CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Marirea si decaderea episcopului porno. Cum a ajuns sef peste biserica din judet un individ care chinuia elevii de la seminar

Publicat

on

MARIREA SI DECADEREA EPISCOPULUI DE HUSI.PRIMUL HOMOSEXUAL DECLARAT DE BOR
A urcat incet si sigur treptele vietii monahale. O viata pusa in slujba ortodoxiei care s-a incheiat datorita unui filmulet in care fostul Episcop al Husilor, Corneliu Barladeanu, apare intretinand relatii sexuale cu un alt preot, Ursac din comuna Deleni.
CORNELIU ONILA- „SUTASUL CORNELIU”.
Corneliu Onila s-a nascut in satul Corni-Albesti, comuna Albesti, judetul Vaslui la 25 iulie 1966, din parintii Eugen si Ruxandra Onila, fiind primul dintre cei trei copii de parte barbateasca.
Intre anii 1972-1980, tanarul Corneliu avea sa urmeze Ciclul primar si gimnazial la Scoala generala cu clasele I-VIII din satul natal, unde l-a avut ca profesor de Limba si Literatura Romana pe Serghei Colosenco, renumit rebusist roman si fiul lui Mircea Colosenco, critic literar roman nascut in Basarabia. Reforma educationala demarata in anul scolar 1970-1971, care prevedea introducea in Romania a invatamantului obligatoriu de 10 ani, va influenta si parcursul proaspatului adolescent. Astfel, sub impulsul obligativitatii, clasele a IX-a si a X-a (prima treapta obligatorie de liceu) le va continua in municipiul Vaslui, la Liceul nr. 2 (actualmente Colegiul Economic « Anghel Rugina »), intre anii 1980-1982.

Plin de curaj si hotarat sa raspunda chemarii divine, in perioada 1982-1987 il regasim pe seminaristul Corneliu in studiu, rugaciune si jertfa la Seminarul Teologic Liceal Ortodox « Veniamin Costachi » din cadrul Manastirii Neamt. Ca o continuitate a parcursului sau educational, intre anii 1988-1992 tanarul teolog va urma cursurile universitare de licenta la Institutului Teologic de grad Universitar din Bucuresti, care incepand cu anul universitar 1991-1992 va redeveni Facultate de Teologie Ortodoxa in cadrul Universitatii din Bucuresti. Unul dintre colegii de facultate a fost Ciprian Campineanul, episcop-vicar patriarhal, alaturi de care a legat o frumoasa si sincera prietenie.
Dorinta de a studia l-a determinat pe proaspatul absolvent de facultate sa nu se opreasca la acest nivel educational. Imediat dupa finalizarea studiilor de licenta (1992) va fi acceptat la Scoala doctorala, specializarea Noul Testament, din cadrul aceleiasi facultati de teologie. In 1993 va obtine o bursa de cercetare din partea Diakonische Werk (DW), orgnizatie caritabila a Bisericii Evanghelice din Germania(Evangelische Kirche in Deutschland – E.K.D.). Aceasta bursa ii va oferi tanarului doctorand sansa de a continua in paralel, pana in 1996, cursurile doctorale la Facultatea de Teologie Protestanta, din cadrul Universitatii Marburg.

In luna decembrie 1999, Corneliu Onila, noul arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, va primi din partea Guvernului german prin intermediul Fundatiei Konrad Adenauer Stiftung (K.A.S.) o bursa care ii va oferi posibilitatea de a studia si de a se edifica asupra relatiilor dintre biserici si statul german, precum si implicarea celor doua institutii in viata religioasa, sociala si politica.

In perioada 1996-1997, imediat dupa finalizarea cursurilor doctorale, Corneliu Onila va activa ca asistent universitar in cadrul Facultatii de Teologie Protestanta a Universitatii Marburg – Germania, la catedra de Teologie si Spiritualitate a Bisericii Ortodoxe, sub indrumarea emeritului profesor Hans-Martin Barth. Revenit pe meleagurile natale, ieromonahul Corneliu Onila isi va incepe in toamna anului 1998 cariera de profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox « Sfantul Ioan Gura de Aur » din Husi, liceu proaspat reinfiintat la insistentele parintelui episcop Ioachim. In paralel, intre 1998-2000, ieromonahul, profesorul si episcopul-vicar Corneliu Barladeanul al Husilor Va  exercita si functia de director al acestui liceu teologic.

La scurt timp dupa revenirea in tara de la studiile doctorale, Corneliu Onila va lua o decizie importanta, alegand ca toata viata sa-i urmeze lui Hristos pe calea monahismului. Astfel, in seara zilei de 21 noiembrie 1997, in cadrul slujbei Vecerniei, fratele Corneliu a primit tunderea in monahism la Catedrala Episcopala din Husi, sub numele de Corneliu, marturisind si fagaduind ca va parasi toate cele lumesti, spre a se invrednici sa primeasca cununa dreptatii in Hristos Iisus, asemenea sutasului Corneliu. A doua zi, in timpul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit in treapta de ierodiacon, iar dupa numai o singura zi, in 23 noiembrie 1997 a primit darul preotiei, in treapta de ieromonah, din mainile vrednicului de pomenire Ioachim al Husilor.

In ziua de 25 decembrie 1997, chiar de praznicului Nasterii Domnului (Craciunul), ieromonahul Corneliu a primit din mainile episcopului Ioachim al Husilor, prin hirotesie, rangul monahal de protosinghel. La propunerea aceluiasi parinte episcop, in ziua de 26 iunie1999, protosinghelul Corneliu a primit prin hirotesie, din parte Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, rangul monahal superior de arhimandrit.

La numai doi ani de la intrarea in monahism, pe 21 noiembrie 1999, in ziua praznicului Intrarii Maicii Domnului in biserica, la Catedrala Episcopala din Husi, arhimandritul Corneliu avea sa primeasca, prin Taina Hirotonieiadministrata de catre parintele episcop Daniel, pe atunci arhiepiscop al Iasilor si mitropolit al Moldovei si Bucovinei, darul celei mai inalte treapte a preotiei: arhieria sau episcopatul. Se implinea astfel, in persoana episcopului Corneliu, chemarea cea dintai  a lui Dumnezeu de a fi ales, ca pastor si lucrator vrednic in via Domnului pentru mantuirea neamului romanesc, spre tot lucrul bun si spre slava lui Dumnezeu.
ACUZAT CA II PLACE LUXUL SI CA ESTE HAPSAN!
Printr-o adresa remisa protopopiatelor din judetul Vaslui, reprezentantii Episcopiei impuneau niste preturi colosale pentru miile de candele bagate pe gat preotilor din biserici. Lacasele de cult  sunt obligate sa vanda 16.000 de candele, cele din Barlad au primit 15.000 de candele pe care sunt obligate sa le vanda enoriasilor, in timp ce la la Husi urmeaza sa fie vandute prin intermediul bisericilor, aproximativ 10.000 de candele. Numai anul trecut, in bisericile din judetul Vaslui s-au vandut 50 de tone de lumanari, pretul pe kilogram fiind de 40 de lei. Un calcul simplu arata ca din vanzarea lumanarilor, s-au scos bani frumosi, suma ridicandu-se la 2.000.000 de lei. Iar asta nu e tot. Fiecare parohie trebuie sa cumpere 100 de litri de vin, folosit pentru impartasanie. Pretul este de 11 lei pentru o sticla de 0,75 ml, iar calitatea vinului lasa de dori atat de mult, incat unii preoti il cumpara, dar nu il folosesc, ci prefera sa aduca vin de acasa, ori sa apeleze la mila enoriasilor. Afacerile de sute de mii de lei nu se opresc aici. Calendarele care pot fi cumparate cu sase lei in toate bisericile din tara, la Vaslui costa 15 lei, pentru ca asa au decis mai marii Episcopiei. Preotii platesc pentru marfa trimisa spre vanzare de la Episcopie, dar nu pot returna nimic in cazul in care vanzarea nu merge. Mai mult respectivele sume de bani nu sunt inregistrate la fisc. SI Consiliul Judetean Vaslui a repartizat Episcopiei Husilor suma de 100.000 de lei, in scopul unor lucrari de reabilitare la Administratia Centrului Eparhial. Crestinii ortodoxi vasluieni nu au cum sa uite si cum preotii care s-au razvratit impotriva Episcopului au fost scosi cu Mascatii din biserici sau transferati in sate uitate de Dumnezeu asta in conditiile in care Preasfintitul se deplasa cu un bolid de lux iar cei care „ aveau tupeul si nesimtirea” sa ii ceara socoteala nu primeau binecuvantare. Nu se ridicau la inaltimea inteligentei sale.

Mihaela SIMA

StiriEst

Oameni care fac minuni! Bucurie pentru cinci copii si parintii lor- FOTO

Publicat

on

De catre

Oameni care fac minuni! La Draxeni, sute de sufletisti au pus cărămidă peste cărămidă si au ridicat o casa de poveste pentru cinci fratiori amarati si părinții lor!

De Paști, locuinta modestă a familiei Balan s-a aprins din senin. Focul le-a luat atunci putinul pe care il aveau, iar comunitatea nu a rămas indiferentă la necazul lor. Preotul din sat, Vasile Maxim, i-a mobilizat pe localnici, iar Episcopia Husi si sute de oameni din județ si din tara s-au implicat si au luat o povară uriașă de pe umerii unor părinți copleșiți.

O casă la cheie a primit familia Balan, după luni intregi de eforturi si munca susținută depusă de binefăcători. “Cum sa rămâi indiferent la asemenea necaz?! Ca de fiecare data in astfel de situatii dramatice, oamenii isi demonstrează calitatea interioară, dar și rezistența exterioară! Fară nicio așteptare, ei se pun in slujba celor aflați în nevoie. A fost o mobilizare uriașă, la Draxeni.

Au fost zile si nopti grele, dar pline de speranță! Cinci copilași si părinții lor au astăzi o căsuță decentă, echipată complet. Nu trebuie decat sa o mobileze cu bucuria si omenia pe care ei insisi le-au invatat in atatea luni de zile de la necunoscuti. Suntem fericiți că am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin oameni!”, a spus preotul Beregoi, de la Episcopia Husi. Conducerea unei firme din Iasi a pus la dispoziție materiale de constructii, s-au strâns bani si bunuri si fiecare din cei care au contribuit la zâmbetul larg de astăzi de pe chipul acestor copii au mai pus o pietricica in drumul lor catre Cel de Sus!

Mihaela SIMA

În articolul

Oameni care fac minuni! Bucurie pentru cinci copii si parintii lor

Citeste in continuare

StiriEst

Amenda si permisul suspendat! Masuri in cazul fetelor care au iesit pe geamul masinii

Publicat

on

De catre

Amenda si permisul suspendat! Apar primele măsuri în urma anchetei declanșate după ce două tinere teribiliste au ieșit pe geamurile unei mașini în timp ce era în mers.

Cei trei protagoniști au fost identificați de oamenii legii. Șoferul in varsta de 21 ani este din Vaslui. El a primit cinci sancțiuni contravenționale in valoare de 3915 lei si a rămas fără permis pentru o perioada de 90 zile (depasire neregulantare si circulatie pe sens opus). In plus, i- a fost ridicat de certificatul înmatriculare pentru înmatriculare suspendată. Tanarul a fost sancționat inclusiv pentru depășirea nr de pasageri (mai mult de cinci) din masina.
Fetele care calatoresc in exteriorul mașinii au 15 ani. Ele au fost amendate pentru ca nu au purtat centura de siguranță si au fost amendate cu 217 lei, fiecare. Pot achita jumătate in 15 zile. Era ziua uneia dintre ele, în ziua cu pricina.

Vă reamintim ca poliţiştii vasluieni au demarat cercetările după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care se vede cum două tinere au ieşit pe geamurile unui autoturism în timp ce acesta se afla în mers. Filmarea a fost postată pe o reţea de socializare, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-au autosesizat.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unei video-filmări efectuate pe str. Huului, din municipiul Vaslui, în care sunt prezentate două persoane care călătoresc pe geamurile unui autoturism înmatriculat în judeţul Vaslui, vă comunicăm faptul că la nivelul conducerii IPJ Vaslui s-a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării persoanelor participante şi clarificarea situaţiei de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Loredana Stavăr.

În articolul

Amenda si permisul suspendat! Masuri in cazul fetelor care au iesit pe geamul masinii

Citeste in continuare

StiriEst

Alerta de inundatii la Prut! Apa a ajuns pe sosea- FOTO

Publicat

on

De catre

Alerta de inundatii la Prut! Problemele au apărut în zona comunei Fălciu, județul Vaslui. Au apărut probleme în zona digului de protecție. Probleme sunt și în zonele inundabile din dreptul localităților Bogdănești și Rânzești, din comuna Fălciu. Personalul tehnic de specialitate din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui este prezent la fața locului. Este verificată evoluția nivelurilor și debitelor de pe râul Prut, cât și starea digului de protecție. În acest moment nivelul apei a ajuns în zona inundabilă din cele două localități, Bogdănești și Rânzești. Situația este monitorizată în continuare de reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Poliției de Frontieră Vaslui. Zeci de voluntari au fost mobilizați pentru a pune saci cu nisip în calea apei. Porțiuni din drum sunt deuja inundate.

In articolul

Alerta de inundatii la Prut!

Citeste in continuare

StiriEst

VIDEO: Doua adolescente s-au urcat pe portierele masinii aflate in mers

Publicat

on

De catre

Doua adolescente din Vaslui au iesit pe geamurile masinii, urcandu-se pe portiere, circuland asa pe o distanta de peste un kilometru. Fetele erau in autoturism alaturi de doi baieti, iar in imagini se observa cum adolescentele rad, se distreaza si bat din palme, totul fiind surprins de un martor din trafic, potrivit Adevarul.

Aventura s-a desfasurat pe tot drumul de la iesirea din municipiul Vaslui, pana in centrul localitatii Gura Bustei. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui s-au autosesizat dupa aparitia filmuletului in mediul online. “In urma aparitiei in spatiul public a unei videofilmari efectuate pe str. Husului, din municipiul Vaslui, in care sunt prezentate doua persoane care calatoresc pe geamurile unui autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, va comunicam faptul ca la nivelul conducerii IPJ Vaslui s-a dispus efectuarea de verificari in vederea identificarii persoanelor participante si clarificarea situatiei de fapt”, a precizat Loredana Stavar, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

12 cazuri de COVID la Policlinica Vaslui. Patru confirmate astazi

Publicat

on

De catre

12 cazuri de COVID la Policlinica Vaslui. Dintre acestea, patru au fost confirmate astazi, iar opt zilele trecute. De asemenea, tot astazi a fost confirmat un nou caz de infectie la Barlad.

În ultimele zile aproape s-a dublat numărul pacienților internați la Spitalul Bârlad. În prezent sunt 30 de persoane confirmate, din care patru asimptomatici, trei forme ușoare, 15 forme medii, opt forme severe, din care unul este intubat și ventilat mecanic. 

Patru suspecți așteaptă rezultatele

Potrivit reprezentanților Spitalului Bârlad, în cursul zilei de joi trebuie să mai vină încă doi pacienți confirmați. De asemenea, sunt internați și patru pacienți suspecți pentru care se așteaptă rezultatul testelor. Tot la Spitalul Bârlad sunt si 105 pacienți noncovid.

11 cazuri noi de COVID intr-o singura zi. Un pacient de la dializa, confirmat pozitiv

Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Printre cazurile noi de coronavirus se află și un pacient de la Centrul dializă. Potrivit surselor stiriest.ro, numărul de îmbolnăviri de la Policlinica Vaslui a apărut în contextul în care aici ar fi avut loc o petrecere de pensionare la care au participat mai mulți angajați ai instituției. 

Este vorba despre angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. “A ieșit o colegă de la Fizioterapie la pensie, s-au întâlnit mai mulți angajați, au servit ceva de mâncare (tort n.r) și o cafea”, a declarat un angajat al instituției. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. O decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia focarului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est