Conecteaza-te cu noi

StiriEst

CARAVANA FINANCIARĂ – Proiect de educație și responsabilizare financiară pentru copii

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Vaslui, sub coordonarea învățătorului lor, Mîndru Cătălin – Emil, studiază în anul școlar 2016 – 2017 disciplina opțională Educație financiară. În scurt timp, copiii și-au dat seama de utilitatea informațiilor accesate și și-au dorit din ce în ce mai mult de la această disciplină. Astfel, cu toții au considerat că participarea la Olimpiada micilor bancheri este o oportunitate ce le permite să-și aprofundeze atât informațiile cât și competențele însușite până în prezent.
​Nu au stat pe gânduri, au citit cu atenție regulamentul acestei competiții, au repetat cele două capitole și au participat, în ziua de 10 martie 2017, la etapa I a competiției – proba teoretică. „Rezultatele tuturor copiilor au fost bune și foarte bune și, pentru că regulamentul spune că trebuie să meargă mai departe primii trei copii clasați, i-am ales pe cei care ne vor reprezenta mai departe în competiție. Ei sunt: Dughie Victor, Mîndru Ștefan și Serindac Andrei”, spun cadrele didactice. În cel mai scurt timp, cei trei, învățătorul lor și ceilalți elevi ai clasei au creat un proiect de educație și responsabilizare financiară intitulat CARAVANA FINANCIARĂ, reprezentând proba practică a Olimpiadei micilor bancheri. Faza națională a acestei competiții se va desfășura pe data de 5 mai 2017, la Academia de Studii Economice din București. Scopul este creșterea interesului copiilor pentru cunoașterea și înțelegerea rolului banilor în viața lor precum și responsabilizarea acestora în vederea folosirii eficiente a resurselor financiare.
Mihaela SIMA

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.