Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Gospodinele pregătesc de zor cârnaţii pentru Crăciun. Cât plătesc cei care preferă să îi cumpere

Publicat

in

După ce au tăiat porcul, gospodinele pregătesc de zor cârnaţii. Nu dau greş dacă folosesc reţete simple, iar la final îi trimit la afumat. În sudul ţării, cârnaţii delicioşi ajung în tigaie sau în tavă la cuptor.
Pe lângă cei din carne de porc, sunt căutaţi şi cârnaţii din mistreţ, vânat sau amestec de porc şi vită.
Moldoveneşti, ardeleneşti sau olteneşti, mai subţiri sau mai groşi, cei mai buni cârnaţi sunt cei pregătiţi după reţele simple.
Mirosul irezistibil şi gustul de Crăciun vine abia după ce cârnaţii stau la afumat. Usturoiul este nelipsit.
După ce sunt gata, cârnaţii stau în apă câteva ore, apoi se afuma cu lemn de fag o zi sau două.
În alte părţi, gospodinele mai pun cimbru sau coriandru. Iar cârnaţii vor fi şi mai buni, dacă porcul a fost crescut în bătătură. Alte gospodine pun multă boia şi piper, să iasă cârnaţii picanţi şi să prindă o culoare roşiatică. După ce sunt gata, o parte ajung la afumătoare, alţii direct în tigaie, la prăjit.
Dacă nu aveţi timp sau curaj să pregătiţi cârnaţi acasă, îi puteţi cumpăra. Un kilogram porneşte de la 40 de lei.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.