Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tânărul suspect că a omorât o fată de 13 ani, arestat preventiv. A vrut o soție minoră și virgină

Publicat

in

Tânărul de 19 ani din localitatea vasluiană Valea Cânepei suspectat că a ucis o fată de 13 ani pentru că ar fi refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el a fost arestat preventiv, duminică, sub acuzaţia de omor. El a recunoscut că el a omorât-o pe fată în timp ce o conducea spre casă, iar apoi i-a ascuns cadavrul pe un deal.
Tribunalul Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui Ionuţ Ursu, după ce acesta ar fi ucis o fată de 13 ani, iar apoi i-a ascuns cadavrul pe un deal din comuna Ivăneşti. Fata era dată dispărută de joi, când mama acesteia a constatat că ea nu a ajuns acasă, în localitatea Drăzeni, după ce cu o zi înainte plecase de la locuinţa tânărului de 19 ani, dintr-o comuna învecinată, unde fusese în vizită.
Adolescenta a fost căutată timp de trei zile de către zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi localnici, în două comune, fără a fi găsită, cadavrul ei fiind descoperit sâmbătă după-amiază.
Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, Ionuţ Ursu a recunoscut în faţa anchetatorilor că a strangulat-o pe adolescentă.
“În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul de 19 ani ar fi condus-o pe fată spre locuinţa sa, propunându-i să întreţină relaţii sexuale, însă în urma refuzului tânărul ar fi strangulat-o pe minoră, ulterior abandonând-i cadavrul pe un câmp din comuna Ivăneşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.
Tânărul de 19 ani a fost cel care le-a indicat poliţiştilor locul în care se află cadavrul fetei, după ce anchetatorii au reuşit să-l determine să recunoască crima.
Totul a început în urmă cu două săptămâni. Familia fetei vroia să facă rost de bani pentru băutură și așa s-au gândit să o vândă pe copilă. L-au găsit pe bărbatul din Valea Cânepei care era dispus să platească pentru o soție minoră și virgină.
Pe 1 mai, tânărul de 20 ani, împreună cu părinţii săi au mers în peţit acasă la minoră. Pe 3 mai, mama şi-a luat fiica şi a mers la Ivăneşti ”pentru a se cunoaşte mai bine” cu viitorul mire. Pe tot parcursul zilei, femeia a consumat băuturi alcoolice, astfel că la un moment dat a adormit într-una dintre camere.
Seara, fata de 14 ani, văzând că mama sa doarme, a decis să plece acasă, spunându-i ”peţitorului” că a doua zi trebuie să meargă la şcoală pentru că are lucrare de control.
Tânărul s-a oferit să o conducă acasă, însă pe drum i-a propus fetei să întreţină relaţii sexuale, însă minora a refuzat, astfel că într-un exces de furie şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a strangulat-o. A aruncat victima într-un desiş, ulterior revenind la domiciliu.
Când mama minorei s-a trezit din beţie, criminalul i-a spus că minora de 14 ani a plecat acasă şi el a condus-o până la jumătatea drumului.
Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.