Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ambulanta care a luat foc in mers trebuia scoasa din uz! Avea aproape 800 de mii de kilometri, adica de mai bine de 16 ori ocolul pamantului

Publicat

in

Cateva dintre salvarile Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui au parcurs pana acum peste 650.000 de kilometri, adica de aproape 16 ori circumferinta pamantului. Potrivit reprezentantilor SAJ Vaslui, mașinile care nu au 700.000 de kilometri, au in jur de 480.000. Ambulantele care pot fi mentinute in mod legal in uz pot fi numarate pe degetele de la o mana.
“Nu vorbim de masini neaparat vechi, dar au foarte multi kilometri la bord si, avand in vedere gradul de uzura, cheltuielile pentru respectivele salvari sunt foarte mari”, a declarat Mihaela Corduneanu, managerul SAJ Vaslui.
In restul tarilor UE, o ambulanta este scoasa din uz imediat dupa 150.000 de kilometri.
Cea mai veche masina a SAJ Vaslui are un milion de kilometri la bord.
„Venim mai devreme la program, la 7 fara 20 suntem aici. Preluam masina si este obligatoriu sa ii facem verificarea”, spun ambulantierii vasluieni.
Va reamintim ca o ambulanta care transporta o pacienta cu probleme cardiace la Spitalul de Urgenta Vaslui a luat foc in mers, pe DN 15D, soferul folosind un stingator pentru lichidarea focului, care insa s-a extins la intreaga autosanitara. In urma incendiului, nicio persoana nu a fost ranita, pacienta si echipajul medical fiind preluati de alta ambulanta.
Incendiul a izbucnit la motorul ambulantei care o preluase pe femeia cu probleme cardiace din localitatea vasluiana Vulturesti.
Soferul autosanitarei cu aproape 800.000 de kilometri la bord a incercat sa lichideze focul cu un stingator, insa flacarile s-au extins la intregul autovehicul.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.