Safir Rotiserie
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primele imagini de la Husi cu noul episcop! Ignatie Trif a fost intampinat cu paine si sare!

Publicat

in

Aglomeratie la Episcopia Huși unde in aceasta seara a ajuns noul episcop ales, Ignatie Trif. Acesta va fi intronizat, duminica si astfel va prelua fraiele Bisericii Ortodoxe din județul Vaslui. Zeci de preoti si calugari de la manastirile din judet au venit la Episcopia Husi sa il intampine de noul Preasfintit, cel ales ca episcop al Hușilor în data de 5 octombrie în cadrul ședinței Sfântului Sinod al BOR. Ignatie Trif a fost intampinat la Husi cu paine si sare. Pe langa preoti si calugari, la Episcopie au fost prezenti IPS Teofan mitropolitul Moldovei si Bucovinei, primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, presedintele Consiliului Judetean Dumitru Buzatu si prefectul Eduard Popica. Fetele bisericiesti din judet s-au calcat in picioare sa ii pupe mana noului Preasfintit, unii vor functii in continuare, altii vor sa fie lasati sa isi dezvolte afacerile pe spinarea enoriasilor, iar o mica parte din preoti doreste liniste si disciplina. Multe din slugile fostului episcop porno, Corneliu Onila, au ramas la Episcopia Husi. L-au intampinat si ele pe noul episcop si l-au asigurat pe acesta de sustinerea lor.

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul ales al Eparhiei Hușilor, va fi întronizat duminică, iar slujba va fi oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Catedrala Episcopală din Huși. Ignatie va fi cel de-al 52-lea Episcop al Eparhiei Hușilor. Episcopia cuprinde trei protopopiate: Huşi, Bârlad si Vaslui, cu 280 parohii, 500 lăcaşe de cult, 16 mănăstiri, 275 preoti, 250 de călugări, un Seminar Teologic şi câteva aşezăminte sociale. Tribuna pe care va fi ținută, duminică, Sfânta Liturghie de către mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a fost deja ridicată în curtea episcopiei. Organizatorii se așteaptă la câteva mii de oameni să participe la întronizarea noului episcop, eveniment de la care,m nu vor lipsi politicienii și nici cei din conducerea județului. Fostul episcop de Huși Corneliu Onilă, acuzat de relații homosexuale cu un fost elev de seminar, a plecat din vila pe care și-a construit-o ca locuință de serviciu în spatele Episcopiei Hușilor. Oficialii instituției susțin că a plecat ”cu probleme personale” în străinătate.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.