Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Șoarecii și șobolanii terorizează vasluienii. Habarniștii de la Goscom dorm in birouri, Primaria nu aude și nu vede

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Blocurile din Vaslui sunt pline de șobolani. Rozătoarele au invadat parcurile, scările de bloc, curțile și chiar mașinile parcate.
Cei mai disperaţi sunt locuitorii din zona Donici. Locurile in care sunt amplasate containerele de gunoi, au devenit raiul șobolanilor. Oamenii acuză autorităţile de indiferenţă şi în disperare de cauza sunt dispuși să apeleze singuri la firmele de deratizare şi dezinsecţie. Chiar și așa la scurt timp, șobolanii reapar.
Proprietarul unei case de pe strada Donici nu mai face faţă invaziei de rozătoare. „Nu putem ieși din casă. Curtea e plină de șobolani. Copilul este speriat. Îi omorâm cu lopata. Este ghena de gunoi în apropiere și acolo se adună. Am mers și am făcut plângeri peste tot. Nimeni nu face nimic”, declară o vasluiancă.
În această situaţie sunt multe alte familii, drept urmare oamenii su mers la Direcția de Sănătate Publică, la Primărie, Goscom și Poliție. Nimeni nu le-a dat niciun răspuns. Incompetenții directorului habarnist, Catalin Barleanu i-a intrebat pe cei care au reclamat că sunt terorizați de șobolani, câte persoane locuiesc in imobilele respective. Atât! Nu le-au spus nimic despre rezolvarea problemei sau despre mutatea gunoiului din zona.
Cuiburile de şoareci sau de şobolani din pereţii dublii, reprezintă o problemă de ceva vreme. Director firma de deratizare şi dezinsecţie: ”E o problemă în toate cartierele, mai ales în blocurile care sunt concepute cu un sistem de anvelopare termic, penetrează şi îşi fac galerii până la etajele superioare.”
In multe zone din Vaslui, unele chiar centrale, locatarii se confronta cu aceasta problema tot mai greu de rezolvat. Blocurile, parcurile ori aleile dintre imobile sunt invadate de soareci sI sobolani. Oamenii sustin ca nu gasesc solutii pentru a scapa de rozatoarele care si-au facut culcusuri in polistirenul folosit la izolarea termica a imobilelor. De asemenea sunt familii care se plang ca subsolurile insalubre sunt pline de sobolani, iar rozatoarele isI fac simtita prezenta sI pe scara blocului ori in parcuri. Mai mult decat atat, rozatoarele au intrat si in locuinte, pe langa conductele care trec prin apartamente. „De cateva luni avem aceasta problema. Am tot reclamat la asocialtie, dar nu s-a luat nicio masura. Am sunat sI la DSP. Imi este frica sa mai scot copiii in fata blocului. Initial am vazut sobolani prin jurul blocului, la subsol, iar acum si in casa. Se aude in perete cum sapa galerii. Nu stim cum s-a ajuns aici. Noi locuim langa Goscom. Suntem nevoiti sa facem izolatii la tevii mai serioase ca sa nu ii mai scapam in case. Am apelat sI la serviciile unei firme de deratizare, dar nu s-a rezolvat problema”, spun cetatenii.
Sorin SAIZU

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.