Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Directorul unui camin de batrani obliga angajatii si beneficiarii sa munceasca la ridicarea vilei sale

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Este revoltator  ce se intampla in centrele sociale din subordinea Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui, institutie praduita ani la randul de unii dintre sefi. Un control sumar al celor de la Curtea de Conturi arata un furt din banul public de peste 2,5 milioane de lei. Asta intr-un singur an! Ocupati cu praduiala, sefii DASPC au uitat sa mai verifice ce se intampla prin centrele din judet, ori poate nu ii intereseaza soarta batranilor si a copiilor orfani. Asa au ajuns sa isi faca de cap directorii respectivelor centre. Iulia Nestian de la Complexul de Servicii Comunitare Malaiesti –Vutcani, este cel mai bun exemplu in acest sens. Doamna director nu doar ca nu vine pe la birou cu saptamanile, dar are tupeul sa se foloseasca de beneficiarii din centru si de subordonatii domniei sale. Potrivit angajatilor de la caminul de batrani, angajatii centrului si nu de putine ori beneficiarii de aici, au fost incolonati si obligati sa munceasca la vila doamnei director. Luni de zile, subordonatii Iulianei Nestian, au fost pontati la program si platiti din bani publici, dar au prestat pe mosia directoarei. Din leafa de bugetar, a ei si a sotului, un „amarat” de angajat la primaria Vutcani, Nestian si-a ridicat o vila somptuoasa in zona centrala a comunei. Conacul este aproape gata. A fost ridicat in mai putin de un an de zile. Vecinii Iuliei Nestian povestesc si ei ca angajatii de la centrul de batrani si uneori batranii de aici, persoane cu probleme psihice, au muncit pe branci la ridicarea vilei. „Fara nicio jena. In fiecare dimineata la ora sapte, angajatii de la centru, toti barbati, veneau si lucrau aici. Am vazut si batrani. Uitati si acum cei care lucreaza sunt de la centru”, ne-a declarat unul din vecinii IulianeI Nestian. Pana acum doua luni de zile, Nestian avea, potrivit declaratiei de avere, o leafa de 2.000 de lei, iar sotul 1400 de lei. Dupa marirea salariilor, leafa Iulianei Nestian a urcat la 8.000 de lei. Asa a ajuns duduia care nu da pe la serviciu cu saptamanile sa incaseze un sac de bani si sa isi bata joc de batranii cu probleme psihice. Oamenii sunt cazati in conditii inumane, mizerie, caldura insuficienta, hrana de proasta calitate, miros insuportabil si angajati debusolati. Camunul arata deplorabil, dar acest lucru nu pare sa-i intereseze pe mai marii Directiei si nici pe Iuliana Nestian.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Arsene Constantin, Prodea Alexandru sau Mihai Popescu, sunt cativa dintre angajatii de la centrul condus de Iuliana Nestian, angajati care au muncit la vila domniei sale. Vineri la pranz,reporterii StiriEST au mers la Vutcani la casa familiei Nestian. Muncitorii care lucrau aici au fugit imediat in curte. Cel putin unul dintre ei, era angajat al centrului de batrani. Vecinii l-au identificat ca fiind Constantin Arsene. Acesta manevra o betoniera. A refuzat sa vorbeasca. Ziaristii au mers la caminul de battrani sa discute si cu directoarea Iuliana Nestian, dar surpriza, doamna nu a fost de gasit. Familia Nestian detine doua case in Vutcani, una in care locuieste in prezent, iar cea de-a doua care este aproape finalizata. Tot vecinii lui Nestian vorbesc despre implicarea directa a unui parlamentar care o sprijina si o protejeaza pe directoarea chiulangita.
„Suntem vai de capul nostru. Nu avem cui sa ne plangem. Doamna director este plecata mai mereu. Daca apare vreo problema sau vreo nevoie, nu putem sa o deranjam, se supara. A fost o colega care a sunat la Directie intr-o zi. Doamna director era plecata si avea telefonul inchis. Cand a aflat ne-a certat, a vorbit foarte urat. Tipa mereu”, spune un angajat al Centrului Malaiesti. Iulia Nestian este o protejata a celor din conducerea Directiei pentru Protectia Copilului. De altfel, subalternii domniei sale vorbesc despre tot felul de metode neortodoxe prin care Nestian a reusit sa obtina postul de sef al Centrului Malaiesti.

120 de zile lipsa intr-un singur an
In decursul unui an de zile, pe langa concediul la care are dreptul legal, duduia Nestian nu a calcat la serviciu vreme de 120 de zile. Angajatii domniei sale sunt cei care i-au adunat zilele lipsa si au semnalat problema mai departe, dar nimeni nu a parut interesat de aceasta situatie. Centrul din Malaiesti se darmama peste batranii internati aici, angajatii nu au produse pentru curatenie, iar hrana pe care o primesc oamenii este insuficienta si de proasta calitate. Iulia Nestian are cu totul alte preocupari decat bunul mers al lucrurilor in centrul pe care il conduce. Primeste lunar o leafa de peste 8000 de lei, dar nu da pe la locul de munca. Altfel spus, timpul trece, leafa merge, iar duduia Nestian isi bate joc zilnic de niste suflete amarate. „Pleaca cate doua-trei saptamani si nu mai apare. Si-a ridicat o vila in comuna si-a cumparat masina straina, fetei sale i-a facut anul acesta la majorat cadou un autoturism marca mercedes. Nu are nimeni curajul sa o intrebe ceva. Este protejata sefilor si a parlamentarilor care au ajutat-o sa ajunga in aceasta functie. Noi muncim ca vai de noi si nu avem cui sa ne plangem. Noi ducem greul, angajatii din centrele acestea. Nu este tocmai usor sa ai grija de niste batrani, multi dintre ei cu probleme psihice. Nu putem sa ne batem joc, ii privim ca pe parintii nostri. Maine, poimaine putem ajunge noi in locul lor. Doamna director nu stie ce este greul. Se darama cladirea asta peste noi. Unde umbla toata ziua?”, spune un alt angajat al centrului. Reporterii STIRIEST au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu Iulia Nestian, dar doamna director nu a fost de gasit la institutia la care lucreaza si de la care ridica lunar un sac de bani. Pasionata mai mult de calatoriile in capitala si vizitele pe la Parlament, diectoarea a uitat care ii sunt atributiunile de serviciu. A abandonat angajatii centrului si benficiarii unitatii sociale, care stau in conditii greu de imaginat. Pentru ca nimeni sa nu afle de absentele sale repetate de la munca si de faptul ca centrul este lasat efectiv in voia sortii, directoarea cu apucaturi de stapan pe propria mosie, a dat ordin ca presa sa nu aiba acces in incinta unitatii
Adriana ADAM

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.