Conecteaza-te cu noi

StiriEst

A început sezonul dedicat borcanelor cu zacuscă. Reteta pentru cele mai gustoase preparate

Publicat

in

Plutesc arome îmbietoare, de legume coapte şi mirodenii, în majoritatea bucătăriilor. A început sezonul dedicat borcanelor cu zacuscă, aşa că gospodinele nu mai prididesc cu treaba. Locul cărnii pe grătar a fost luat de
vinete, ardei şi roşii.
Domnii sunt şi ei la datorie şi au sarcini clare: să supravegheze focul!
Când vine vorba de respectarea reţetei, tot doamnele sunt cele care ţin frâiele: „Două kilograme de dovlecel tăiat cubuleţe şi ciupercile, spre sfârşit, tăiate fideluta. Am făcut zacuscă. Şi cu ciuperci, şi fără ciuperci. Şi cu ciuperci, şi cu bostănei şi cu de toate.”
Iar dacă va temeţi că nu nimeriţi cantităţile: „Pun zece kilograme de ardei, zece de vinete, patru de ceapă, două de ulei, două de morcov, bostănei şi cam atât.”
Rezultatul final: 12 borcane de 400 de grame de zacuscă.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.