CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cozi uriașe la Pașapoarte. Statul continuă să își umilească cetățenii

Publicat

on

Programul la Pașapoarte a fost prelungit, însă pentru că este vara se lucrează cu şi mai puţini angajaţi la ghişee, aşa că sutele de vasluieni care vor să-şi reînnoiască documentele de călătorie trec printr-un infern. Trebuie să ai nervi de oţel ca să îţi faci paşaport. Oamenii stau câte două trei zile la coadă.
Angajaţii Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor au ajuns să lucreze şi 12 ore pe zi pentru a face faţă fluxului de români veniţi din străinătate în vacanţă şi care vor să îşi reînoiască paşapoartele. Doar în prima săptămână a lunii august s-au depus sute de cereri de eliberare a actelor de călătorie, dublu faţă de anul trecut.
O mare parte din paşapoartele eliberate la Vaslui sunt pentru locuitorii altor judeţe. Autorităţile spun că cel mai probabil toată luna august va fi la fel.
Personalul Biroului de Paşapoarte spune că situaţia se repetă în fiecare an, motiv pentru care nimeni nu şi-a luat concediu. Dar nici aşa nu reuşesc să facă faţă situaţiei.
“Am stat şi ieri de la ora 5, nu am prins număr. M-am dus înapoi acasă, acum iar stau la coada. Stăm 2-3 zile să facem paşaport”, spune o femeie.
Cei de la Serviciul Paşapoarte lucrează chiar şi în ture prelungite, de câte 12 ore, fără a-şi primi banii pentru orele suplimentare. Beneficiază totuşi de recuperări, în timp, atunci când situaţia o va permite. S-a ajuns la această aglomeraţie pentru că mulţi oameni îşi fac programare online şi vin din judeţele vecine.
Cei care vor să îşi refacă paşaportul trebuie să ştie că pot face acest acest lucru şi în străinătate, la orice ambasada sau consulat al României.

Mihaela SIMA

StiriEst

Un episcop a vizitat Manastirea Tanacu dupa 15 ani. Ce se intampla acum acolo

Publicat

on

De catre

Un episcop a vizitat Manastirea Tanacu dupa 15 ani. Mănăstirea de la Tanacu a devenit celebră în întreaga lume după ce o măicuță de aici a murit. Victima era bolnavă. Judecătorii au decis însă că vinovați pentru tragedie au fost preotul de la acea vreme, Adrian Corogeanu și 5 măicuțe. Schitul de la Tanacu a rămas celebru, la modul negativ. Slujitorii de aici încă poartă stigmatul. Sunt izolați, iar credincioșii nu prea vin aici la slujbe.  Nici reprezentanții Episcopiei Hușilor nu au mai călcat pe la Tanacu în ultimii 15 ani.  

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie aici în duminica a V-a după Rusalii. 

Părintele Episcop Ignatie le-a vorbit celor prezenți despre binele pe care trebuie să îl vedem, să îl împărtășim cu cei de lângă noi și să îl înmulțim.

“Lumea în care trăim noi astăzi este cea care nu mai crede în existența diavolului. Consideră că este o iluzie, este o invenție a minții omului. Chiar dacă unii neagă existența celui rău, lucrarea lui este extrem de prezentă. Simțim cum oameni care se lasă prinși în răutatea pe care o inspiră întotdeauna diavolul, au comportamentul celor doi demonizați din Evanghelie, nu numai al lor, ci și al locuitorilor cetății Gadarei. Oricât ne-am strădui să negăm existența diavolului, vedem efectele lucrării lui în viața omului.

Profilul celui care are un chip demonic este întotdeauna cel al unui furios, nervos și mic la suflet.

Omul cu reflexe demonice nu știe să se bucure de binele care se săvârșește cu cei din jurul său. Exact cum n-au știut să se bucure locuitorii acestei cetăți, în momentul în care au văzut că sunt vindecați acești doi oameni, care trăiau într-o manieră dezumanizantă.  Erau așa de mici la suflet, încât pentru ei, porcii, unde a mers această legiune de demoni, au fost mult mai importanți decât sufletele a doi oameni vindecați.

De fapt, micimea de suflet se manifestă ori de câte ori noi avem acestă tendință, care devine reflex, devine ca o obișnuință în a nega sau a vedea binele care se săvârșește în jurul nostru.

Câți oameni sunt care nu știu să se bucure de binele pe care îl săvârșește cineva?

Cu cât încerci să înăbuși binele care se săvârșește asupra cuiva, cu cât încerci să  radiezi realitatea aceasta a binelui, prin calomnie, prin ură și prin răutate, cu atât dovedești că ești un om posedat de cel rău și că ai un comportament demonic.

Sunt atâtea suflete care se chinuie și nu pot să vadă binele pe care îl face o anumită persoană, pe care ei nu o simpatizează.

Când nu simpatizezi pe cineva, cel mai mult te deranjează, nu răul pe care îl face, pentru că de acesta te bucuri, ești fericit, că acea persoană pe care nu o simpatizezi, are și ea momentele ei de cădere, momentele ei de rătăcire.

Cel mai mult te deranjează la omul pe care nu îl simpatizezi, poate chiar îl urăști, binele pe care îl pune în mișcare și pe care tu încerci să îl înăbuși, să nu îl vezi și să îl acoperi cu minciuni, cu falsuri și cu calomnii.

Așa se explică dorința nesăbuită a unor oameni să calomnieze, să urască în mod gratuit”, a spus PS Ignatie. 

Ce înseamnă să urăști în mod gratuit? 

“N-ai niciun motiv în a-l urî pe cel pe care nu îl simpatizezi și atunci începi să inventezi tot felul de situații, tot felul de stări, în legătură cu acea persoană, tocmai pentru a-l denigra.

Acest comportament, să știți, că este unul demonic. De ce vă spun că este unul demonic?  Doar diavolul nu se poate bucura de bine, de binele săvârșit. Pentru că binele vine de la Dumnezeu. Un om când săvârșește binele, face fapte bune, îl inspiră Dumnezeu, pentru că Domnul este Însăși Bunătatea absolută.

Dumnezeu iubește binele. Omului sfânt, cel plin de noblețe sufletească, îi este drag să vorbească despre binele săvârșit și să vadă binele în jurul său. Făcând aceasta, are și capacitatea de a-l multiplica, de a-i ajuta pe cei care mai au scăpări, să săvârșească binele.

Omul cu comporament demonic nu vrea să vadă săvârșindu-se binele nicăieri, îl neagă, chiar dacă vede evidența acestui bine. Este ca și cum afară ninge și tu vei spune nu, astăzi este foarte cald! Vom spune că omul acesta nu este în deplinătatea facultăților mintale. La fel se întâmplă cu cei care neagă binele.

Undeva, din punct de vedere spiritual, sunt destructurați. Pe aceștia îi biciuiește binele care se săvârșește. Dacă acest bine vine de la o persoană pe care ei nu o simpatizează deloc, este groaznic de suportat și cauți pe toate căile posibile, în toate variantele, să îl denigrezi. Oricât ne-am strădui noi să negăm existența celui rău, vedem lucrarea lui. Oricât vom încerca să nu realizăm faptul că suntem posedați de diavolul, orice patimă care se instalează în om, înseamnă venirea unui mic demon în sufletul omului. Dacă este în tine patima mâniei, este deja în spatele ei cel rău.

Când te mânii, nici măcar tu însuți nu te mai recunoști și îți ceri iertare atunci când îți revii, spunând că „n-am realizat ce am spus, parcă altcineva m-a îndemnat să vorbesc în maniera în care am vorbit calomniator și foarte vulgar”. În spatele fiecărei patimi care ne luptă, stă un duh rău. Câte vicii sunt în noi, tot atâția demoni ne ghidează viața.

Noi înșine putem deveni demonici, dacă lăsăm răutatea să ne schimbe și să instaleze o dezordine morală în viața noastră și o „babilonie”, în ceea ce privește relațiile dintre oameni. Noi, de aici ne putem da seama când un om are în spatele lui un duh demonic. Acesta nu iubește comuniunea, nu iubește duhul de frățietate și nu poate suporta binele. Omul care invidiază este prin excelență cel care nu suportă binele. Preocuparea maladivă, patologică în a murdări biografia unui om cu orice preț, mai ales când acesta face binele, este clar că în spatele tău stă un diavol, care te inspiră să nu poți vedea sub nicio formă binele care se face.

Consider că pasajul evanghelic de astăzi, atât de actual, ne trage un semnal de alarmă să avem foarte mare grijă, să nu ne identificăm cu cei doi demonizați. Ei erau furioși, erau legați în lanțuri, pentru că constituiau un pericol pentru cei din jurul lor. La fel, să nu avem atitudinea celor din cetatea Gadarei, care erau demonizați la rândul lor, pentru că nu  l-au suportat pe Dumnezeu-Omul, Bunătatea absolută, să fie printre ei. Nu au putut să vadă binele pe care L-a săvârșit, minunea scoaterii duhurilor celor necurate din sufletele celor doi oameni posedați.

De aceea, Domnul să ne ajute să ne bucurăm întotdeauna de binele săvârșit. Noi înșine să îl multiplicăm, să îl răspândim și noi înșine, să căutăm să luptăm, să ne nevoim, să încercăm să fim mai buni. Nu poți să fii mai bun, dacă nu te bucuri de binele pe care îl săvârșește aproapele tău.

Schimbarea ta în răutate începe întotdeauna din această atitudine de a nu te bucura de binele pe care îl face semenul tău. Această lipsă de bucurie este cea care te va transforma într-un om foarte urât și mic la suflet.

Când începem să ne bucurăm de binele pe care îl face cineva, chiar dacă nu îl simpatizăm, începem deja să devenim oameni buni. Bunătatea aceasta va lucra în noi și ne va da energia necesară să multiplicăm binele.

Să ne ajute Dumnezeu să vedem binele, să îl împărtășim și să îl multiplicăm cât ne stă în putință. Amin!”

În articolul:

Un episcop a vizitat Manastirea Tanacu dupa 15 ani.

Citeste in continuare

StiriEst

O familie a platit 300 de euro pentru testele anti-COVID

Publicat

on

De catre

O familie a platit 300 de euro pentru testele anti-COVID!

O familie de patru persoane din Vaslui a scos din buzunar peste 300 de euro pentru testele anti-COVID. Oamenii au fost nevoiți să facă asta deoarece aveau bilete de vacanță în Grecia. Preţul unui test rapid este variază între 350 și 390 de lei. Rezultatul vine între 24 şi 48 de ore. Toţi turiştii care merg în vacanță în Grecia sau Cipru vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Nu se poate intra în Grecia fără test

Începând de miercuri, toţi turiştii care vor intra în Grecia vor fi nevoiți să prezinte un test negativ.

Testul trebuie prelevat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul Greciei. În plus, cei care pleacă în Grecia trebuie să completeze formularul electronic. Asta cu cel puţin 24 de ore înainte de a trece graniţa la greci.

Grecia nu va fi singura ţară ce condiţionează accesul românilor de prezentarea rezultatului negativ al unui test COVID-19. La fel procedează şi Cipru şi, de câteva zile, Austria. Şi în Slovacia ai nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a intra în ţară. Chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat. Dacă rezultatul e negativ, abia atunci îţi poţi începe sejurul.

La sosirea în Olanda, românilor le este recomandat să se autoizoleze la domiciliu, pentru 14 zile. În Marea Britanie, autoizolarea pentru 14 zile este obligatorie pentru cei veniţi din România.

Alte țări care impun restricții

De luni începând, accesul rezidenţilor români va fi interzis în Lituania. O altă ţară ce ne interzice complet accesul este Malta. Cel puţin până pe 15 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

Pe lista țărilor cu restricţii pentru persoanele ce sosesc din România se află şi Norvegia,  dar şi Finlanda. Autoizolarea este obligatorie şi dacă ajungi în Irlanda, Slovenia sau Estonia. Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi.

În articolul:

O familie a platit 300 de euro pentru testele anti-COVID

Citeste in continuare

StiriEst

Copil cu arsuri pe 70% din corp. S-a urcat pe un vagon de tren

Publicat

on

De catre

Un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a urcat pe un vagon de tren și a fost electrocutat.

Trenul se afla într-o stație de spălare vagoane

Băiatul s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului și a fost dus la spitalul de copii Sfânta Maria cu arsuri de gradul I, II și III.

Tânărul, care era împreună cu bunicul său, s-a urcat pe un vagon de tren în zona Pașcani, la o stație de spălare vagoane, ignorând avertismentele privind pericolul de electrocutare, vizibile pe vagon.

Avertisment de electrocutare pe vagonul de tren

Nu se știe exact motivul pentru care acesta s-a urcat pe vagon, însă din surse neoficiale se pare că dorea să își facă un selfie.

Roxana OLTEANU

În articolul

Copil cu arsuri pe 70% din corp. S-a urcat pe un vagon de tren

Citeste in continuare

StiriEst

Andreea Esca a fost confirmata cu Covid-19 ! Ar fi participat la o petrecere

Publicat

on

De catre

Andreea Esca se afla printre angajații ProTV care sunt infectați cu noul coronavirus. Potrivit surselor CANCAN.RO, vedeta postului ar fi luat virusul la o petrecere pe plajă organizată cu ocazia deschiderii resortului Novum by the Sea.

Confirmarea vine la doar două zile de la notificarea trimisă ProTV, care anunța că mai multe angajați ai stației au fost infectați cu noul coronavirus, fără să le precizeze, însă, numele. Surse medicale au declarat, pentru cancan.ro, ca ea se afla deja internată.

Imaginile de la petrecere, difuzate la Măruță

La evenimentul cu mai multe de 50 de persoane invitate, nimeni părea că este interesată de păstrarea regulilor sanitate. Într-un material video, difuzat pe 30 iunie, la Măruță, Andreea Esca apare cu mască în timp ce dansează. Mai târziu, apare în imagini și fără mască, făcând fotografii unor influencerițe.

Și creatoarea de modă Adina Buzatu a postat un material video, care ulterior a fost șters. În imaginile postate de creatoarea de modă Adina Buzatu se vede clar cum aproape nimeni nu respectă nicio regulă sanitară: fără mască, fără distanțare. Nici măcar personalul care a servit băuturile și mâncarea nu făcea mereu asta.

Andreea Esca, alături de fiica sa

Andreea Esca a fost la inaugurarea resortului, alături de fiica sa, Alexia. Tânăra a postat imagini înainte de concertul Deliei.

„Ne-am facut formatie: “SUPERBE NON STOP”?Am avut placerea de a canta in deschiderea Deliei! @delia. Pentru concerte DM @andreeaesca !”, a scris Alexia Eram, pe Instagram. De altfel, evenimentul a fost mediatizat de PRO TV, care a avut și o echipă de filmare la eveniment, care a luat interviuri participanților.

**NOTĂ Informația nu este confirmată în mod oficial

Citeste in continuare

StiriEst

Ajutor pentru pensionarii cu venituri mici. Vor primi 180 de lei pentru mancare

Publicat

on

De catre

Pensionarii cu venituri mici, care au peste 75 de ani, vor primi tichete în valoare de 180 lei lunar pentru mâncare, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență adoptat recent de Guvern.

Este vorba despre pensionarii care au venituri la nivelul pensiei minime garantate (704 lei) și persoanele fără adăpost, care vor beneficia de mese calde pe bază de tichete valorice, potrivit avocatnet.ro.

Aceste tichete vor putea fi folosite numai pentru a cumpăra mâncare, nefiind posibil să fie preschimbate în bani, se precizează în OUG. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest în bani la tichete.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est