Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Judecatorii au lasat fara bani si fara ajutoare o comuna intreaga

Publicat

in

Comuna Oșești din județul Vaslui este blocată din cauza justiției. S-a ajuns în această situație după alegerile locale parțiale din data de 5 noiembrie. Noul primar ales de cetățeni nu a fost validat de Judecătorie pe motiv că nu s-ar fi prezentat la termenul la care fusese citat în instanță. Anterior scrutinului, prefectul i-a eliberat din funcție pe primar și viceprimar, ambii interimari, astfel încât nimeni nu a mai avut dreptul legal să semneze vreun document, inclusiv cel de plată al salariilor către angajați și însoțitorii persoanelor cu handicap.
Primarul ales, Didi Alexandroae (PSD) a rămas ”la mâna” Judecătoriei Vaslui, după ce foștii săi colegi de partid la PNL au contestat rezultatul alegerilor. Decizia a dus la paralizarea activității în comună. Cei aproximativ o sută de angajați ai primăriei, printre care și însoțitorii persoanelor cu handicap, nu-și pot primi salariile pe motiv că nu are cine să le semneze statele de plată.
Totul a pornit de la trecerea primarului interimar Didi Alexandroae de la PNL la PSD pe motiv că, pe viitor, dacă va rămâne pe funcție, va avea nevoie de susținerea celor de la Consiliul Județean, instituție a cărei conducere este una monocoloră, respectiv social-democrată. În consecință, Organizația Județeană PNL a decis excluderea din partid a lui Alexandroae, ceea ce a condus, automat, și la pierderea de către acesta a postului de consilier local. După îndelungi amânări, Prefectura Vaslui a emis un ordin de încetare a mandatului de consilier și, implicit, de primar interimar, a lui Didi Alexandroae, cu două zile înainte de alegerile locale. Prin același ordin al prefectului, a încetat de drept și funcția de viceprimar a celui împuternicit de către consilierii locali. În consecință, Primăria Oșești a rămas fără niciun fel de șef astfel încât nici documentele nu a mai are cine să le semne de la acea dată.

Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.