Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tânărul suspect că a omorât o fată de 13 ani, arestat preventiv. A vrut o soție minoră și virgină

Publicat

on

Tânărul de 19 ani din localitatea vasluiană Valea Cânepei suspectat că a ucis o fată de 13 ani pentru că ar fi refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el a fost arestat preventiv, duminică, sub acuzaţia de omor. El a recunoscut că el a omorât-o pe fată în timp ce o conducea spre casă, iar apoi i-a ascuns cadavrul pe un deal.
Tribunalul Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui Ionuţ Ursu, după ce acesta ar fi ucis o fată de 13 ani, iar apoi i-a ascuns cadavrul pe un deal din comuna Ivăneşti. Fata era dată dispărută de joi, când mama acesteia a constatat că ea nu a ajuns acasă, în localitatea Drăzeni, după ce cu o zi înainte plecase de la locuinţa tânărului de 19 ani, dintr-o comuna învecinată, unde fusese în vizită.
Adolescenta a fost căutată timp de trei zile de către zeci de poliţişti, pompieri, jandarmi şi localnici, în două comune, fără a fi găsită, cadavrul ei fiind descoperit sâmbătă după-amiază.
Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, Ionuţ Ursu a recunoscut în faţa anchetatorilor că a strangulat-o pe adolescentă.
“În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul de 19 ani ar fi condus-o pe fată spre locuinţa sa, propunându-i să întreţină relaţii sexuale, însă în urma refuzului tânărul ar fi strangulat-o pe minoră, ulterior abandonând-i cadavrul pe un câmp din comuna Ivăneşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.
Tânărul de 19 ani a fost cel care le-a indicat poliţiştilor locul în care se află cadavrul fetei, după ce anchetatorii au reuşit să-l determine să recunoască crima.
Totul a început în urmă cu două săptămâni. Familia fetei vroia să facă rost de bani pentru băutură și așa s-au gândit să o vândă pe copilă. L-au găsit pe bărbatul din Valea Cânepei care era dispus să platească pentru o soție minoră și virgină.
Pe 1 mai, tânărul de 20 ani, împreună cu părinţii săi au mers în peţit acasă la minoră. Pe 3 mai, mama şi-a luat fiica şi a mers la Ivăneşti ”pentru a se cunoaşte mai bine” cu viitorul mire. Pe tot parcursul zilei, femeia a consumat băuturi alcoolice, astfel că la un moment dat a adormit într-una dintre camere.
Seara, fata de 14 ani, văzând că mama sa doarme, a decis să plece acasă, spunându-i ”peţitorului” că a doua zi trebuie să meargă la şcoală pentru că are lucrare de control.
Tânărul s-a oferit să o conducă acasă, însă pe drum i-a propus fetei să întreţină relaţii sexuale, însă minora a refuzat, astfel că într-un exces de furie şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a strangulat-o. A aruncat victima într-un desiş, ulterior revenind la domiciliu.
Când mama minorei s-a trezit din beţie, criminalul i-a spus că minora de 14 ani a plecat acasă şi el a condus-o până la jumătatea drumului.
Mihaela SIMA

StiriEst

Primarul din Hoceni vrea apa potabila pentru cetateni si ameninta ca va inchide sistemele de alimentare

Publicat

on

De catre

Primarul comunei Hoceni vrea sa predea sistemele de alimentare cu apa catre operatorul regional Aquavas. Edilul a luat aceasta decizie pentru a se asigura ca cetatenii din comuna sa beneficiaza de apa curata, dar si din cauza ca Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice, ameninta cu sanctiuni daca acest lucru nu se va intampla. Vasile Tabara a facut deja demersuri la Ministerul Afacerilor Interne si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, astfel incat sa primeasca avizele necesare in acest sens. Primarul le-a solicitat factorilor de raspundere si armonizarea legislatiei pentru autorizarea de securitate la incendiu si protectie civila a sistemelor de alimentare cu apa potabila. Fara aceste autorizatii, primaria nu poate preda sistemul de apa catre Aquavas. “Unele sisteme de alimentare cu apa sunt facute cu 10-20 de ani in urma. Este necesara predarea lor catre operatorul specializat care asigura o igienizare a apei, a bazinelor. Se fac periodic analize, exista o siguranta pentru consumatori. In plus, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice, ne ameninta cu sanctiuni daca nu predam sistemele de apa operatorilor autorizati. Noi suntem blocati din cauza autorizatiilor care trebuiesc emise de ISU. Acestia solicita anumite documente in original, dar avand in vedere vechimea sistemelor de apa, proiectantii, firmele de executie de la acea vreme, nu mai exista. Ni se cer cate doua exemplare in original, dar noi avem unul singur. In cazul in care nu se rezolva aceasta situatie, vom proceda la inchiderea sistemelor de alimentare cu apa, intr-o perioada in care apa este extrem de importanta pentru cetateni, in contextul protejarii de virusul COVID”, a declarat primarul Vasile Tabara. 

Citeste in continuare

StiriEst

Drama unui copil de 9 ani care si-a asteptat tatal sa-l ia din spital, fara sa stie ca a murit

Publicat

on

De catre

Tatăl copilului a început să se simtă rău și a chemat ambulanța care i-a luat pe amândoi la spital.

  • Bărbatul de 46 de ani a fost operat de urgență, însă nu a supraviețuit.

Copilul locuia doar cu tatăl lui într-un bordei dărăpănat, la marginea unei păduri din comuna Buza, județul Buzău, după ce mama, care suferă de probleme psihice, a plecat de acasă. Zilele trecute, bărbatul de 46 de ani s-a simțit rău și a chemat salvarea.

Ambulanța i-a adus pe amândoi la spital, iar copilul a fost cazat de atunci în secția de pediatrie, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi.

Deși medicii l-au operat pe bărbat și au încercat să-l salveze, ulcerul perforat și o puternică infecție abdominală l-au răpus, scrie Adevarul.

Acum, cadrele medicale nu-și găsesc cuvintele să-i spună copilului că singurul om care avea grijă de el a pierit și încearcă să amâne pe cât posibil cumplitul moment.

”Copilul nu știe că a rămas fără părinte. În ciuda condițiilor de trai, ei țineau foarte mult unul la celălalt. O să fie greu când o să afle ce a pățit tatăl lui”, spune Gheorghe Bălan, asistent social din comuna Buda.

Între timp, mama băiatului a fost găsită de autorități, însă ea nu este capabilă să-l îngrijească pe micuț.

Deocamdată, copilul a fost luat din spital și cazat împreună cu mama sa la Centrul de Urgență al DGASPC Buzău. Joi urmează să se decide dacă băiețelul va fi dat spre îngrijire mamei sau dacă va rămâne temporar la Protecția Copilului.

Citeste in continuare

StiriEst

Vasluienii nu isi mai pot vinde terenurile catre cetateni straini

Publicat

on

De catre

Vânzarea terenurilor românești către cetățenii străini a fost interzisă, în urma adoptării de către Camera Deputaților a unui proiect de lege în acest sens. 

  • Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri
  • Camera Deputaților este for decizional

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

“Principala prevedere a acestui proiect inițiat de Partidul Social Democrat este stabilirea interdicției către cetățenii străini care doresc să cumpere terenuri în România. Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri. Conform proiectului, înstrăinarea terenulurilor agricole în cazul în care titularii dreptului de preempțiune nu își manifestă dorința de a le cumpăra, se poate face către persoanele fizice care au domiciliul/reședința în raza unității administrativ-teritoriale unde este amplasat terenul, de cel puțin trei ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare. Către persoanele juridice se poate vinde doar dacă se îndeplinesc cumulativ mai multe condiții, printre care situarea sediului social în raza unității administrativ-teritoriale unde este amplasat terenul, desfășurarea de activități în zona respectivă, venituri minime de 75% din activități agricole, iar asociații să facă dovada domiciliului național pe ultimii trei ani”, a declarat deputatul PSD, Aurel Căciulă. Radu NEAGU

Citeste in continuare

StiriEst

Spitalul COVID din Barlad este gol. Autoritatile nu vor sa il deschida, iar bolnavii sunt trimisi la Vaslui

Publicat

on

De catre

Spitalul din Bârlad a rămas aproape gol. Asta din cauza scăderii numărului de pacienți cu COVID-19. Chiar dacă unitatea sanitară dispune de câteva sute de locuri, în ultimele două luni, la Bârlad nu au fost mai mult de 80-90 de pacienți. Ca atare, toată lumea cere redeschiderea spitalului pentru toți bolnavii. Unitatea sanitară este aproape goală, în vreme ce oamenii din zona Bârlad care au nevoie de investigații sunt trimiși la medicii de familie sau la spitalul non-covid  din Vaslui. Autoritățile anunță că unitățile suport se vor deschide pentru toată lumea abia când responsabilii vor dovedi că au circuite separate și pot izola pacienții cu coronavirus, de ceilalți. În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Bârlad s-a luat decizia ca spitalul sa rămână închis, iar bolnavii să fie trimiși în continuare la Vaslui. “Pentru 21 de pacienţi covid , atât câţi are internaţi spitalul “Elena Beldiman”, barladenii cu alte afecţiuni vor fi in continuare nevoiţi sa meargă la Vaslui ori la Iaşi. Asta e vestea pe care am primit-o in şedinţa CLM de astăzi de la doamna director Borş, la care primarul Boroş dădea din umeri neputincios”, este anunțul consilierilor PSD.  Spitalul Municipal Bârlad are aproape 800 de paturi, iar acum aici mai sunt internaţi doar 21 de pacienţi cu COVID-19. Toată lumea se întreabă când se va relua activitatea de dinainte de pandemie, însă raspusnurile sunt foarte greu de dat. Ministerul Sănătăţii a decis transformea a 42 de unităţi sanitare în suport COVID. Cei 21 de bolnavi ar putea fi izolaţi şi îngrijiţi de medici şi asistente. Restul secţiilor ar putea fi decontaminate.
Roxana OLTEANU

Citeste in continuare

StiriEst

ULTIMA ORA: Barbat gasit inconstient pe drum. Medicii l-au resuscitat minute in sir

Publicat

on

De catre

A sfarsit pe marginea drumului, dupa o zi petrecuta in compania copiilor si a nepotilor. Un barbat din Rebricea a fost gasit inconstient, pe raza localitatii Sasova, de o soferita care a sunat imediat la 112. La fata locului a ajuns un echipaj medical de la Ambulalnta Negresti, care a inceput manevrele de resuscitare, omul fiind in stop-cardio-respirator. Manevrele au fost continuate de medicii de la TIM SMURD Vaslui, insa totate eforturile au fost zadarnice. Cel mai probabil, omul a cazut de pe bicicleta, insa rudele nu exclud ca el sa fi fost lovit de o masina. Politistii fac cercetari pentru a stabili ce s-a intamplat.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est