Safir Rotiserie
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Se fac pregatiri pentru iarna! Autoritatile dau asigurari ca nu vor fi probleme si ca drumarii sunt pregatiti

Publicat

in

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a declarat că drumarii sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpeziri pe drumurile judeţene, naţionale şi europene în sezonul rece 2017 – 2018.
‘Firmele care, potrivit contractelor, vor interveni pentru deszăpezirea drumurilor, au raportat că au utilajele pregătite şi că au deja în stoc material antiderapant şi combustibilul necesar. Am cerut tuturor primarilor să informeze Instituţia Prefectului cu privire la situaţia din localităţile pe care le administrează. Pentru drumurile comunale, majoritatea primăriilor nu au încheiate contracte cu firme specializate, deoarece vor acţiona cu utilaje proprii de deszăpezire. Există câteva comune care au raportat că nu au rezolvat problema utilajelor şi a materialelor necesare în sezonul rece, dar în aceste cazuri vor fi găsite soluţii’, a declarat Eduard Popica.
Prefectul judeţului Vaslui a precizat că la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întocmit planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2017 – 2018.
‘În această perioadă Direcţia de Sănătate Publică lucrează la întocmirea listelor cu persoanele care necesită dializă şi cu gravidele care ar putea naşte în lunile următoare, astfel încât acestea să fie transportate la unităţi medicale şi să poată beneficia de îngrijiri de specialitate dacă se anunţă vreme nefavorabilă’, a spus Eduard Popica. Totodată, prefectul a asigurat că firmele de profil sunt organizate cu echipe de intervenţie pentru menţinerea în stare de funcţionare a alimentării neîntrerupte a localităţilor cu energie electrică, apă, gaz şi pentru asigurarea circuitelor de telecomunicaţii.
Sorin SAIZU

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.