Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Celebra Covrigarie PETRU deschide si la Vaslui un magazin

Publicat

in

Vasluienii primesc astazi covrigi gratis. Si nu vor umbla cainii cu ei in coada. Simigeria PETRU se deschide astazi, iar surprizele vor fi multiple. S-a lucrat de zor la pregãtirea locatiei, precum si la formarea echipei. Simigeria a angajat numai oameni muncitori, cu experientã, pentru posturi precum consilier vânzãri, brutar, modelator covrigi si pizzer. Simigeria Petru a devenit faimoasã prin comercializarea covrigilor de 1 leu, precum si a altor produse ce au la bazã aceeasi cocã. Are peste 100 de covrigãrii în toatã tara si o cifrã e afaceri de peste douã milioane de euro pe an. Locatia este în blocul de la Flanco din Centrul Civic, unde a functionat o vreme o agentie a Volskbank-ului.
Simigeria are în spate o întreagã istorie în crearea covrigilor. Iatã povestea acestora si a omului care i-a creat si care îi poartã numele. “Covrigii de astãzi sunt “strãnepotii” covrigilor care odinioarã, ieseau aburind din vatra unei brutãrii vestite din anii 1900. Petru, la vremea aceea un tânãr visãtor si vrednic, a obtinut în 1937 Cartea de Mester, iar în 1940 Brevetul de Meserie pe care si astãzi scrie cu litere mândre, BRUTAR. În 1939 visul lui Petru prinde contur, el îsi comandã utilaje nemtesti, ca totul sã iasã “zeiss” si, în scurt timp, îsi deschide propria Brutãrie-Simigerie. Covrigii plãmãditi dupã o retetã îndelung ticluitã aveau sã devinã cãutati si vestiti – Covrigii Petru. Lucrurile mergeau bine, afacerea prospera de la o zi la alta, bunãstarea familiei cu cei sase copii pãrea asiguratã, pânã când… totul s-a nãruit. Sec, se poate spune asa: un vis, o afacere sufocatã de comunisti. I-au confiscat tot, asa cum au fãcut cu atîtia altii. Timpul a curs implacabil si Petru a trãit pânã la 92 de ani cu o durere surdã în suflet, dar si cu un licãr de sperantã cã, odatã si-odatã, lucrurile vor reveni în matca lor. Si iatã cã, peste ani si ani, strãnepotii lui au reînfiripat visul, ducându-l mai departe: Simigeria Petru. Respectând reteta de familie, cu o traditie de trei sferturi de veac, strãnepotii lui Petru vã ispitesc si astãzi cu acelasi gust de odinioarã”, scrie pe site-ul simigeriei.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.