Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Fostul deputat PSD Dan Bordeianu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind prejudicierea bugetului unei comune

Publicat

in

Fostul deputat PSD Dan Bordeianu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzat că societatea pe care o controla s-a angajat să execute o serie de lucrări pentru alimentarea cu apă în Deleni, judeţul Vaslui, care nu au mai fost finalizate sau au fost neconforme, cauzând un prejudiciu bugetului local de patru milioane de lei. Totodată, fostul demnitar a fost condamnat să presteze muncă voluntară în folosul comunităţii pe o perioada de 60 de zile în cadrul Primăriei Huşi sau la Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Huşi, decizia instanţei supreme nefiind definitivă. Bordeianu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un alt inculpat din dosar, Vasile Zamfir (primarul comunei Deleni, judeţul Vaslui), a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni cu executare, el fiind condamnat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Nicoleta Bordeianu, soţia fostului deputat, a primit şi ea o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de 916.227 de lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În august 2015, Dan Bordeianu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General după ce societatea pe care o controla s-a angajat să execute o serie de lucrări pentru alimentarea cu apă în Deleni, judeţul Vaslui, care nu au mai fost finalizate sau au fost neconforme, cauzând un prejudiciu de patru milioane de lei. În acest dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane, după ce în realizarea proiectului având că obiect “Alimentarea cu apă şi amenajare poduri şi podeţe în localităţile Deleni, Zininca, Bulboacă” au fost comise mai multe infracţiuni privind executarea şi plata unor lucrări, derulate în contextul perfectării unui contract între Primăria Deleni, reprezentată de primarul Vasile Zamfir şi SC Ecoloc SRL Huşi, al cărei administrator era Nicoleta Bordeianu, iar director Dan Bordeianu. Deşi lucrările nu au fost conforme cu proiectul şi nu au fost finalizate, ele au fost plătite , bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 4.000.000 de lei.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.