Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O localitate din Botosani s-a umplut de copii după ce primarul a oferit case gratis

Publicat

in

Oamenii nu plătesc nici chirie, iar numarul celor care se muta in comuna este in continua crestere. Populaţia şcolară a crescut cu peste 50% în numai doi ani.
Un primar din judetul Botosani a pus in practica un proiect de reîmprospătare demografică. Autoritatile din Concesti au constatat in ultimii ani ca populatia este tot mai imbatranita si din aceasta cauza au decis sa ia masuri. Cum localitatea risca sa fie stearsa de pe harta in urmatorii ani, primaria a renovat casele abandonate si le-a oferit gratuit familiilor care au dorit sa se mute aici. In scurt timp aici se vor naste si primii cetateni. Populaţia şcolară a crescut cu peste 50% din 2016 pana in prezent. Oricine a vrut sa se mute aici a fost nevoit sa intruneasca doua conditii esentiale: să aibă copii şi să fie muncitor. Primaria a oferit pana acum gratuit în jur de zece case în satul Conceşti, reşedinţa comunei. Este vorba despre imobile abandonate. Casele au fost renovate din fonduri locale. Cereri pentru rezidenţă au fost si sunt in continuare multe. In Concesti s-au mutat pana acum familii din judeţele Alba Iulia, Hunedoara, Iaşi sau Neamţ. Cateva zeci de cereri au fost puse pe lista de asteptare. In comuna mai sunt case abandonate care ar putea fi renovate, dar deocamdata primaria nu mai dispune de banii necesari pentru reabilitarea lor. Pana acum s-au cheltuit pentru acest proiect peste 250.000 de lei.
Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.