Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Oameni care mor cu zile! Nu au medic si fac naveta pentru tratament

Publicat

in

Trei comune din judeţul Vaslui nu au medici de familie. Din aceasta cauza bolnavii sunt obligati să se deplaseze între 25 şi 35 de kilometri pentru a primi tratamentele necesare sau diverse documente medicale.
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, afectate de lipsa medicilor de familie sunt comunele Coroieşti cu 2.233 de locuitori, Pochidia, care are o populaţie de 2.811 de persoane şi Măluşteni, care înregistrează un număr de 1.870 de locuitori.
‘Din păcate, anumite localităţi rurale nu sunt atractive pentru medici. Am discutat în repetate rânduri problema lipsei medicilor de familie din judeţ, s-au făcut demersuri pentru atragerea acestora în zonele rurale, dar nu reuşim să acoperim toate comunele. Medicii preferă să se îndrepte către oraşe sau aleg să meargă în străinătate’, a declarat directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada. Conform DSP Vaslui, la nivelul comunelor din judeţ există şi o criză de asistenţi medicali.
Sorin SAIZU

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.