Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Marirea si decaderea episcopului porno. Cum a ajuns sef peste biserica din judet un individ care chinuia elevii de la seminar

Publicat

on

MARIREA SI DECADEREA EPISCOPULUI DE HUSI.PRIMUL HOMOSEXUAL DECLARAT DE BOR
A urcat incet si sigur treptele vietii monahale. O viata pusa in slujba ortodoxiei care s-a incheiat datorita unui filmulet in care fostul Episcop al Husilor, Corneliu Barladeanu, apare intretinand relatii sexuale cu un alt preot, Ursac din comuna Deleni.
CORNELIU ONILA- „SUTASUL CORNELIU”.
Corneliu Onila s-a nascut in satul Corni-Albesti, comuna Albesti, judetul Vaslui la 25 iulie 1966, din parintii Eugen si Ruxandra Onila, fiind primul dintre cei trei copii de parte barbateasca.
Intre anii 1972-1980, tanarul Corneliu avea sa urmeze Ciclul primar si gimnazial la Scoala generala cu clasele I-VIII din satul natal, unde l-a avut ca profesor de Limba si Literatura Romana pe Serghei Colosenco, renumit rebusist roman si fiul lui Mircea Colosenco, critic literar roman nascut in Basarabia. Reforma educationala demarata in anul scolar 1970-1971, care prevedea introducea in Romania a invatamantului obligatoriu de 10 ani, va influenta si parcursul proaspatului adolescent. Astfel, sub impulsul obligativitatii, clasele a IX-a si a X-a (prima treapta obligatorie de liceu) le va continua in municipiul Vaslui, la Liceul nr. 2 (actualmente Colegiul Economic « Anghel Rugina »), intre anii 1980-1982.

Plin de curaj si hotarat sa raspunda chemarii divine, in perioada 1982-1987 il regasim pe seminaristul Corneliu in studiu, rugaciune si jertfa la Seminarul Teologic Liceal Ortodox « Veniamin Costachi » din cadrul Manastirii Neamt. Ca o continuitate a parcursului sau educational, intre anii 1988-1992 tanarul teolog va urma cursurile universitare de licenta la Institutului Teologic de grad Universitar din Bucuresti, care incepand cu anul universitar 1991-1992 va redeveni Facultate de Teologie Ortodoxa in cadrul Universitatii din Bucuresti. Unul dintre colegii de facultate a fost Ciprian Campineanul, episcop-vicar patriarhal, alaturi de care a legat o frumoasa si sincera prietenie.
Dorinta de a studia l-a determinat pe proaspatul absolvent de facultate sa nu se opreasca la acest nivel educational. Imediat dupa finalizarea studiilor de licenta (1992) va fi acceptat la Scoala doctorala, specializarea Noul Testament, din cadrul aceleiasi facultati de teologie. In 1993 va obtine o bursa de cercetare din partea Diakonische Werk (DW), orgnizatie caritabila a Bisericii Evanghelice din Germania(Evangelische Kirche in Deutschland – E.K.D.). Aceasta bursa ii va oferi tanarului doctorand sansa de a continua in paralel, pana in 1996, cursurile doctorale la Facultatea de Teologie Protestanta, din cadrul Universitatii Marburg.

In luna decembrie 1999, Corneliu Onila, noul arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, va primi din partea Guvernului german prin intermediul Fundatiei Konrad Adenauer Stiftung (K.A.S.) o bursa care ii va oferi posibilitatea de a studia si de a se edifica asupra relatiilor dintre biserici si statul german, precum si implicarea celor doua institutii in viata religioasa, sociala si politica.

In perioada 1996-1997, imediat dupa finalizarea cursurilor doctorale, Corneliu Onila va activa ca asistent universitar in cadrul Facultatii de Teologie Protestanta a Universitatii Marburg – Germania, la catedra de Teologie si Spiritualitate a Bisericii Ortodoxe, sub indrumarea emeritului profesor Hans-Martin Barth. Revenit pe meleagurile natale, ieromonahul Corneliu Onila isi va incepe in toamna anului 1998 cariera de profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox « Sfantul Ioan Gura de Aur » din Husi, liceu proaspat reinfiintat la insistentele parintelui episcop Ioachim. In paralel, intre 1998-2000, ieromonahul, profesorul si episcopul-vicar Corneliu Barladeanul al Husilor Va  exercita si functia de director al acestui liceu teologic.

La scurt timp dupa revenirea in tara de la studiile doctorale, Corneliu Onila va lua o decizie importanta, alegand ca toata viata sa-i urmeze lui Hristos pe calea monahismului. Astfel, in seara zilei de 21 noiembrie 1997, in cadrul slujbei Vecerniei, fratele Corneliu a primit tunderea in monahism la Catedrala Episcopala din Husi, sub numele de Corneliu, marturisind si fagaduind ca va parasi toate cele lumesti, spre a se invrednici sa primeasca cununa dreptatii in Hristos Iisus, asemenea sutasului Corneliu. A doua zi, in timpul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit in treapta de ierodiacon, iar dupa numai o singura zi, in 23 noiembrie 1997 a primit darul preotiei, in treapta de ieromonah, din mainile vrednicului de pomenire Ioachim al Husilor.

In ziua de 25 decembrie 1997, chiar de praznicului Nasterii Domnului (Craciunul), ieromonahul Corneliu a primit din mainile episcopului Ioachim al Husilor, prin hirotesie, rangul monahal de protosinghel. La propunerea aceluiasi parinte episcop, in ziua de 26 iunie1999, protosinghelul Corneliu a primit prin hirotesie, din parte Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, rangul monahal superior de arhimandrit.

La numai doi ani de la intrarea in monahism, pe 21 noiembrie 1999, in ziua praznicului Intrarii Maicii Domnului in biserica, la Catedrala Episcopala din Husi, arhimandritul Corneliu avea sa primeasca, prin Taina Hirotonieiadministrata de catre parintele episcop Daniel, pe atunci arhiepiscop al Iasilor si mitropolit al Moldovei si Bucovinei, darul celei mai inalte treapte a preotiei: arhieria sau episcopatul. Se implinea astfel, in persoana episcopului Corneliu, chemarea cea dintai  a lui Dumnezeu de a fi ales, ca pastor si lucrator vrednic in via Domnului pentru mantuirea neamului romanesc, spre tot lucrul bun si spre slava lui Dumnezeu.
ACUZAT CA II PLACE LUXUL SI CA ESTE HAPSAN!
Printr-o adresa remisa protopopiatelor din judetul Vaslui, reprezentantii Episcopiei impuneau niste preturi colosale pentru miile de candele bagate pe gat preotilor din biserici. Lacasele de cult  sunt obligate sa vanda 16.000 de candele, cele din Barlad au primit 15.000 de candele pe care sunt obligate sa le vanda enoriasilor, in timp ce la la Husi urmeaza sa fie vandute prin intermediul bisericilor, aproximativ 10.000 de candele. Numai anul trecut, in bisericile din judetul Vaslui s-au vandut 50 de tone de lumanari, pretul pe kilogram fiind de 40 de lei. Un calcul simplu arata ca din vanzarea lumanarilor, s-au scos bani frumosi, suma ridicandu-se la 2.000.000 de lei. Iar asta nu e tot. Fiecare parohie trebuie sa cumpere 100 de litri de vin, folosit pentru impartasanie. Pretul este de 11 lei pentru o sticla de 0,75 ml, iar calitatea vinului lasa de dori atat de mult, incat unii preoti il cumpara, dar nu il folosesc, ci prefera sa aduca vin de acasa, ori sa apeleze la mila enoriasilor. Afacerile de sute de mii de lei nu se opresc aici. Calendarele care pot fi cumparate cu sase lei in toate bisericile din tara, la Vaslui costa 15 lei, pentru ca asa au decis mai marii Episcopiei. Preotii platesc pentru marfa trimisa spre vanzare de la Episcopie, dar nu pot returna nimic in cazul in care vanzarea nu merge. Mai mult respectivele sume de bani nu sunt inregistrate la fisc. SI Consiliul Judetean Vaslui a repartizat Episcopiei Husilor suma de 100.000 de lei, in scopul unor lucrari de reabilitare la Administratia Centrului Eparhial. Crestinii ortodoxi vasluieni nu au cum sa uite si cum preotii care s-au razvratit impotriva Episcopului au fost scosi cu Mascatii din biserici sau transferati in sate uitate de Dumnezeu asta in conditiile in care Preasfintitul se deplasa cu un bolid de lux iar cei care „ aveau tupeul si nesimtirea” sa ii ceara socoteala nu primeau binecuvantare. Nu se ridicau la inaltimea inteligentei sale.

Mihaela SIMA

StiriEst

Peste 40 de vasluieni sunt monitorizati din cauza coronavirusului. Apelul autoritatilor!

Publicat

on

De catre

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, a solicitat populaţiei, joi, să respecte recomandările venite pe canalele oficiale din partea autorităţilor sanitare cu privire la coronavirus. “Având în vedere contextul epidemiologic actual, adresez o rugăminte către întreaga populaţie a judeţului să respecte recomandările venite de la Ministerul Sănătăţii, de la Direcţia de Sănătate Publică prin canalele oficiale. Ne dorim să colaborăm astfel încât să nu avem situaţii în judeţ care să ne tulbure buna desfăşurare a activităţilor. (…) Măsurile de precauţie sunt aceleaşi ca în gripa sezonieră: igiena personală, evitarea zonelor aglomerate, adresabilitate către unităţile sanitare doar în cazul în care apar elemente ale tabloului clinic specific infecţiilor respiratorii’, a afirmat Mihaela Vlada, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Şefa DSP Vaslui susţine că instituţia a primit mai multe apeluri false cu privire la anumite persoane care ar fi revenit în ţară din zone de risc şi a cerut cetăţenilor să trateze cu responsabilitate situaţia.

‘Am rugămintea şi transmit populaţiei să ne solicite, şi noi colaborăm, în cazuri în care ştiu cu siguranţă că vecinii, rudele, prietenii sunt veniţi din zone nominalizate de Ministerul Sănătăţii ca zone de risc. Noi verificăm cele semnalate de dumnealor, dar să nu mai fim puşi pe drumuri în mod gratuit. Am avut ‘n’ apeluri care nu au fost confirmate. Uzăm de toate resursele noastre, suntem obligaţi să verificăm, dar avem şi alte activităţi mult, mult mai importante de realizat în această perioadă’, a mai spus MIhaela Vlada. La nivelul judeţului Vaslui sunt în monitorizare peste 40 de persoane care s-au întors recent din zone considerate de risc.

Mihaela SIMA

Citeste in continuare

StiriEst

Tragedie în Neamţ. Un camion plin cu lemne a spulberat trei copii, unul dintre ei a murit pe loc

Publicat

on

De catre

Imagini de la tragedia din localitatea Davideni, judeţul Neamţ, acolo unde un camion plin cu lemne a spulberat trei copii de 15 şi 16 ani, unul dintre ei fiind declarat decedat. Un accident cumplit s-a produs, azi dimineaţă, în jurul orei 6:30, în localitatea Davideni, Neamț. Trei elevi, doi de liceu şi unul de clasa a VIII-a, au fost loviţi în plin de un camion plin cu lemne. Adolescenţii mergeau pe carosabil, spre staţie, când s-a produs nenorocirea. Şoferul camionului spune că, efectiv, nu i-a văzut pe cei trei, fiind orbit de o altă maşină.

Băiatul de 16 ani a murit pe loc

În urma impactului, băiatul de 16 ani a murit pe loc. Ceilalţi doi au fost grav răniţi, fiind preluaţ de o ambulanţă și transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Şoferul camionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

Adriana ADAM

Citeste in continuare

StiriEst

Bunicuţă cu picioarele strivite, prinsă sub roţi când cobora din autobuz

Publicat

on

De catre

Imagini cumplite suprinse de camerele de supraveghere, într-o staţie de autobuz din Suceava. O bătrânică s-a ales cu picioarele strivite, după ce a fost prinsă sub roţi în timp ce cobora din mijlocul de transport. S-a întâmplat azi dimineaţă, în jurul orei 10.00, în stația de autobuz de la în stația de la Policlinica Areni, în municipiul Suceava. În imagini se vede cum autobuzul pleacă de pe loc în timp ce bătrâna coboară şi înainte ca aceasta să pună picioarele pe trotuar. 

Femeia s-a dezechilibrat şi a căzut, ajungând cu picioarele sub autobuzul care a apucat să ruleze câțiva metri, până când șoferul a oprit. 

Bătrâna a suferit leziuni prin strivire la ambele picioare. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Martorii spun că şoferul autobuzului este vinovat

Martorii îl acuză pe şofer. Ei spun că omul a plecat din staţie fără să aştepte ca femeia să coboare din autobuz şi să păşească pe trotuar. „Şoferul nu a avut bunul simţ şi răbdarea să aştepte ca această bunicuţă să se urce pe trotuar, a călcat-o şi i-a strivit ambele picioare”, spune o femeie care a asistat la scena cumplită din staţie.Poliția a deschis un dosar în acest caz.

Ana IOSIF

Citeste in continuare

StiriEst

Primul caz de coronavirus in Romania. Trei oameni din judetul Vaslui sunt izolati

Publicat

on

De catre

Primul pacient cu coronavirus a fost confirmat în România de autorităţi, o conferinţă urmând a fi susţinută de ministrul Victor Costache și Raed Arafat. Se pare că este vorba despre o persoană care a intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus care s-a plimbat prin două judeţe, apoi s-a întors în Italia, unde a fost depistat. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul Ministerului Sănătății, în județul Vaslui sunt trei persoane suspecte, iar acestea au fost izolate la domiciliu.

Citeste in continuare

StiriEst

Doi preoti caterisiti, inca doi urmeaza sa fie dati afara. Desfranatul Onila, violatorul elevilor, traieste in lux

Publicat

on

De catre

Dupa caterisirea calugarului Sebastian Jitaru si excluderea acestuia din monahism, Episcopia Husilor a luat decizia caterisirii altor doi preoti: Gheorghe Damian si Razvan Bumbu. Acestia, la fel ca si calugarul Jitaru, au fost condamnati pentru santaj asupra fostului episcop porno, Corneliu Onila. Decizia luata de Consistoriul Episcopiei Husilor nu poate fi contestata, ceea ce inseamna ca preotii si calugarul, nu vor mai putea sluji. Cei trei aveau oricum interdictie de la instanta de judecata sa isi practice meseria pentru urmatorii opt ani. Membrii consistoriului au decis în unanimitate caterisirea lui Sebastian Jitaru și excluderea acestuia din monahism, precum si caterisirea celor doi preoți. La judecata vor intra alte doua fete bisericesti. Este vorba despre doi preoti din  Eparhia Husi. Si acestia sunt acuzati ca au incalcat regulamentul Bisericii Ortodoxe Romane si au adus grave prejudicii de imagine acestei institutii. 

Sebastian Jitaru, mana dreapta a desfranatului Onila

Fost arhimandrit, Sebastian Jitaru este personajul care a cauzat cel mai mare scandal homosexual din istoria BOR. Considerat „mâna dreaptă“ a fostului episcop Corneliu, Jitaru a fost și el un abuzator al elevilor de la seminar. Isi dorea funcţia de episcop vicar (a doua ca rang după ce de episcop), pe care Corneliul Bârlădeanul i-o promisese. Ştiind de convocarea Sinodului Mitropolitan ce urma să aibă loc pe 15 iunie 2017 la Iaşi, Jitaru a scos armele pe care le pregătise de mai mulţi ani: filmuleţele în care fostul episcop Corneliu apărea în ipostaze intime alături de alţi bărbaţi, unii ditre ei actuali preoti cum este cazul lui Ionut Ursac de la Deleni. Unul dintre aceste filmuleţe, cel care a şi apărut în spaţiul public, era vechi de aproximativ 10 ani. Jitaru reuşise cu ajutorul unui ceas spion să-l înregistreze pe fostul episcop în ipostaze intime şi cu alţi seminarişti. Ceasul de noptieră, despre care Jitaru spunea apropiaţilor că i l-a cumpărat un ofiţer SRI, a fost confiscat de instanţă. Presiunea pe care Jitaru a pus-o pe episcop înaintea şedinţei Sinodului Mitropolitan a fost una uriaşă. Consilierii fostului episcop au relatat că fostul arhimandrit i-a contactat rând pe rând şi le-a arătat frânturi din înregistrările compromiţătoare. Jitaru mergea din oră în oră în birourile consilierilor avertizându-i că dacă episcopul nu se va conforma solicitării sale va difuza înregistrările sale, „pe care nimeni nu le mai avea“, în presa din străinătate. Jituaru a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. 

Mesaje dintre fețele bisericești s-au scurs în presă, preotii fac ancheta si ameninta presa

Caterisirea preotilor Gheorghe Damian și Răzvan Bumbu, ambii condamnați pentru șantaj asupra fostului episcop porno, a fost pronuntata cu mult timp inainte chiar de președintele consistoriului, preotul Ionel Darie. Un grup de whatsapp in care sunt inscrisi mai multi preoti din judetul Vaslui, dar si din zona Moldovei, discuta aprins de cateva zile despre problemele din interiorul BOR. Spagi, scandaluri sexuale, relatii homosexuale si caterisiri. Preotii poarta dialoguri fara perdea si aduc in discutie si lucrurile sfinte. Tonul este dat chiar de presedintele Consistoriului de la Episcopia Husilor, preotul Ionel Darie. Grupul de whatsapp include aproximativ 25 de preoti, iar cel mai discutat subiect este cel referitor la Corneliu Onila, fostul preasfintit porno. Ionel Darie se spovedeste in fata colegilor sai carora le spune ca nu poate dormi noaptea de cand actuala conducere de la Episcopie a luat in discutie caterisirea preotilor inchisi dupa ce l-au santajat pe Onila cu filme porno in care protagonist era chiar fostul preasfintit si actualul preot din Deleni, Ionut Ursac. Acelasi Ionel Darie a sustinut ca refuza sa semneze hartia de caterisire si ca superiorii sai l-au obligat sa faca asta. Colegii sai il sfatuiau sa nu accepte si sa renunte la functia de presedinte al Tribunalului Bisericesc. Preotii distribuie pe grupul de whatsapp documente din interiorul Episcopiei Husilor. Lucrurile nu se opresc insa aici, unul din preoti aduce in discutie cazul lui Ionut Ursac, actual preot si fost amant al lui Corneliu Onila. Dupa aparitia in presa a acestor discutii, fetele bisericesti au acuzat presa ca ar spart contul de whatsapp si au facut un plan pentru actionarea in judecata a ziaristilor. Problema este ca discutiile au fost furnizate presei chiar de catre unul din preotii participanti

Desfranatul Onila se scalda in lux

Scandalul sexual, soldat cu retragerea din funcție a fostului Preasfințit, a izbucnit după ce însuși episcopul a mers la DNA pentru a depune plângere, acuzând trei preoți că îl șantajează cu divulgarea unor imagini și filmulețe compromițătoare în mass media.

Un film a fost publicat de presa tabloidă. În imaginile care au fost recunoscute de oficialii BOR, după ce le-au vizionat în forma necenzurată, apăreau în ipostaze intime doi bărbați îmbrăcați în sutană, unul dintre ei fiind Corneliu Bârlădeanu, iar altul elev la Seminar , actual preot. Corneliu Onila este retras in prezent la Manastirea Varatec in judetul Neamt. Aici traieste in lux. Corneliu Onila a avut cea mai spectaculoasă ascensiune şi cea mai răsunătoare cădere din ierarhia bisericească. Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, o duce foarte bine după scandalul sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Mai mult, unele voci spun că ar fi rămas cu un imperiu financiar de neimaginat. Foşti supuşi şi angajaţi au făcut in ultimii ani mai multe dezvăluiri, despre cum s-a îmbogăţit fostul episcop, aparent în numele Domnului.  

Pentru o simpla sfinţire de biserică, Onila cerea trei mii de euro.

Corneliu Bârlădeanu şi-a ridicat un imperiu financiar din slujirea lui Dumnezeu, susţin chiar foştii lui apropiaţi. Şi-a făcut vila, şi-a cumpărat limuzină şi s-a înconjurat de supuşi ca un adevărat împărat. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: „Să-i ducă geanta, diplomatul cineva. Să fie ascultat, să troneze, nimeni să nu i se opună.” 

„El avea un regim aşa, mai strict. Fructe de mare, homari, chestii din ăstea.”, dezvăluie oameni care au lucrat pentru fostul episcop. Şi a vrut din ce în ce mai mult. Obiectele bisericeşti, teoretic gratuite, erau vândute la suprapreţ enoriaşilor. Didina Brănici, fostă colegă a lui Corneliu Onilă, la seminar: „Evangheliile cu 60, 70 de milioane. Şi lumânări, cu kilogramele! 600 de kilograme, 500, o mie. Şi banii pe loc!” Iar apoi, Corneliu Bârlădeanu a început să pună presiune pe preoţii parohiilor mai mici din Vaslui”. Fostul episcop a fost fotografiat anul trecut in timp ce se afla in vacanță. Obosit de atâta stat degeaba pe banii Bisericii, Onilă a plecat din țară. Fostul Preasfințit a fost văzut în Franța. Potrivit surselor ȘTIRIEST.RO, cei care l-au fotografiat și filmat pe Corneliu Onilă, au povestit că într-una din zile acesta s-a plimbat prin oraș, a luat masa la un restaurant și a stat cuminte la pozele pe care i le-au făcut cele două persoane care îl însoțeau. Îmbrăcat cu o cămașă albă și pantaloni negri, cu șosete și sandale negre, cu barba neîngrijită și cu părul alb, Onilă a cărat după el o paporniță care seamănă mai degrabă cu o geantă de plajă pentru femei. Într-una din fotografii Onilă adoptă poziția unui manechin. 

Citeste in continuare

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Woo Commerce Sidebar Widget Area

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est