Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Managerul Spitalului de Urgenta anunta demararea unui proiect de peste 1,5milioane de euro. Unitatea de Urgenta va fi extinsa si modernizata, pacientii nu vor mai astepta sa fie consultati

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, va fi extinsă în cadrul Programului Operaţional Regional, cu finanţare europeană.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Potrivit conducerii SJU Vaslui, urmează să fie construită o clădire nouă, care va funcţiona pe lângă compartimentul deja existent.

‘Momentan, contractul pentru studiul de fezabilitate se află deja în derulare. Este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, la care va participa cu o diferenţă de bani şi Consiliul Judeţean, astfel încât să construim o clădire nouă, care nu o va exclude pe cea deja existentă’, a declarat  managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Noua clădire va asigura un confort sporit pentru pacienţi, preluare mai facilă a bolnavilor, spaţii de aşteptare conforme pentru aparţinători şi circuite funcţionale îmbunătăţite.

În paralel cu extinderea UPU, va fi amenajat şi un spaţiu pentru spitalizare de zi.

‘Potrivit legii, spaţiile pentru spitalizarea de zi trebuie să fie situate la parterul spitalelor, dar cum nu avem loc suficient, acest tip de spitalizare se face pe secţii. De aceea, am gândit un proiect privind amenajarea unei clădiri speciale care să aibă ca destinaţie tratarea pacienţilor care beneficiază de internare de zi’, a mai spus Ana Rinder.

Proiectul, cu o valoare estimată de 3,1 milioane de lei, va fi finanţat de Consiliul Judeţean şi va presupune construcţia unui pavilion nou, situat între UPU şi birourile administrative ale spitalului, în care se va face spitalizarea de zi.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.