Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Si reprezentantii Mitropoliei Moldovei l -au recunoscut pe Episcopul Corneliu in filmarea cu tenta sexuala

Publicat

on

“Unul dintre cei care apar în film pare a fi episcopul de Huşi’, a declarat Timofte, care a spus că filmarea are 18 minute şi că cealaltă persoană din film pare majoră.
El a precizat că discuţiile din înregistrare nu sunt inteligibile, dar vocea pare a fi a episcopului Bârlădeanu.
Timofte a afirmat că acest caz va fi discutat în sinodul permanent, care va propune măsuri către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
“Am vizionat înregistrarea pe care am primit-o în cursul după-amiezii de sâmbătă de la redacția ziarului CanCan. Sunt lucruri urâte pe acea înregistrare, în contradicție totală cu morala creștină, iar în personajele pe care le-am vizionat acolo, dacă expertiza de specialitate va considera că sunt imagini reale și nu trucate, unul dintre personaje pare a fi Episcopul Hușilor.
Întrebat dacă pare sau este chiar episcopul de Huși, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei a declarat că nu știe dacă este el, însă că “chipul seamăna cu episcopul Hușilor.”
: “celalalt personaj este o persoană pe care nu o cunosc, nu pare a fi minor, pare a fi major”
: “Urmează în conformitate cu prevederile staturare și regulamentare bisericești ca această situație să fie înaintată Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Sinodul permanent va face propuneri către Sfântul Sinodul al Biserici Ortodoxe Române.
: Potrivit vicarulul administrativ al Mitropoliei Moldovei au existat discuții cu Înaltpreasfintitul Teofan, iar deocamdată din partea Episcopului de Huși nu a venit o solicitare de autospendare.
: “va trebui întreprinsă o cercetare mai amănunțită asupra acestei situații, având în vedere declarația dată de episcopul Hușilor în fața Sinodului Mitropolitan de vineri, prin care el consideră că acuzațiile care i se aduc nu au suport real și imaginile prezentate sunt false. Pe de altă parte exista această înregistrare, va trebui cum spuneam o investigație mai amănunțită și în urma investițigatiei se vor trage concluzii. Dacă ceea ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine Episcopul Hușilor va fi caterisit.
Marian Timofte a explicat jurnaliștilor că până la luarea unei decizii de către Sfântul Sinod, Cornelui Bârlădeanu poate să sluji. [Tot acesta a explicat că o declarație va fi luată în curând și că imaginile vor fi expertizate de specialiști.
Înregistrarea în care ar apărea Episcopul de Huși are 18 minute, timp în care se aud vocile celor două persoane, dar conținutul nu este clar,. “Chiar dacă ar fi săvârșite cu ani în urmă, un asemenea comportament și asemenea fapte sunt incompatibile cu slujirea clericală la orice nivel de slujire.” Întrebat dacă discuțiile sunt cu tentă sexuală, Marian Timofte a răspuns afirmativ.

Mihaela SIMA

StiriEst

Aproape 6.500 de izolati la domiciliu si 250 de carantinati. 9 cazuri confirmate!

Publicat

on

De catre

Aproape 6.500 de persoane au fost izolate la domiciliu în ultima lună, în prezent mai fiind în această situație 3448. Numai în ultimele ore au intrat în izolare la domiciliu 263 de vasluieni. Au ieșit din izolare de la domiciliu în ultimele 24h – 529 de persoane. De asemenea, ai fost carantinate până în prezent 250 de persoane. Dintre acestea, șase s-au întors din străinătate în ultimele ore. Autoritățile vasluiene caută în continuare spații de cazare. Sunt purtatea discuții cu patronii de hoteluri și pensiuni de pe raza municipiului Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

Aparatul pentru testarea COVID, a intrat in tara! Spitalul Vaslui a facut pregatirile pentru inceperea testarii

Publicat

on

De catre

Aparatul de testare pentru coronavirus, achizitionat de Spitalul Judetean de Urgenta din Vaslui in urma donatiilor stranse de la diverse persoane, a intrat in tara. Unitatea medicala pregateste deja containerele unde aparatul tip PCR de testare pentru noul Coronavirus (COVID-19), va fi montat. Saptamana viitoare apartul va ajunge la Vaslui si astfel, in scurt timp va putea incepe testaarea oamenilor. Potrivit managerului, Spitalului Judetean de Urgenta, Ana Rinder, au fost achizitionati si reactivii necesari pentru prelucrarea testelor. “Asociatia SJU Vaslui a demarat procedura de achizitie a analizorului REAL TIME PCR, precum si a tuturor echipamentelor accesorii necesare dotarii Laboratorului de biologie moleculara. In acelasi timp, s-au comandat si containerele necesare. Estimam ca la jumatatea lunii aprilie acesta sa fie functional. Multumim si domnului profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”. Avem deja personalul instruit pentru a efectua testarile pe analizorul RT PCR”, a declarat Ana Rinder. Spitalul Județean de Urgență din Vaslui a strans din donații peste 100.000 de euro. În doar câteva zile mai multe firme, fundații și simpli vasluieni și-au unit eforturile și s-au hotărât să spijine Spitalul Județean. Nu doar pentru o linie de testare COVID 19, dar și pentru consumabilele necesare și noi dotări pentru Secția de Terapie Intensivă.

“Le mulțumesc tuturor, în numele colegilor mei și în numele vasluienilor, le mulțumim celor care au donat și care vor mai dona. Mulțumim și celor care au o vorbă sau un gând bun pentru cadrele medicale. E timpul sa ne demonstrăm umanitatea, spiritul civic, e timpul sa fim responsabili. Sa ne întoarcem la noi si la ai noștri, e timpul sa fim uniti! Sa ne respectăm, sa ne ajutam si sa învățăm unii de la altii! E nevoie de un efort general pentru ca la finalul acestei crize sa ne regăsim sanatosi, mai puternici si mai buni! Este uimitor cum s-au mobilizat vasluieni. Au fost donații din partea unor persoane în vârstă care au ținut să doneze din puținul lor”,  a mai spus Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui. Donații se pot face în contul: Asociația Spitalul Județean de Urgență Vaslui, CUI 36585011, sediu str. Ștefan cel Mare, nr.233, Vaslui, nr din Registrul nat al pers jur 16/A/2016, cont bancar RO04RNCB0501152931970001, deschis la BCR, sucursala Vaslui. De asemenea, societățile comerciale care vor să încheie contracte de sponsorizare cu Spitalul de Urgență Vaslui, pot lua legătura cu managerul unității, Ana Rinder sau cu președintele Asociației Spitalului de Urgență Vaslui, Daniela Clătinici.

Citeste in continuare

StiriEst

Noua cazuri de coronavirus in judet! Femeia din Garceni este in stare grava si baga in izolare si alte persoane

Publicat

on

De catre

Femeia in varsta de 40 de ani din comuna Garceni, este in continuare in stare grava la Terapie Intensiva. Ea a fost confirmata pozitiv cu coronavirus, iar medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta, fac eforturi pentru a o salva. Starea pacientei este critica, dar stabila, sustin cadrele medicale. Sotul acesteia urmeaza sa fie si el testat, iar viceprimarul din Garceni, dar si seful de post din comuna, au intrat in izolare dupa ce au intrat in contact cu barbatul femeii infectate. Ancheta epidemiologica este in desfasurare si se cauta si alte persoane care ar fi putut intra in contact cu pacienta infectata. Aceasta s-a intalnit cu mai multe persoane din judetul Suceava. Atat femeia cat si sucevenii cate au venit la Garceni sunt membrii ai unui cultul protestant. De altfel, mai multi oameni din satul Racovita, comuna Garceni, au intrat in contact cu persoanele venite din judetul Suceava. Pastorul aceluiasi cult religios din Suceava, a decedat dupa ce a fost infectat cu roronavirus. 

La Valsui sunt 9 cazuri confirmate

O femeie din Vaslui, mama vasluianului infectat cu coronavirus, luata cu izoleta, in urma cu o saptamana, este infectata cu coronavirus. Rezultatul testului a iesit pozitiv, potrivit autoritatilor sanitare. Femeia a fost internata la Spitalul de Boli Infecțioase Iasi. Baiatul ei a fost si el testat pozitiv. Tânărul s-a întors din Marea Britanie pe data de 8 martie, a fost preluat pe 19 martie de un echipaj de la salvare, de la domiciliul său din Vaslui. De pe 8 martie si pana pe 19 martie, tanarul s-a intalnit cu mai multe persoane si a freceventat mai multe locuri din oras, baruri, restaurante, magazine, benzinarii. Un alt barbat intors recent din Germania unde lucra ca sofer de TIR, a ajuns la unitatea medicala din Husi acuzand simptome asemanatoare cu cele ale infectiei cu coronavirus. El a fost internat in Sectia de Boli Infectioase a unitatii sanitare si a fost pus in salon cu un politist, bolnav de pleurezie. Barbatul a fost testat si rezultatul a fost pozitiv.  Un alt caz este al unui barbat din Barlad intors recent din America.  Primul caz de coronavirus depistat la un cetatean din judetul Vaslui, este al unei femei care a fost depistata la intrarea in Vama Nadlac. Ea nu a ajuns insa la Vaslui, a fost internata la Spitalul Timisoara. Alte cazuri au fost confirmate in ultimele ore.

Citeste in continuare

StiriEst

Accident la Rediu! Circulatia se desfasoara cu dificultate!

Publicat

on

De catre

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul pentru descarcerare, precum și cu o ambulanță, la un accident rutier în suburbia Rediu. În accident au fost implicate două autoturisme și două persoane. La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două persoane, dintre care una blocată într-un autoturism (taxi). Persoana blocată în autoturism acuza dureri în zona toracică. După scoaterea din autoturism, acordarea primului ajutor medical și evaluarea victimei, bărbatul în vârstă de 35 ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Victima prezenta traumatisme toracice ca urmare a unui accident rutier.

Citeste in continuare

StiriEst

Economia in colaps! Aproape 6000 de vasluieni au ramas fara loc de munca!

Publicat

on

De catre

Sfârșitul lunii martie a adus un bilanț sumbru al persoanelor afectate de virusul SARS-COV-2. Guvernul României caută soluții pentru români, cu precădere în această perioadă, asigurându-se că aceștia beneficiază de tot sprijinul și mijloacele pentru a rămâne în siguranță. În acest sens, simplificarea procedurilor pentru obținerea șomajului tehnic vine în întâmpinarea cetățenilor care pot depune documentele necesare la AJOFM și ANPIS! “Ministerul Muncii și Protecției Sociale încurajează utilizarea mediului online pentru transmiterea documentelor către diverse instituții, accepetându-se, în situația prezentă, semnătura electronică, pentru evitarea expunerii publice a persoanelor. Regimul riguros de restricții aferent stării de urgență nu este altceva decât o dovadă a responsabilității și seriozității cu care tratăm acestă problemă. Munca pe care o depunem în această perioadă, atât în cadrul ministerelor cât și în celelalte instituții ale statului, sperăm să se materializeze cât mai rapid în ameliorarea situației și reducerea cazurilor de infectare cu SARS-COV-2. Suntem alături de români prin măsurile pe care le luăm și știu că împreună, prin respectarea măsurilor de siguranță și menținerea calmului, vom trece peste această etapă greu de gestionat și vom reconstrui România puternică! Suntem aici, suntem pregătiți să vă oferim suport pentru orice nevoie și suntem optimiști”, a declarat Tudor Polak, secretar de stat -Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Acesta mai susține că situația în care se află astăzi România este tot mai îngrijorătoare. Numărul în creștere al infectărilor cu SARS-COV-2 este dublat de numărul contractelor de muncă suspendate  din cauza dificultăților generate de noul virus, care, din data de 16 martie, când Președintele României a decretat instalarea stării de  urgență și până în prezent, au ajuns la numărul efectiv de 795.291. “795.291de oameni dintre care numai în județul Vaslui, sunt 5700, o lovitură puternică atât pentru economia națională cât și pentru cea locală. O altă problemă majoră este cea a contractelor de muncă încetate, care lasă astăzi 155.675 de oameni fără sursă de venit într-un moment critic, în care sănătatea și viața ne este amenințată. Guvernul României nu a întârziat în a găsi soluțiile cele mai potrivite, anticipând criza economică care începe să afecteze viețile românilor. Prin adoptarea și simplificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului cu numărul 30, s-au dispus măsuri simple prin care angajații și angajatorii pot beneficia de șomaj tehnic, finanțat integral de stat. În prezent, Ministerul Muncii și Protecției Sociale lucrează la eleborarea unor măsuri care să rezolve problema persoanelor cu contracte de muncă încetate, astfel încât niciun cetățean român să nu fie afectat financiar de noile condiții de viață la care trebuie să ne raportăm în  această perioadă. Vă asigur ca Ministerul Muncii și Protecției Sociale, alături de Guvernul României tratează cu prioritate și seriozitate situația iar în cel mai scurt timp vom stabiliza situația economică, astfel încât românii să nu aibă de suferit din acest motiv. Această criză este gestionată de către instituțiile statului cu maximă responsabilitate și competență, pentru siguranța cetățenilor”, a mai declarat Tudor Polak, secretar de stat -Ministerul Muncii și Protecției Sociale. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est