Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul din Suceava nu se da batut! Merge la ministere pentru finantari!

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Primarul din Suceava, Ion Lungu are ganduri mari pentru perioada care urmeaza. Edilul a ajuns sa faca naveta din Moldova la Bucuresti pentru a putea finaliza mai repede proiectele municipalității aflate în curs de derulare. Asa a ajuns Ion Lungu sa bata la usa ministerelor si sa solicite finantari pentru municipiul in fruntea caruia se afla.
“În primul rând, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Locale am obținut o nouă repartizare a sumelor pentru termoficare, la nivelul sumei de 3.500.000 lei, (jumătate din suma inițială). Totodată, aici am discutat despre folosirea economiilor de aprox.1.000.000 de franci elvețieni, din proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde” pe fonduri elvețiene.
La Compania Națională de Investiții am avut discuții cu directorul general, referitor la stadiul proiectului „Sala Polivalenta Suceava”. Am aflat că proiectul a fost aprobat la nivelul companiei şi urmează să se discute în comisia tehnico-economică de la minister.
În sfârşit, la MDRAP ,am discutat despre implementarea proiectului PNDL, privind reabilitarea străzii Vasile Bumbac. Acest proiect are termenul de finalizare 19.06.2018 şi am convingerea că va fi finalizat în termen . Lucrările au fost deja demarate”, a declarat primarul Ion Lungu.
Edilul nu se multumeste cu atat si sustine ca are nevoie si de sprijinul parlamentarilor din judetul Suceava. “Am participat zilele acestea, la Iași, la Forumul Administrației Publice Locale, unde s-au discutat prioritățile aleșilor locali, oportunitățile de derulare a unor proiecte importante de dezvoltare durabilă. Am prezentat prioritățile și oportunitățile orașului Suceava, precum și soluții de realizarea a lor. Domnul președinte, Ludovic Orban, mi-a promis sprijinul parlamentar al reprezentanților PNL în Parlament, pentru rezolvarea problemelor ridicate referitoare la autonomie și descentralizare locală și de asemeni la noul Cod administrativ,care se afla in dezbatere în parlament” a mai spus Lungu.
Sorin SAIZU

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.