CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Instructor auto, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă după ce ar fi înşelat mai mulţi tineri

Publicat

on

Un instructor auto din Vaslui a fost condamnat, joi, la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit sume de până la 4.000 de lei de la cursanţi sau diverşi tineri, cu promisiunea că-i va ajuta să obţină ilegal permisul auto sau viza medicală necesară admiterii în structurile MApN.
Tribunalul Vaslui l-a condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă pe Cristinel Coman, instructor auto şi profesor de legislaţie rutieră, care ar fi primit de la opt tineri sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei, cu promisiunea că-i va ajuta fie să obţină ilegal permisul auto, fie viza medicală pentru admiterea în structurile Ministerului Apărării Naţionale.
Magistraţii l-au mai obligat pe bărbatul din Vaslui să achite suma de 26.789 de lei reprezentând banii primiţi de către acesta de la martorii denunţători.
Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Potrivit anchetatorilor, instructorul auto ar fi pretins şi primit într-o primă fază, în perioada decembrie 2014 – iulie 2015, sume de până la 4.000 de lei de la patru persoane din judeţul Vaslui.
“În schimbul banilor, instructorul auto lăsa să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Vaslui şi asupra poliţiştilor examinatori, pentru ca persoanele în cauză să fie declarate admise la susţinerea examenului auto, fără îndeplinirea condiţiilor legale. De asemenea, suspectul a pretins şi primit de la un număr de alte patru persoane de pe raza judeţului Vaslui sume cuprinse între 2.000 de lei şi 4.000 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galaţi, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în atructurile Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Cristinel Coman a fost arestat preventiv în urmă cu un an, ulterior fiind plasat sub control judiciar de către magistraţi.

Adriana ADAM

StiriEst

Ambulanta intr-un nor de fum, filmata pe strazile din Vaslui- FOTO

Publicat

on

De catre

O ambulanţă din Vaslui a fost fotografiată în zona Copou, chiar in poarta șefului Consiliului Județean Dumitru Buzatu, învăluită de un nor gros de fum.

Imaginilr cu ambulanţa circulând într-un nor uriaş de fum pe străzile din Vaslui au ajuns pe internet. Şoferii care circulau în spatele ambulanţei cu greu au mai putut să vadă ceva în faţă, luând măsuri suplimentare de siguranţă.

Un fum gros ieşea din eşapamentul ambulanţei. Șoferul a oprit, echipajul medical a coborât, apoi salvarea a plecat spre sediul Serviciului de Ambulanță Județean.

Roxana OLTEANU

Citeste in continuare

StiriEst

Viitura de pe Prut a trecut de baraje. Raul a depasit cu 2 METRI cota de pericol

Publicat

on

De catre

Digul care trebuia să apere satul Rădăuţi Prut a cedat în faţa viiturii venite din Ucraina. În zadar s-au străduit pompierii să-l întărescă cu saci de nisip.

Prutul a trecut si ultima reduta catre satul Radauti Prut. În zona digului de aparare, s-a format deja o bresa, iar apa a inceput sa curga la vale catre sat.

Zeci de oameni s-au văzut nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Unii au plecat la rude, în vreme ce alţii au fost duşi de pompieri în corturile de campanie amplasate într-o zonă sigură de la marginea satului.

Pompierii au decis să contruiască şi ziduri de aprare din panouri metalice pentru a opri viitura. Nivelul apei a crescut de la o oră la alta.

Mircea Pascariu, hidrolog: Să nu vină pe afluenţii de la Ucraina, cum ne-au mai trimis în 2008, 4 metri 20 peste cota de la Orofteiana.

Reporter: Asta ar putea fi singura explicaţi?

Mircea Pascariu, hidrolog: Atât. Altceva nu are de unde, pentru că Cernăuţi este scăzut cu 2 metri, Oroftiana a scăzut cu un metru.

Nu doar în zona Prutului au fost probleme. Şi în localitatea Dobra din judeţul Alba, o viitură puternică şi-a croit drum printre casele oamenilor.

Apa a distrus mai multe gospodării şi în localitatea Beia din Braşov. Guvernul promite să-i despăgubească pe oamenii afectaţi de inundaţii.

Ionel Dancă: A fost adoptat un proiect de hotărâre de guvern pentru acordarea unor despăgubiri populaţiei afectate de inundaţiile. Vorbim despre inundaţiile din, aproximativ, 29 de judeţe. Valoarea acestor despăgubiri este de 5 milioane de lei.

Iunie 2020 a intrat în topul celor mai ploioase luni din ultimii 60 de ani. Până acum au fost emise peste 100 de avertizări cod roşu de ploi şi inundaţii. Un număr record. Spre sfârşitul lunii însă, ploile cedează locul soarelui.

Citeste in continuare

StiriEst

Amenintarea lui Arafat: Daca nimeni nu vrea sa creada, medicii vor ajunge sa decida cine ramane in viata si cine nu

Publicat

on

De catre

  • Un semn bun ar fi ca vindecările să depășească numărul cazurile nou apărute.
  • Arafat a subliniat că jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.

Arafat a declarat că cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla ar fi ca vindecările să fie mai multe decât cazurile nou apărute.

Cazurile active cresc, care nu sunt vindecate. Acum suntem aproape la 6.000. Trebuie să urmărim şi există date cum cresc cazurile. E clar că o parte din aceste cazuri sunt mai uşoare, majoritatea, o parte sunt grave, dar nu sunt de terapie intensivă, intubaţi. (…) Cea mai bună chestie pe care o vedem este ca vindecările să înceapă să fie mult mai multe decât cazurile noi care apar şi încet, încet cazurile active să scadă. Noi am trecut prin faza asta, am avut-o deja, dar ne-am întors încet, încet şi începe să vedem cazurile active”, a afirmat şeful DSU.

El a precizat că jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.

Nu vorbim de focare, sunt unele focare care au apărut în unele zone, focare majore care apar acum sunt în azilele de bătrâni şi mai apar în spitale sau în anumite zone de industrie, dar totuşi este clar că apare şi transmitere în comunitate. Dacă în aceste trei zone tot cresc cazurile pe zi vedem 20-30-40 de cazuri şi asta trebuie să fim atenţi pentru că aceste cazuri apar mai repede decât se vindecă cazurile care sunt deja în spitale, în izolare”, a explicat Arafat, la Digi 24.

Raed Arafat a spus că România riscă să ajungă ca în situaţia altora ţări, unde cadrele medicale au luat decizia cine rămâne în viaţă şi cine nu.

“La un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nu vrea să asculte ne rămâne nouă, partea medicală şi partea situaţiilor de urgenţă, o singură soluţie: aşteptăm la spital, ne pregătim, primul venit, primul servit şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, ci medicii care tratează, cum s-a întâmplat în alte ţări să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea, asta s-a întâmplat în alte ţări”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste in continuare

StiriEst

Un barbat si-a legat sotia de maini si de picioare si apoi i-a taiat nasul

Publicat

on

De catre

Un tânăr din Neamţ, care şi-a supus nevasta şi copiii la chinuri greu de imaginat, a fost prins abia după doi ani de la oribilele fapte.

Un bărbat din Neamţ i-a tăiat nasul soţiei, după o ceartă

Gheorghe L. i-a obligat până şi pe copiii săi să practice cerşetoria şi prostituţia, iar pe soţia lui o ţinea legată de mâini şi de picioare, o înfometa şi apoi îi dădea să mânânce resturi de mâncare, adunate de la ghenă.

“Profitând de starea vădită de vulnerabilitate în care se aflau victimele, acestea provenind din familii dezorganizate, cu o situaţie material deosebit de precară, inculpaţii le-au exploatat prin obligare la practicarea cerşetoriei în folosul lor, obligându-le să apeleze în mod repetat la mila publicului în diferite localităţi rurale sau urbane, în care săptămânal erau organizate târguri şi pieţe, atât pe raza judeţului Suceava, dar şi în alte judeţe din ţară. Pe soţia sa a legat-o de mâini şi de picioare, a lovit-o cu pumnii, picioarele şi cu diferite obiecte contondente, după ce mai întâi îi punea un căluş în gură, pentru ca vecinii să nu audă ţipetele victimei, dându-i de mâncare numai resturi adunate de prin gunoaie”, precizează procurorii în referat.

Gheorghe Lazăr a fost condamnat nu doar pentru trafic de minori și trafic de persoane, ci și pentru vătămare corporală, pentru că i-a tăiat nasul soției, după o dispută conjugală. El a fost ridicat de polițiști și condus la Penitenciarul Bacău, informează zch.ro.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Durere la inmormantarea lui Rares, elevul olimpic rapus de cancer. Copilul a fost ingropat langa bunica sa

Publicat

on

De catre

Rareș Diaconu, elevul olimpic din Vaslui răpus de cancer, pentru care s-au mobilizat românii din toate colţurile lumii, a fost înmormântat sâmbătă la Vulturești. Elevul olimpic a fost îngropat lângă bunica sa, cea care l-a crescut până la vârsta de 7 ani și de care a fost foarte atașat. În cortegiul funerar s-au aflat sute de persoane, care au vărsat lacrimi de durere. Familia, prietenii şi localnicii l-au condus pe Rareş pe ultimul drum.

Elev în clasa a 11-a, Rareş era olimpic la limba franceză şi a reprezentat judeţul său, Vaslui, la competiţia naţională. El nu şi-a dorit niciodată ca lumea să afle că este bolnav, încercând să ţină în interiorul familiei lupta sa cu nemilosul cancer. Adolescentul fusese diagnosticat cu o formă foarte gravă de cancer. Mii de oameni s-au mobilizat anul trecut și au adunat suma necesară unei operații: 80.000 de euro. Pe arunci elev în clasa a XI-a la Liceul Emil Racoviță Vaslui, Rareș Nicolae Diaconu s-a calificat în toți cei trei ani de liceu la fazele naționale ale olimpiadei de franceză, unde a obținut diverse premii. Din păcate, diagnosticul de cancer a căzut ca un trăsnet. Adolescentul a fost nevoit să renunțe la cursuri și a început chimioterapia la Institutul de Oncologie din Iași. Suferința lui Rareș nu i-a lăsat indiferenți pe colegii săi de liceu. Aceștia au declanșat o campanie umanitară pentru strângerea fondurilor necesare unei intervenții chirurgicale în străinătate, la Viena, Heidelberg sau Bologna, care a costat 80.000 de euro. Deși la început suma părea aproape imposibil de strâns, în mai puțin de două săptămâni, au reușit să colecteze banii. Cele mai mari sume s-au strâns la școlile din Vaslui și Negrești, dar și prin intermediul unor agenți economici care au pus cutii pentru donații în magazine.

În liceul unde învață Rareș, elevii au vândut în școală prăjiturile făcute acasă de părinți, iar internauții și-au scos la licitație obiecte cum ar fi tricouri cu semnăturile unor jucători importanți de fotbal sau de handbal.

Cazul elevului olimpic din Vaslui, Rareș Nicolae Diaconu a dovedit că în fața suferinței se poate răspunde numai prin solidaritate și iubire manifestată concret.

Astfel, apelul public făcut de Părintele Episcop Ignatie a avut ecou în rândul credincioșilor parohiilor din Eparhie, precum și din diaspora,  cu excepția donațiile directe, strângându-se suma de 15.000 de euro. Rareș a murit în Austria, acolo unde se afla la tratament. sursa foto: vremeanoua

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est