Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Dupa zapada lovesc inundatiile! Stare de alerta la Doagele!

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cantitatea mare de zapada topita intr-un timp foarte scurt, a dus la aparitia inundatiilor in judetul Vaslui. Este stare de alerta in localitatea Doagele, comuna Dragomiresti. O echipa formata din suprefectul Mircea Gologan, vicepresedintele CJ Ciprian Trifan si seful ISU Vaslui Gheorghe Blagoci, se afla la fata locului. Raul Barlad a revarsat din cauza cresterii rapide a debitului.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Localitatea Doagele s-a mai confruntat cu un val de inundatii anul trecut. Atunci satul a ramas izolat dupa ce apa a rupt un podet si a inundat drumul si 30 de gospodarii.

Judeţul Vaslui se află, duminică, sub cod portocaliu de inundaţii, avertizare hidrologică valabilă în intervalul orar 12.00 – 24.00 pe râul Bârlad, pe sectorul cuprins între staţiile hidrologice Băceşti şi Vaslui, din cauza propagării viiturilor formare anterior în amonte. Hidrologii au emis o avertizare pentru raul Barlad. În acest context, la nivelul ISU Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Astfel, a fost operaţionalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenţie specifice şi au fost pre-alarmate turele libere ale inspectoratului.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.