CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Spitalul de Urgenta se judeca cu Hexi Pharma

Publicat

on

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui se va alatura celor 132 de unitati medicale din tara care s-au constituit parti civile in dosarul in care Hexi Pharma este acuzata de catre procurori ca, in perioada 1 iunie 2010 – mai 2016, a indus in eroare sute de spitale din tara carora le-a vandut biocide de o calitate indoielnica. Reprezentantii spitalului vasluian vor calcula zilele acestea prejudiciul cauzat de Hexi Pharma. Prin contractele incheiate, Hexi Pharma furniza Spitalului Judetean de Urgenta, lunar, aproximativ 200 de litri de sapun si 200 de litri de antiseptic. In afara celor doua substante, mai erau adusi detergenti pentru suprafete, dar si alte tipuri de produse dezinfectante pentru anumite instrumente folosite in salile de operatie.
“Dupa ce s-a demonstrat ca dezinfectantii vanduti de societatea din Capitala erau diluati, conducerea SJU Vaslui a decis sa se constituie parte civila in dosarul Hexi Pharma, alaturandu-se practic celor 132 de unitati medicale care au solicitat recuperarea prejudiciului in instanta”, a declarat managerul Ana Rinder. In luna mai 2016, spitalul avea contracte incheiate pe un an cu compania bucuresteana pentru aprovizionarea cu dezinfectanti. Directorii spitalului aratau atunci ca nu au avut probleme din cauza dezinfectantilor de la Hexi Pharma, dar ca nici nu puteau controla calitatea produselor. Managerii precizau ca, daca ipotetic si-ar fi propus sa verifice calitatea dezinfectantilor, nu ar fi avut laboratoare in care sa faca acest lucru. 132 de unitati sanitare s-au constituit parti civile si vor cere despagubiri in dosarul in care compania Hexi Pharma a fost trimisa in judecata de Parchetul General pentru savarsirea a 340 de infractiuni de inselaciune, uz de fals, precum si pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Cu achizitii de peste 3,3 milioane de lei, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui s-a aflat printre cei mai importanti clienti ai Hexi Pharma, societatea care vindea dezinfectanti neconformi. Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a fost, in perioada 2009-2015, unul dintre cei mai importanti clienti ai Hexi Pharma.
Sorin SAIZU

StiriEst

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie

Publicat

on

De catre

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie:

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi, de la Catedrala Episcopală de la Huși.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi este pomenită în fiecare an la data de 7 iulie. Alături de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, este ocrotitoarea Catedralei Episcopale din Huși.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. A participat și un numeros sobor de preoți, alcătuit din părinți consilieri, protopopi, stareți sau slujitori din eparhie.

Sărbătoarea coincide cu ziua de naștere a Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. Deși a dorit ca momentul să treacă neobservat, mulți credincioși i-au urat La Mulți Ani.

”Încă de la întronizarea în scaunul de Episcop al Hușilor, i-am spus că este trimisul lui Dumnezeu pentru aceste meleaguri. Îl felicit că a reușit să mențină vie flacăra ortodoxismului în eparhie. Îi dorim să ne păstorească vreme îndelungată de acum înainte și să ne aducă pe calea credinței de fiecare dată. La mulți ani, Prea Sfinției Sale Ignatie!”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Acesta i-a oferit în dar Episcopului Ignatie o enciclopedie biblica. 

De peste 250 de ani, la Catedrala Episcopală din Huși se păstrează spre închinare mâna stângă a Sfintei Mucenițe Chiriachi. Aceasta răspândește bună mireasmă în fiecare zi. Sfintele moaște au fost aduse aici de către Episcopul Iacob Stamati al Hușilor, de la Muntele Athos.

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie

Citeste in continuare

StiriEst

Alexandru Brânză a luat 10 la BAC

Publicat

on

De catre

Alexandru Brânză a luat 10 la BAC. El este absolventul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui și este unul dintre cei 4 elevi de 10 de la examenul de bacalaureat. Alex a precizat că subiectele de la bac au fost de o dificultate medie. În perioada învățării online a avut noroc de profesori. Aceștia s-au preocupat de situația elevilor de clasa a XII-a, astfel încât să nu aibă carențe în pregătirea examenelor.

”Pot spune că examenul de bacalaureat a fost mai ușor decât m-aș fi așteptat. A fost totuși stresant, întrucât am avut și presiunea admiterii la facultate, care este acum pe bază de dosar. Faptul că am păstrat același nivel de concentrare pe parcursul celor 3 zile de examen m-a ajutat extrem de mult. Depinde foarte mult de motivația fiecăruia și de dorința de a reuși. De asemenea, profesorii au un rol extrem de important. Domnii noștri profesori ne-au susținut pe tot parcursul perioadei de învățare online. S-au asigurat că vom fi la cel mai înalt nivel atunci când va veni examenul”, a spus Alex Brânză.

Planurile elevului de 10 sunt legate de domeniul IT. După facultate intenționează să profeseze în afara țării, unde are mai multe oportunități de dezvoltare profesională. De altfel, absolventul de la LMK Vaslui este un olimpic recunoscut pe plan național. El a obținut o medalie de bronz la Olimpiada națională de Informatică.

”În continuare plănuiesc să urmez Facultatea de Informatică din București și să lucrez în domeniul IT. Îmi doresc să profesez într-o țară străină și să fac ceva care sa schimbe într-adevar lumea”, a completat Alex.

O generație de aur

Viitorul student a fost și un sportiv cu rezultate remarcabile, practicând handbalul de performanță la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

Alex Brânză a făcut parte dintr-o generație de excepție (2001), pregătită de profesorul Laurențiu Cozma. A câștigat medalia de bronz la juniori 3. Alex a fost căpitanul echipei în sezonul 2015-2016, când s-a obținut această mare performanță pentru LPS Vaslui.

Din păcate, o accidentare gravă l-a determinat să renunțe la sportul de performanță.

Alexandru Branza a luat 10 la BAC

Citeste in continuare

StiriEst

Deputatul Somolon: ”Marele atac de la saormerie e un mare fas”

Publicat

on

De catre

Deputatul Somolon: ”Marele atac de la saormerie e un mare fâs”

Deputatul PSD Adrian Solomon a povestit pentru Știrile Pro TV ce s-a întâmplat, luni noaptea, într-o șaormerie din Centrul Vechi al Capitalei, unde a fost protagonistul unui scandal cu angajații acestui restaurant de tip fast-food.

Solomon susține că incidentul a fost declanșat după ce nu s-a înțeles cu angajatul șaormeriei, care era de origine turcă și nu vorbea bine limba română.

”Cum a fost aseară? Ca la șaormerie. Marele atac de la șaormerie. Nu știu, domne, eu încercam să mă înțeleg cu un turc care nu vorbea românește. Probabil că noaptea uită limba română, cei care lucrează în țara noastră. Cetățeanul eraa la casă, după un blindaj foarte solid de plastic, cum era în toată șaormeria, cu vitrine de plastic.

Nu era nimeni în șaormerie, iar legea spune, când ești singur și poți să păstrezi o distanță de 3 metri poți să nu porți mască. Când a mai intrat cineva în șaormerie mi-am pus mască. Eu am tot timpul mască asupra mea. Și nu expun vânzătorii la amenzile pe care le pot primi din cauză că eu aș fi căpos că nu port mască.” – a declarat parlamentarul PSD. 

Deși Solomon afirmă că inițial nu a purtat mască pentru că ”nu era nimeni în șaormerie”, iar apoi și-a pus masca după ce ”a mai intrat cineva”, el a fost amendat de poliție tocmai pentru că nu a purtat mască de protecție.

FOTO de pe camerele de supraveghere în care se vede că o persoană nu poartă mască de protecție:

”Polițiștii care erau în stradă au năvălit cu toții, vreo 7, în șaormerie. Când au intrat ei aveam mască deja, pentru că mai era un cetățean în interior”, spune Solomon.

Un mare fâs

Prima amendă pe care au primit-o Adrian Solomon și colegul parlamentar, tot membru PSD, Irinel Stativă, a fost pentru ”proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”.

”N-a fost decât o discuție între niște cetățeni și niște polițiști. N-au fost jigniri. Să demonstreze că i-am jignit.” – spune, în replică, Solomon, care mai afirmă că nu a fost amendat pe loc.

”M-au amendat ei după ce am plecat de acolo, probabil, eu nu am un proces verbal.” – a mai spus parlamentarul PSD.

“Vom putea să ne demonstrăm, noi nevinovăția”

Ulterior, după ce poliția i-a anunțat că i-a amendat pentru provocarea acestui scandal, polițiștii au revenit cu un alt comunicat, prin care anunțau o nouă amendă în valoare totală de 4000 de lei, ”pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă”.

”Deci marele atac de la șaormerie e un mare fâs. În momentul în care voi avea procesul verbal o să-l contest în instanță. Acolo, cu ce martori sunt, vom puteam să ne demonstrăm, noi nevinovăția, sau ei că au dreptate. Dreptul lor este să amendeze cetățenii, al nostru este să contestăm aceste amenzi. Judecătorul să judece care a avut dreptate.” – a mai spus deputatul PSD Adrian Solomon.

Deputatul Somolon: ”Marele atac de la saormerie e un mare fâs”

Citeste in continuare

StiriEst

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi

Publicat

on

De catre

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi chiar în ziua de prăznuire a Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. De asemenea, a participat și un numeros sobor de preoți. 

“Despre Sfânta Chiriachi ni se spune că a rămas statornică în credinţa ei, în ciuda încercărilor, a bătăilor şi a suferinţei trupeşti la care a fost supusă.

Nu a renunţat la credinţa în Hristos, pentru că El era o realitate interioară a vieţii sale. Nu era o simplă adeziune mentală, intelectuală.

Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi şi L-a asumat atât de frumos pe Hristos, încât viaţa ei se identifica cu viaţa Domnului. De aceea a rămas statornică în dragoste şi în credinţa ei.

Nimic nu a putut să o determine să renunţe, nici măcar pentru o clipită, la intensitatea dragostei ei pentru Mirele Cel ceresc”, a spus Preasfințitul Ignatie

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi

Această zi este una specială pentru PS Ignatie, episcopul Husilor, care a împlinit 44 de ani. Ziua și-a petrecut-o în mijlocul credincioșilor. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât Ignatie al Hușilor a fost sărbătorit împreună cu sora și fratele său, ei fiind tripleți.

“Acest om este o bucurie pentru noi! Îi mulțumim lui Dumnezeu că l-a trimis la Huși, după o lungă perioadă neagră. A reușit în scurt timp să ne readucă speranța în suflet! Cu ocazia zilei de naștere, am venit la Episcopie să îi mulțumim pentru tot ceea ce face pentru noi. Mulțumim pentru modul cum gândește și acționează, pentru sănătatea faptelor sale! E de o modestie și de o noblețe rare! Le-am transmis gândurile noastre bune și fraților sai. Ei sunt tripleți și au fost alături de pastorul nostru, la Huși! Frumos și emoționant!”, au spus credincioșii.

Atmosfera a fost una presărată cu zâmbete și flori, cu gânduri și cuvinte spuse din suflet. Episcopul le-a mulțumit tuturor pentru felicitări și i-a binecuvântat! 

Citeste in continuare

StiriEst

Tanar retinut in urma unei razbunari porno

Publicat

on

De catre

Tânăr reținut în urma unei răzbunări porno. El este acuzat că a şantajat o tânără de 20 de ani. Bărbatul a ameninţat-o că publică poze cu ea în ipostaze indecente. Potrivit unui comunicat al IPJ Vaslui, bărbatul de 23 de ani din comuna Gorban, judeţul Iaşi, este acuzat de şantaj.

Poliţiştii spun că bărbatul a ameninţat-o pe acesta cu publicarea respectivelor imagini pe un cont de socializare.

Pentru a renunţa la razbunare, bărbatul ar fi pretins de la tânără întreţinerea de raporturi sexuale”, au transmis poliţiştii.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce s-a deplasat la punctul de întâlnire stabilit anterior cu victima. Aceasta a urcat în autoturismul său. Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru luarea unor măsuri preventive.

Tanar retinut in urma unei razbunari porno

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est