Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Aglomeratie la florarii de 8 Martie. Care sunt ofertele florarilor vasluieni

Publicat

in

Este aglomeratie mare la florariile din oras. Inca de ieri, sute de vasluieni au luat cu asalt florarii. In piete sau la magazinele de profil, este un adevarat furnicar. Unii florari au anuntat chiar reduceri si si-au prezentat ofertele pe retelele de socializare. La Magazinul cu flori de exemplu, preturile porneac de la 15 lei si pot depasi 500 de lei in functie de posibilitati si preferinte. Ca în fiecare an, de Ziua Internațională a Femeii, românii și nu numai cumpără multe flori. Trandafirii sunt printre florile cele mai căutate de bărbații care vor să ofere un cadou de 8 Martie. 
Datele prezentate recent de Institutul Național de Statistică arată că România importă trandafiri în valoare de 9,80 de milioane de euro din Olanda.
Principalele trei țări din care importăm trandafiri sunt Olanda, Kenia și Ungaria. Astfel, din Kenia importăm trandafiri în valoare de 180.000 de euro, iar din Ungaria, de 170.000 de euro. Potrivit INS, aceste date se referă la perioada ianuarie- noiembrie 2017. Trandafirii în glob de sticlă sunt anul acesta la modă și în aranjamentele florale folosite la nunți.
Olanda este cel mai mare exportator de flori din Uniunea Europeană, fiind responsabilă de 87% din exporturile de flori din statele membre UE. Ultimele datele Eurostat arată că țara care importă cele mai multe flori tăiate din UE este Germania, cu 25% din totalul importurilor de flori din UE.
Ziua de 8 Martie este legată simbolic de flori, fiind asociată cu primăvara.Mai exact, ,,mascota” internațională a sărbătorii este laleaua. Această floare reprezintă primăvara și gingășia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.
De 8 Martie, un mesaj scris, însoţit de o imagine potrivită pot face ziua mai frumoasă mamei, soţiei, iubitei, soacrei sau oricărei alte femei importante din viaţa ta.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.