supt bine din banii publici
Dornic sa parvina, fara sa-l intereseze metodele prin care o face, Savin a fost instrumentul perfect pentru cei din conducerea PSD. Politicienii nostri i-au facilitat sistematic accesul in lumea buna a afacerilor in constructii, deci la pusculita cu bani, pentru a putea beneficia de comisioane zdravene si a ramane totodata curati. Trecerea de la viata banala de tractorist, la una luxoasa si plina de beneficii a unul mare „afecerist” i-a priit de minune lui Savin. Si-a vazut de treburi fara ca nimeni sa-l deranjeze, considerand ca toate lucrarile i se cuvin, ajungand sa creada ca are intr-adevar o firma competitiva. Aceiasi pesedisti grijulii care l-au crescut si l-au dat lumii pe celebrul smecher ajuns Farmazon, s-au repezit sa-l apere si sa-l scape prin relatiile lor sus-puse de rigoarea legii, atunci cand Savin ar fi omorat un om, calcandu-l cu masina.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.