CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prea multe scoli de soferi! Viitorii conducatori auto, bataia de joc a instructorilor. Ii jumulesc de bani, dar nu-i invata nimic

Publicat

on

Situaţie revoltătoare pentru obţinerea permisului de conducere. Viitorii şoferi sunt obligaţi să aştepte ceva timp până să fie programaţi la proba de traseu, după ce au promovat examenul scris. Instructorii auto atrag atenţia că elevii îşi pot pierde îndemânarea dacă timp de câteva luni nu conduc. Așa se face că mulţi dintre aceştia sunt nevoiţi să bage mâna în buzunar ca să-şi plătească alte ore de conducere deoarece îşi pierd îndemânarea la condus cât timp sunt nevoiţi să aştepte până să dea examen. Într-o situaţie şi mai delicate sunt elevii care au picat deja examenul iar la următoarea programare constată că s-a scurs un an de zile de la începerea şcolii de şoferi. În această situaţie, cursanţii trebuie să facă din nou şcoala de şoferi, evident contracost.

Instructorii auto, mulțumiți de haosul de la permise
Este jale la programările pentru susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Acestea au ajuns până în martie 2018, peste 1.700 de absolvenţi de şcoli de şoferi fiind înregistraţi online pe site-ul Prefecturii Vaslui. Instructorilor auto le convine de minune aceasta situație. Așa pot stoarce mai mulți bani de la viitorii șoferi. Unii dintre ei au pus pe picioare adevărate afaceri bazate pe șpăgi și trafic de influență. Prefectul judeţului, Eduard Popica, susţine că s-a ajuns aici din cauza lipsa de personal, dar ca a reusit sa rezolve o mare parte a problemei.
„S-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei de personal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, unde sunt doar doi examinatori auto. Însă, după mai multe discuţii cu reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, s-a aprobat transferul a doi poliţişti la SPCRPCIV, unul de la 15 august, iar celălalt începând cu 1 septembrie. Singura problemă care mai rămâne este acreditarea celor doi agenţi transferaţi în vederea obţinerii atestatului de examinator auto”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.
Pe lângă transferul celor doi agenţi, Prefectura Vaslui a obţinut şi detaşarea unui ofiţer de la SPCRPCIV Bacău pentru o perioadă de două luni. În urma acestor transferuri, prefectul susține că în următoarele luni se va ajunge ca perioada dintre testarea teoretică şi cea practică să fie de o lună. Instructorilor auto nu prea m le convine ca se rezolvă problema.

Afaceri cu programări
Examenul pentru obţinerea carnetului de conducere le aduce bani frumoşi instructorilor inventivi. Aceştia profită de faptul că susţinerea probei de traseu, se face la patru luni de la înscriere şi vând locurile pentru examen ale unor candidați pe care chiar ei i-au înscris. Totul are însă un preţ. Ca să dai proba de traseu mai repede te poate costa şi 200 de euro.

Prea multi instructori auto care încurcă traficul
Avem prea mulţi instructori auto în judeţul Vaslui, iar unii dintre ei nu îşi fac prea bine treaba! Este semnalul de alarmă tras de reprezentanții Serviciului Permise Auto. Majoritatea cursanţilor vin slab pregătiţi la proba practică de obţinere a permisului auto.
”Pregătirea în şcoli nu este suficientă, în sensul că există instructori care nu fac toate orele de pregătire, deşi se stipulează că le-au făcut, pentru a ieşi la nişte preţuri mai mici, bineînţeles şi la cererea cetăţenilor”, spun cei de la Permise.
O altă problemă este faptul că există prea mulţi instructori auto autorizaţi, raportat la numărul de locuitori.
Autorizarea este foarte simplă în momentul de față și orice nepriceput devine peste noapte instructor. Atât de proști sunt unii dintre cei care ajung sa pregăteasca viitorii șoferi, încât nu știu cum să acționeze în condiții de trafic intens. Dosarele de pregătire se fac pe bandă rulantă. Au sute de dosare de persoane pregătite într-un an de zile. Doar dacă ar fi lucrat şi sâmbăta şi duminica. şi noaptea, ar reuşi să facă acest lucru.
Adriana ADAM

StiriEst

Medic vasluian infectat cu coronavirus in Vama Veche

Publicat

on

De catre

Medic vasluian infectat cu coronavirus in Vama Veche. Un medic de la Secția Ortopedie a Spitalului de Urgență Vaslui a fost depistat cu noul coronavirus. Potrivit anchetei epidemiologice, medicul ortoped s-ar fi infectat în timpul vacanței pe litoral, în stațiunea Vama Veche. Medicul prezenta simptome specifice COVID și ca atare a fost testat. La începutul lunii iulie, un alt medic, din secţia ORL, a fost diagnosticat cu COVID-19. Ambii medici au refuzat internarea în spital și au preferat să se izoleze la domiciliu. 36 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, se află internați în Spitalul Bârlad. Dintre aceștia, patru sunt asimptomatici, noua au forme ușoare, 16 forme medii, șapte forme severe, din care unul în ATI. Tot la Bârlad mai sunt internați șase suspecți și 113 pacienți noncovid.

În judeţul Vaslui, 12 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 se află în prezent, în izolare la domiciliu, după ce au refuzat internare în spital.

În articolul :

Medic vasluian infectat cu coronavirus in Vama Veche

Citeste in continuare

StiriEst

Dumitru Buzatu: “Coronavirusul nu exista. Oricum, sunteti toti niste prosti!”

Publicat

on

De catre

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a făcut o declaraţie-şoc, luni, în şedinţa conducerii PSD, el negând existenţa epidemiei de COVID-19, au declarat surse din PSD, pentru Libertatea.

Dumitru Buzatu nu a fost prezent fizic la şedinţa din Kiseleff, el participând prin sistemul online la Comitetul Executiv Naţional.

În timpul dezbaterii interne pe legea carantinei, Buzatu le-a transmis social-democraţilor, scurt: „Coronavirusul nu există!”.

Apoi, uitând să închidă microfonul, el a adăugat: „Oricum, sunteţi toţi nişte proşti!”.

Printre cei care au votat în şedinţa PSD, pentru ca PSD să respingă legea carantinei, s-au aflat, potrivit surselor citate, Dumitru Buzatu, Ionel Arsene, Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici.

În ultimele ședințe de Consiliu Județean, Dumitru Buzatu a refuzat să poarte mască de protecție.

„Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele şi nimeni din această sală! Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă”, i-a răspuns, atunci, Buzatu consilierului PNL Liviu Iacob.

Citeste in continuare

StiriEst

Un tanar din Barlad a murit la Costinesti. Victima lucra la un fast-food

Publicat

on

De catre

Un tanar din Barlad a murit la Costinesti. Un tânăr de 20 de ani din judeţul Vaslui, angajat ca vânzător la un fast-food în Costineşti, a murit. El s-a electrocutat la locul de muncă.

Poliţiştii din Costineşti au fost sesizati, prin apel 112, despre faptul că un tânăr s-a electrocutat la locul de muncă.

“Un echipaj medical sosit la faţa locului a procedat la resuscitarea persoanei în cauză. Din păcate aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa au demarat verificari”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Tânărul respectiv era din Bârlad, judeţul Vaslui şi lucra ca vânzător la un fast-food din Costineşti.

În articolul :

Un tanar din Vaslui a murit la Costinesti

Citeste in continuare

StiriEst

Haine contrafacute confiscate de politisti. Valoarea bunurilor-60.000 de lei

Publicat

on

De catre

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat 2 percheziții domiciliare, la adrese de pe raza municipiului Bârlad, județul Vaslui.

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, faptă prev. și ped. de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, polițiștii au pus în executare și un mandat de aducere emis pe numele unei femei de 51 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 250 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care poartă însemnele unor mărci protejate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute. Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 60.000 lei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activități infracționale.

Citeste in continuare

StiriEst

Peste 350 de amenzi aplicate in zonele aglomerate. Politistii cauta COVID-ul

Publicat

on

De catre

Peste 350 de amenzi aplicate in zonele aglomerate. Peste 250 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat şi în acest sfârşit de săptămână, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19. În activitățile desfășurate sub autoritatea instituției Prefectului au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspectori ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, reprezentanți ai Autorității Rutiere Române, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Au fost vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. În ultimele 48 de ore, la nivelul județului Vaslui au fost verificate peste 400 de societăți comerciale (terase, piscine, etc) și legitimate peste 800 de persoane. Au fost aplicate 353 de sancțiuni contravenționale în valoare  de peste 199.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru participarea la activități în spații pentru care au fost instituite restricții, pentru încălcări ale prevederilor  Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru încălcări ale prevederilor  Legii 12/1990 privind  protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, pentru încălcări ale prevederilor  O.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparete de marcat electronice fiscale,  pentru încălcări ale prevederilor  H.G. 857/2011 privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, pentru încălcări ale prevederilor  H.G. 984/2005 privind  stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare,  pentru abateri la regimul circulației rutiere.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim de TELVERDE – 080800165, număr de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID -19.

În articolul:

Peste 350 de amenzi aplicate in zonele aglomerate

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est