Safir Rotiserie
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Virozele le dau batai de cap vasluienilor! Peste doua mii de oameni au avut de suferit

Publicat

in

Un număr de 2.039 de infecţii respiratorii au fost înregistrate la nivelul judeţului Vaslui, de la începutul lunii octombrie.
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, din totalul infecţiilor, 233 sunt cazuri de pneumonie, dintre acestea 72 necesitând internare.
‘Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul infecţiilor respiratorii este în uşoară scădere. Predomină îmbolnăvirile la categoria de vârstă 5 – 14 ani. Pentru a preveni apariţia şi extinderea infecţiilor respiratorii, recomandăm populaţiei să evite contactul cu persoanele bolnave şi zonele aglomerate, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. De asemenea, recomandăm consumul de alimente bogate în proteine, fructe şi legume şi, nu în ultimul rând, vaccinarea antigripală mai ales a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire’, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. Potrivit sursei citate, în perioada menţionată, nu au fost înregistrate cazuri de gripă. Autorităţile sanitare vasluiene au solicitat Ministerului de resort 25.038 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. ‘Se aşteaptă alocarea vaccinului solicitat şi în momentul în care vom dispune de el, acesta va fi distribuit medicilor de familie şi unităţilor sanitare cu paturi’, a precizat sursa citată.
În cadrul campaniei de vaccinare antigripală vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medical.
Sorin SAIZU

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.