Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Nesimtitii de la Urgente! Omoara oameni, vorbesc urat cu bolnavii, dar nimeni nu ii sanctioneaza

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Femeia de 62 de ani care a fost adusă în stare gravă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Vaslui la scurt timp după ce medicii au refuzat să o interneze a murit, iar poliţiştii au deschis o anchetă. Cercetările se vor desfăşura pentru ucidere din culpă.
Cazul femeii de 62 de ani din localitatea Doagele, care a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce medicii unităţii au refuzat să o interneze, a ajuns în atenţia Poliţiei, în condiţiile în care pacienta a murit după mai multe zile de comă.
Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma sesizării făcută de către conducerea unităţii medicale, cu privire la decesul pacientei, precum şi ca urmare a plângerii depuse de către rudele femeii, care îi acuză pe medici de neglijenţă.
”Plângerea făcută de către rudele femeii a fost conexată la acelaşi dosar deschis iniţial în urma sesizării făcute de către reprezentanţii Spitalului Judeţean. Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală 1 Vaslui vor desfăşura cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Silvia Manta.
Femeia de 62 de ani a ajuns la unitatea medicală în 8 iulie, la ora 4.00, fiind diagnosticată cu cefalee, constipaţie şi parestezii. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au stabilizat-o şi, după aplicarea tratamentului de rigoare, i-au prescris o reţetă ca apoi, la ora 10.00, pacienta să părăsească unitatea medicală.
Însă, la mai puţin de două ore, femeia s-a prăbuşit din picioare pe o stradă din municipiul Vaslui, de unde a fost luată de o ambulanţă şi transportată, din nou, la acelaşi spital. În urma investigaţiilor, medicii au diagnosticat-o cu accident cerebral vascular, fiind internată în Secţia de Neurologie.
Starea femeii s-a agravat astfel încât, după două zile, s-a impus transferul la Secţia Anestezie Terapie Intensivă, unde a murit în cursul zilei de 12 iulie.
Conducerea spitalului şi Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară propriile anchete în acest caz.
În ultimii ani mai multe reclamații au fost făcute la adresa medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe, dar nimeni nu a fost sancționat.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.