Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate cele peste 700 de unităţi de învăţământ din judeţ, din cauza gerului

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate cele peste 700 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, a decis, sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a luat în calcul atenţionarea cod galben de ger emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, după ce mai mulţi primari anunţaseră deja că vor închide şcolile pe care le administrează.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Cei aproximativ 70.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Vaslui îşi vor prelungi vacanţa cu cel puţin o zi, după ce autorităţile au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 9 ianuarie. Hotărârea a fost luată, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, în urma analizei situaţiei din teritoriu şi a semnalelor transmise de către primari şi directorii de şcoli.

”Măsura suspendării cursurilor a fost dispusă ca urmare a avertizării cod galben, ce vizează vreme geroasă, cu maxime diurne situate între minus 16 şi minus 10 grade şi minime nocturne cuprinse între minus 25 şi minus 15 grade, emisă de meteorologi pentru intervalul 7-9 ianuarie. În funcţie de evoluţia vremii, luni, 9 ianuarie, vom hotârî dacă este cazul suspendării cursurilor şcolare şi pentru ziua de marţi, 10 ianuarie”, a declarat, sâmbătă, prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Autorităţile au mai precizat că, pe perioada instituirii codului galben de ger, se vor desfăşura activităţi de patrulare, în special în oraşele judeţului, în vederea identificării persoanelor fără adăpost şi preluarea acestora în centrele de cazare special amenajate sau în unităţile medicale.

Încă din cursul dimineţii de sâmbătă, mai mulţi primari din judeţul Vaslui au anunţat că vor închide şcolile pe care le administrează luni.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.