Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O cantareata din Vaslui a fost atacata si jefuita de hotii de la Sinesti

Publicat

in

Vestul Sălbatic s-a mutat la o aruncătură de băţ de Bucureşti. Ascunşi în păduri, câţiva hoţi îi atacă pe cei care se opresc pentru un scurt popas în parcările de pe marginea drumului. Le fură tot ce au şi dispar în noapte. Ultimul incident a avut loc, chiar ieri, în dreptul localităţii Sineşti din Ialomiţa, dar şoferul vizat a reuşit să scape din capcana hoţilor. Numai în această zonă au fost 60 de jafuri în ultimul an.
Bărbatul se întorcea cu familia din vacanţa de 1 mai şi a oprit puţin să se odihnească. A parcat pe marginea drumului în dreptul pădurii de la intrarea în Sineşti. Şi-a dat seama imediat că ceva nu e în regulă.
Victimă: „Am văzut în oglinda retrovizoare oameni alergând spre maşină. Şi în oglinda laterală un om ghemuit lângă roata din dreapta. Individul din spate avea un cuţit. Era lângă uşa unde se află copilul meu”.
Bărbatul a sunat la 112. Spune că oamenii legii păreau să ştie exact ce se petrece.
Victimă: „Mi-au spus că sigur sunt urmărit de o maşină şi posibil să am o pană. Am cerut ajutor”.
Andreea Loghin, IPJ Ialomiţa: „Colegii mei l-au îndrumat pe cetăţeanul respectiv să se deplaseze spre o zonă iluminată, publică, ca să nu fie riscul ca omul să fie victima unei infracţiuni mai grave”.
Bărbatul a condus aproape 20 de kilometri cu pană până a găsit o benzinărie. Acolo s-a întâlnit cu oamenii legii. Poliţiştii i-au explicat că pădurea Sineşti este cunoscută ca loc preferat de hoţi pentru ambuscade.
Marea greşeală a celor care trag pe dreapta e să îşi lase maşina nesupravegheată. Din pădure, de la câţiva metri distanţă hoţii urmăresc.
Şofer: „Dacă fac pană, decât să opresc aici mai bine merg pe pană”.
Metoda poartă şi un nume „cauciucul”. Victime sunt fie cei care nu-şi încuie maşina când opresc pe marginea drumulu, fie cei care se trezesc cu pană şi cobooară să schimbe roata. În câteva secunde, hoţii fură tot, bani, telefoane, genţi.
Şi cântăreaţa de muzică populară din Vaslui, Nadia Duluman a fost victima hoţilor.
Nadia Duluman – cântăreaţă de muzică populară, victimă: „Am coborât fără să opresc motorul maşinii ca să merg la agentul de pază de la acea firmă ca să cer ajutor, să mă ajute să schimb roata, probabil în acest timp am fost urmărită de acele persoane, iar în momentul când am coborât şi m-am îndreptat spre agentul de pază să cer ajutorul, acele persoane au pătruns în maşină şi mi-au furat geanta. Aveam acte, aveam bani, aveam cosmetice, aveam stick-urile cu melodii”.
Zona de la Sineşti este cunoscută ca teren de pradă pentru hoţi. Au fost situaţii când infractorii au furat chiar şi marfa din tiruri aflate în mers. Doar în ultimele patru luni alte două victime au depus la poliţie plângere după ce au fost jefuite în aceeaşi zonă. Oamenii legii îi sfătuiesc pe cei care trec prin astfel de situaţii să părăsească zona cât mai repede şi să sune la 112.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.