Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prefectul le cere angajaților instituțiilor publice din Vaslui să doneze sânge pentru spitale

Publicat

in

Solicitarea autorităților vine pe fondul crizei acute de sânge cu care se confruntă spitalele din județ la ora actuală.
Mii de angajați ai instituțiilor publice din județul Vaslui ar putea fi încolonați în zilele următoare și duși la centrul de transfuzii sanguine din Bârlad pentru a dona sânge.
Mihaela Vlad, directorul Direcției de Sănătate Publică DSP) Vaslui, a făcut apel la șefii de servicii deconcentrate să mobilizeze salariații pentru donare de sânge. Solicitarea vine in conditiile in care Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bârlad se confruntă cu o scădere a numărului de donatori. De asemenea, prefectul Eduard-Andrei Popica le-a cerut celor care pot salva o viață să nu ezite și să doneze sânge.
”Știu că e destul de dificil, ținând cont că centrul se află la Bârlad, însă cei care pot să nu ezite să doneze sânge, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de transfuzii. Toate spitalele din județ se confruntă cu o criză de sânge. Sper ca împreună cu DSP să reușim să deschidem acel punct de transfuzii sanguine la Vaslui, astfel încât să le fie mai ușor oamenilor din zonă să doneze sânge”, a spus prefectul.
Mobilizarea salariaților din sectorul bugetar se va face de către șefii instituțiilor, la solicitarea expresă făcută de către prefectul județului Vaslui în timpul ședinței lunare a Colegiului Prefectural.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.