Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Veste proasta pentru politisti! Scad veniturile!

Publicat

in

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, comisar-şef Doru Panţiru, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia funcţionează cu un deficit de personal de 20 la sută, lucru care afectează activitatea poliţiştilor.
“Este clar că suntem afectaţi, din moment ce activitatea care ar trebui să fie desfăşurată de trei poliţişti este desfăşurată doar de unul. Aşteptăm să vedem câţi dintre absolvenţii din promoţia de anul acesta vor veni să lucreze la Vaslui”, a declarat Doru Panţiru. El a precizat că în cursul anului trecut IPJ a traversat “momente dificile” din cauza pierderilor masive de personal înregistrate odată cu pensionarea unui număr mare de poliţişti. “Pierderi mari am înregistrat la dispozitivul de ordine publică, unde lipsurile au fost suplinite cu personal din Cadrul Inspectoratului de Jandarmi şi de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră. Din fericire nu am înregistrat infracţiuni stradale deosebit de grave”, a mai spus Panţiru.
Şeful IPJ a făcut referire şi la scăderile de venituri pe care poliţiştii le vor înregistra, începând de anul acesta. El a spus că din datele pe care le are până acum, nu vor fi înregistrate diminuări salariale, dar că poliţiştii vor pierde din venituri, din cauza neacordării sporului de permanenţă, lucru care a creat nemulţumire în rândul poliţiştilor.
“Salariul nu va scădea, însă veniturile vor fi diminuate, pentru că de la 1 ianuarie nu se mai acordă acel spor. Poate sunt colegi supăraţi, pentru că atunci când pierzi ceva nu-i atât de simplu. (…) Am putea lua în calcul şi anumite plecări din sistem, dar nu am semnale în sensul acesta”, a afirmat şeful IPJ Vaslui.
Comisarul şef Doru Panţiru a prezentat, vineri, un bilanţ al activităţii IPJ pe anul 2017, afirmând că la nivelul judeţului Vaslui infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 12,21% faţă de anul 2016.
Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.