Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Elevii care nu au ajuns sambata la scoala au primit absente

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Pentru elevii din judetul Vaslui, weekendul prelungit de saptamana trecuta a venit la pachet cu o zi de sambata la scoala. Ieri s-au recuperat cursurile pierdute luni, pe 23 ianuarie, cand toata lumea a stat acasa in ajunul sarbatorii Micii Uniri.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Profesorii n-au fost nicidecum mai putin exigenti – au pus absente ca intr-o zi obisnuita. Au tinut totusi cont de cazurile speciale.

„Foarte putini (colegi au lipsit – n.r.), doar cei care nu au unde sa stea in oras, care fac naveta si nu au cum sa ajunga in timpul weekend-ului”, spune un elev.

„Am solicitat dirigintilor sa scrie cazurile copiilor care fac naveta si le este destul de dificil sa ajunga”, afirma directorul unei scoli.

Pe profesori nu pare sa-i deranjeze ca au venit sambata la scoala.

Psihologii sunt insa sceptici – spun ca aceasta schimbare de program ii poate bulversa pe elevi.

„Pleaca dintr-o saptamana plina si se intra intr-o alta saptamana plina. O saptamana lunga, da. Invatam sambata, practic este doar duminica libera, doar duminica pentru teme, de obicei dumunica temele sunt mai consistente, copiii nu mai au timp sa se odihneasca. Asa incat multele zile libere nu sunt neaparat un beneficiu”, spune Roxana Mihai – psihoterapeut.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.