Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Atentat la viata vasluienilor. Mincinosul Vasile Paval, un primar afacerist care isi bate joc de banul public

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Probleme cu transportul in comun. Tot mai des, autobuzele societatii Transurb Vaslui se defecteaza in trafic la scurt timp dupa ce pleaca din autogara. Toate astea se intampla in timp ce primaria a investit bani intr-o autogara moderna, dar pe care o tine inchisa. Nu a achizitionat in schimb si autobuze
Situatie tot mai neplacuta pentru vasluienii care au curajul sa urce intr-unul din autobuzele societatii locale de transport in comun. Iarna ingheata de frig in mijloacele de transport, iar vara au de suportat temperaturi ridicate. In plus, autobuzele nu reusesc sa ii duca pe cetateni la destinatii din cauza defectiunilor tot mai dese. Nu de putine ori calatorii sunt nevoiti sa coboare si sa astepte un alt mijloc de transport in comun.
“Suntem in pericol in aceste autobuze, dar cine sa ne bage in seama. Primar nu avem. El e ocupat cu altele. Ii plac banii”, spune un calator
“Toata iarna am stat in ger, primarul nu e interest de noi. Sunt bolnava, am diabet si probleme cu inima. Puteam sa crap acolo in ger. Primarul nostru sta in birou si doarme”, spune un alt vasluian.
“Suntem in pericol in unele dintre autobuze. Si soferii recunosc ca le este frica”, afirma o taxatoare.
Primarul Vasile Paval nu a comentat subiectul si nici nu a putut preciza cand va achizitiona autobuze noi pentru transportul in comun. Este prea ocupat cu sifonarea banilor din bugetul local. Flacaii domniei sale au nevoie de lucrari, iar firmele lui Safir abia asteapta sa isi bata joc de strazile din oras. Mai mult, mincinosul primar se ascunde in birou ori prin concedii prin statiuni. Atunci cand este cautat de presa, duduile de la primarie au un singur raspuns: “Domnul primar nu este!”.
Municipalitatea a construit o autogara moderna cu o suprafata de aproape 20 mii de metri patraţi. Lucrarile au fost terminate acum doi ani, dar cladirea a ramas inchisa. Nici pentru aceasta situatie cei de la primarie nu au vreo explicatie. Asa s-au modernizat in bataie de joc strazile si tot asa s-a facut si imensa autogara de peste 19.000 de metri patrati. Vorbim de o cladire construita din fonduri europene, dar pe care, Vasile Paval vrea sa o valorifice in propriul interes peste cativa ani. Astfel cu toate ca autigara este finalizata, ea este tinuta sub cheie de primar. Toata iarna vasluienii au asteptat in ger si in zapada autobuzele. Chinul si nemultumirile vasluienilor nu l-au induiosat pe Vasile Paval. Cum domnia sa se plimba cu jeep-ul si sta la caldurica, nu ii pasa de confortul vasluienilor. Oamenii sunt buni numai in campania electorala, la votat. Autogara a fost ridicata cu bani europeni, iar lucrarile au fost finalizate acum doi ani. Paval tine autogara inchisa si vrea peste cinci ani, atunci cand cei de la UE nu il mai intreaba nimic, sa ii gaseasca o alta utilitate, ar fi un tun care i-ar asigura un trai linistit. De altfel, Vasile Paval a dat ordin ca acel obiectiv sa nu fie deschis. Anul trecut edilul a adeclarat public ca trebuie sa obtina autorizatie de la ISU pentru deschiderea autogarii. In realitate la ISU nu au fost depuse documente in acest sens.
Sorin SAIZU

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.