Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Targul de primavara a fost prelungit cu inca trei zile la cererea gazdelor, Silver Mall, asaltati de vasluieni

Publicat

in

Sute de vasluieni au dat buzna in magazine sI piete ca sa cumpere cadouri și flori de 1 și la fel vor face de 8 Martie. Cei mai multI vasluieni spun ca scot din buzunare intre 20 sI 100 de lei. Principalele locuri de unde sunt cumparate cadourile sunt vanzatorii ambulanti, targurile specifice martisorului, centrele comerciale si florariile. Mediul online este, de asemenea, o importanta resursa de cumparaturi. Traditionalele martisoare de pus in piept, florile dar si martisoarele sub forma de bratara se numara printre cele mai frecvente cadouri oferite in aceasta perioada. Nu lipsesc nici bijuteriile, cosmeticele si dulciurile.

24-26 februarie. Aceasta trebuia sa fie perioada de desfasurare a editiei a IX-a a Targului de primavara organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui anul acesta. Gazda insa, Silver Mall, le-a cerut mesterilor populari sa mai zaboveasca cu martisoarele, inca trei zile, pana pe 1 martie, dupa ce s-a constatat o afluenta de vasluieni doritori sa daruiasca simboluri ale primaverii deosebite celor dragi. Dintre cei peste 40 de mesteri populari, veniti din judetul Vaslui, dar si din Iasi sau Arges, cei din municipiul Vaslui, opt la numar, au ramas spre a le oferi locuitorilor din municipiul Vaslui, si nu numai, un martisor chiar pe 1 martie.
“Din experienta anilor trecuti, am constat ca vasluienii se decide sa cumpere pe 1 martie martisoare. Gratie prelungirii evenimentului chiar pot sa o faca”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT.
Exeprienta acestui an a fost de bun augur si pentru organizatori si pentru gazde.
“Asa vom procceda si de acum incolo: vom extinde evenimentul pana pe 1 martie”, a mai spus Onciu.

Adriana ADAM

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.