Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Minte de primar! Strazi cu sens unic. Orasul lucrarilor facute la misto si al banilor…evaporati

Publicat

in

Sefii Primariei Vaslui nu stiu ce masuri sa mai ia ca sa blocheze de tot traficul in oras. Asta ca sa poata ascunde tot mai mult gunoiul sub pres. Dupa ce a aruncat milioane de euro pe asfaltari in bataie de joc si pe trotuare ridicate aiurea, edilul Vasile Paval, transforma Vasluiul intr-un oras al strazilor cu sens unic. Oricum si pe cele pe care teoretic se circula pe doua benzi este imposibil sa treaca doua masini. Firmele agreate de pesedistul Vasile Paval au latit trotuarele, au pus borduri ca sa fie puse si astfel au ingustat foarte tare strazile. Cetatenii au tot reclamat aceste lucruri, dar edilul a decontat lucrarile cu o foarte mare lejeritate. Ce conteaza ce spun alegatorii, cainii latra, banii se incaseaza, iar Vasile Paval prospera. Asa a ajuns Vasluiul un oras in care aproape toate strazile au sens unic. In unele zone trotuarele sunt cu mult mai late decat o banda de circulatie. Mai nou, mintea “luminata” a primarului, a decis ca pe alte trei strazi din oras circulatia sa fie cu sens unic. Este vorba de strada Mihail Kogalniceanu, care urca din strada Donici, pana la intrarea in Parcul Copou, trecand pe la Scoala nr. 3 si Parchet. Pe aceasta strada se poate de acum doar coborî dinspre Policlinica. A doua strada cu sens unic este cea care coboara din Vasile Alecsandri catre Protoerie pe la Gradinita 5. Ultima strada pe care se va circula de acum incolo pe un singur sens, este strada Salcamilor, cea care duce spre sediului Politiei Municipale. Si prostia nu se opreste aici. “Decizia noastra vizeaza fluidizarea traficului rutier si a evitarii producerii blocajelor la orele de varf cand traficul este aglomerat, a imbunatatirii sistematizarii circulatiei rutiere pe principalele artere din oras. Astfel, s-au introdus sensuri unice pe Strada Avantului, de la intersectia cu Strada Vasile Alecsandri pana la Protoieria Vaslui, cu sensul de circulatie spre Protoieria Vaslui; Strada Tipografiei, de la calea de acces in curtea Serviciului de Ambulanta Vaslui, pana la intersectia cu Strada Mihail Kogalniceanu (cu sensul de circulatie spre Mihail Kogalniceanu); Strada Mihail Kogalniceanu, pe sectorul de drum cuprins intre intersectia cu Strada Tipografiei, pana la intersectia cu Strada Spiru Haret (cu sensul de circulatie spre Spiru Haret); Strada Miron Costin, cu sensul de circulatie spre Strada Mihail Kogalniceanu; Strada Salcamilor, pe sectorul de drum cuprins intre intersectia cu Strada Eternitatii, panala intersectia cu Strada 1 Decembrie, cu sensul de circulatie spre 1 Decembrie”, se arata intr-un raport al Primariei Vaslui. Mai marii orasului anunta ca in perioada urmatoare si alte strazi vor avea o soarta similara.
“De unde nu-i, nu poti cere multe. Au furat pe rupte, orasul e vai de el si acum blocheaza traficul”, spune un sofer.
Alti vasluieni reclama lipsa locurilor de parcare. “Primarul asta, ca sa nu ii spun altfel, nu stie ce sunt alea locuri de parcare? Si -a batut joc de oras si acum transforma sensurile de mers in locuri de parcare? Si scoate maimutoii in uniforme sa ne ia la intrebari”, spune un alt sofer.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.