Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ce relatie avea staretul Gusa cu tanarul care l-a talharit!Suflet de monstru sub o barba pioasa: Emisarul Satanei

Publicat

in

Patru tineri din judeţul Iaşi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind suspectaţi că l-ar fi tâlhărit pe stareţul Mănăstirii de la Movila Burcel.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, tinerii au diverse menţiuni în cazier, ei comiţând în trecut şi alte infracţiuni.
‘Este vorba despre un tânăr din municipiul Iaşi, unul din comuna Scânteia şi doi din comuna Bârnova, care, în urma unei înţelegeri prealabile, au intrat pe timpul nopţii în chilie, l-au lovit pe bărbat, după care au sustras cheile unui lăcaş de cult şi a două autoturisme, dar şi o sumă mică de bani din cutia milei. Ei vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată’, a declarat responsabilul cu relaţiile mass-media din cadrul IPJ Vaslui, Loredana David.
Unul dintre tineri ar fi comis şi în trecut o faptă similară, însă a fost iertat de stareţ.
Stareţul Mănăstirii ‘Constantin şi Elena’ de pe Movila Burcel a fost agresat într-una dintre chilii, în noaptea de duminică spre luni, incidentul fiind cercetat de poliţiştii vasluieni. Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Vaslui, în urma primelor verificări, au stabilit că, în cursul nopţii, în timp ce dormea, persoane necunoscute au pătruns în chilie şi l-au lovit pe bărbat, după care au sustras mai multe bunuri, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată. Dar de ce l-a iertat Gușă pe tâlhar! Gurile rele spun că între cei doi ar fi existat în trecut o strânsă relație și că ar fi fost mai mult decât prieteni. În tepetate rânduri părintele stareț a fost acuzat de enoriași ca face tot fel de mișmașuri și ca este înconjurat de persoane dubioase.

Suflet de monstru sub o barba pioasa: Emisarul Satanei
Ștefan Gușa a fost de multe ori acuzat că își bate joc de bătrâni și că îi cazează pe aceștia la mănăstire pentru a le lua pensiile. Cand batranii nu se mai pot misca, asa-zisul preot ii abandoneaza, pur si simplu, la spital, lasandu-i sa moara acolo. Desi uita complet de ei, nu uita de pensia lor si de alte drepturi care li se cuvin. Acesta este Stefan Gusa. In mod absolut ciudat, fara nicio procura sau curatela la mana, pensiile sunt ridicate de la postas de maicutele de la manastire, care fac socoata sumelor ce trebuie poprite, iar restul il dau batranilor. Acestia spun ca banii ramasi nu le ajung nici de medicamente si ca primesc prea putina mancare. Totodata, ei se plang si lipsa unui medic, a unui asistent social sau a unui psiholog, prezenta lor fiind o conditie obligatorie pentru functionarea unui astfel de Centru. Aceasta este iubirea de semeni a preotului Stefan Gusa, care isi plimba prea sfintitul fund intr-o masina care valoareaza cel putin 30.000 de euro.
Ani de zile la Centrul social si de recreere din cadrul Fundatiei Movila lui Burcel s-au cazat zeci de persoane, majoritatea batrani cu handicap. Potrvit spuselor unei maicute care se ocupa de ingrijirea acestora, oamenii platesc 65% din pensiile lor pentru a locui acolo. E legal sau nu sa se perceapa taxe?
Activitatea si statutul de functionare al organizatiilor non-profit sunt monitorizate si aprobate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin directiile din teritoriu. In statutul de functionare al Fundatiei nu am vazut sa se perceapa taxe.

Fara doctor, fara medicamente si mancare putina
“Nimeni nu are grija de mine aici. Doar maicile. Era bine daca aveam macar un doctor. Dar nu avem. (…) De mancare, ce sa zic? Mancam cat este, asa cum este”, spune un batran de 81 de ani. Legea obliga chiar si ONG-urile care au profil de activitate ingrijirea batranilor sa aiba psiholog si asistent medical.
Desi se plange de lipsa banilor, atat la manastirea din Codaesti, unde pastoreste tot sfintia sa, cat si la Movila lui Burcel, se constuieste de zor, urmand sa rasara doua lacasuri de cult. De altfel, fundul preotului se plimba intr-un Mercedes ML, care la mana a doua valoreaza cel putin 30.000 de euro. Dar nu sunt bani.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.