Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ziua judecatii! Episcopul de Husi da astazi raportul in fata mai marilor BOR! Unii dintre ei il protejeaza

Publicat

in

Judecata in premiera la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Imaginile aparute in spatiul public in care episcopul Husilor este filmat in ipostaze intime cu un elev de seminar, care la acel moment ar fi avut 17 ani, vor fi analizate astazi de reprezentantii Mitropoliei. Episcopul de Husi Corneliu Barladeanu si-a sustinut nevinovatia si a afirmat ca “imaginile sunt trucate”. Cea mai aspra sanctiune care poate fi aciordata este decaderea din orice treapta a slujirii. Altfel spus, episcopul de Husi risca sa fie dat afara de BOR daca imaginile sunt adevarate.
Filme compromitatoare cu un inalt prelat al BOR, si dosare la DNA, toate acestea stau astazi pe masa reprezentantilor Mitropoliei Moldovei care vor trebui sa dea un verdict. Presa tabloida a publicat in urma cu trei zile, un filmuleţ, cu imaginea blurată, în care doi bărbaţi apăreau întreţinând relaţii intime. Despre unul dintre barbatii care apareau in imagine s-a spus ca este episcopul Huşilor. Despre celalalt s-a afirmat ca ar fi un elev de seminar. In acelasi caz, trei preoţi din judeţul Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe episcopul Huşilor cu acest film. Imaginile vor fi analizate astazi de reprezentantii Moldovei si Bucovinei. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Vasile Banescu a declarat la un post central de televiziune ca a fost pus in situatia de a viziona imaginile si ca l-a recunoscut pe episcopul de Husi. In replica, prelatul aflat la judecata preotilor sustine ca imaginile sunt trucate. Mitropolia Moldovei si Bucovinei anuntat ca “Sinodul mitropolitan a luat act cu tristete de existenta in spatiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natura morala, atribuite Preasfintitului Corneliu, Episcopul Husilor” si urmeaza ca “forurile prevazute de legislatia bisericeasca in vigoare sa randuiasca cele cuvenite in astfel de situatii”. Cea mai aspra sanctiune, caterisirea. Episcopul de Husi risca sa fie dat afara de BOR.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.